bila dah terlalu bosan

sedih betul bila hari minggu je mesti bosan padahal tu lah yg ditunggukan selama seminggu penat pergi kelas. nak balik uma tp encik raif tak bagi. so dok jela kat segamat diam2...waaaa
disebabkan dah terlalu bosan saya dan housemate yg lain pakat nak kaut buah mangga kt depan uma sewa ktrg ni. dah alang2 tu bolehlah saya lap kereta saya yg dah kotor tu. nak basuh tp sabun tak ada plak. nak antar car wash kt bawah uma ni aishh duit plak jd masalah..
minggu ni banyak guna duit uh..habis beli buku je. buku dah lah sume stok nak 50 ke atas. sengkek giler lah minggu ni..

pagi td pun Alhamdulillah rezeki ktrg ada seorang pakcik yg ktrg tak kenal bayarkan makanan ktrg dalam diam. perasan lah jugak ada pakcik kat sebelah meja ktrg ni tp tak tengok plak muka dia sbb dia pun buat hal dia sendiri. tengah2 makan tiba2 mamak dtg kt meja amek resit ktrg..kata "sudah bayar"
saya ingat kan dia soal rupanya nak bagitau pasal pakcik tu dah bayarkan. baik hati sungguh pakcik tu buat amal pd hari jumaat ni. moga pakcik tu dimurahkan rezeki selalu.
macam tau2 je yg ktrg ni semua tgh sengkek..huhu. kalau tau ada org nak belanja ni baik order yg sedap2 ckit...hehe

ok lah tak nak bebel panjang layan jela gambar ktrg kaut buah td. hahaha
lawak giler layan karenah housemate saya ni..penat seyh asek gelak je dok dgn drg. mmg best giler lah dpt dok 1 uma dgn drg



aktiviti menggaut bermula

giliran saya plak mencuba. yela org pendek HARUS lah kn panjat kerusi..haha

lastly anis jugak berjaya jatuhkan mangga tu. ok kain batik tu tak ada guna pun. bajet nak sambut mangga lah konon bila jatuh tp pegang je lebih kat tanah jugak mangga tu jatuh..haha

kutip anis kutip mangga tu..haha boleh plak golek ke bawah tu


3 biji mangga mewakili 3 biji kepala..boleh camtu? haha

aktiviti lap kereta plak. baru best drive kereta bersih ni

hanya permandangan car wash tu yg mampu ktrg tatap. nak permandangan belakang rumah semua tak berani. kenapa? ok nanti next post saya tunjuk ek bagaimana permandangan belakang uma ktrg..hahaha


ok ni hasil kerja anak dara..haha ada kami kesah??


mmg seronok lah petang td. kalau musim buah ni mesti lagi best. penuh je buah2 depan uma ktrg. owner pun dah benarkan ktrg amek je buah2 tu nanti..

kpd atie,nazirah dgn nadia jgn lah jeles ek ktrg sapu dulu mangga ni. ktrg ada tinggalkan untuk krg tp yg tak berapa nak masak sangat lah...yg agak manis ktrg dah bedal dulu. hahaha

sila like yea :D

inilah permulaan baruku

seperti kebiasaan asal bukak je internet mesti akan bukak fb dgn email. tiba2 dapat email dr syoknya blogging "kami rindukan anda"..haha ada jugak yg rindukan saya. terharu kejap..hehe
mmg lama jugak lah saya tak update blog. ada je cerita yg nak dikongsikan tapi malas untuk update. rasa nak menyepikan diri buat seketika..

sejak mula alam baru ni..menempuhi alam kematangan yg seterusnya iaitu alam ijazah banyak betul komitmen yg perlu dilaksanakan. baru je mula study dah banyak giler assignment dapat. paling stress tarikh test 1 dgn test 2 semua tarikh yg sama. mmg giler lah berderet plak tu test. lecturer langsung tak nak ubah tarikh tu. ah macamana lah nak tempuhi nanti. dah lah time test 1 tu minggu konvo. mood dah tentu masih mood konvo lagi. ok itu hanya alasan saya semata2.

hurm..maaflah untuk post kali ni hanya ringkas saja. pelbagai perasaan sedang bermain skrg. yg pasti saya HARUS lupakan apa yg terbuku dihati saya ni. lebih baik saya hilangkannya sikit demi sikit..untuk kebaikan diri saya dan juga sesiapa. saya paham apa yg dialaminya dan saya hormati. saya tak ingin memberi harapan kosong kpd sesiapa lagi kerana tak nak kecewakan sesiapa. saya pernah alami kekecewaan kpd harapan yg palsu. saya paham bagaimana sukarnya untuk menghadapi kekecewaan itu dan hanya satu2nya harapan yg perlu saya kotakan ialah harapan ibubapa saya melihat kejayaan saya. inilah permulaan saya bagi memulakan alam baru..permulaan yg hanya membawa diri sendiri kearah apa yg saya kejarkan.



p/s: siapa yg tak paham jgn buat sebarang andaian yg tidak munasabah. saya ok skrg?? tentulah tidak!

sila like yea :D