itu takdir dariNya


result untuk degree sudah keluar 1 july yg lepas. adeh lambat pulak nak update pasal ni dan inilah suratanNya..saya dapat uitm segamat. aishh dari machang terus kena campak kat segamat. terbaiklah uitm. suka bagi saya travel jauh2.
syukur jela dapat jugak sambung ijazah dan yg pastinya kos yg mohon memang dapat. yup kebiasaannya uitm akan bg 1st choice.

agak cuak jugak nak amek finance ni. dah lah masa belajar dulu agak terpinga-pinga sikit tp gedix nak mohon jugak. ni pun selepas bincang dgn ibu saya dan ibu saya lebih galakkan amek finance sbb bidang dia jugak. anak mak lah katakan..ikut jejak langkah mak lah..ngee~

nasib baik lah segamat tu tak jauh sangat dalam 3 jam macam tu je dr kl ni. yg paling bestnya.."yahuuu abah kasi bawak kereta"
so agak boleh diterima lah dapat segamat tu tp kan saya baru je mintak untuk tukar kampus ke shah alam..hee guna kabel lah apa lagi
tp entah dapat atau tidak saya berserah je sbb tak kesah lah shah alam ke melaka ke segamat ke semua dah ada geng yg amek finance jugak. skrg ni tunggu saja samada dapat tukar atau tidak. lagipun just 2 tahun je degree ni tak ada lah lama sangat dan harap sangat saya dapat perform lebih baik untuk degree ni. mau fahamkan betul2 finance ni sbb habis je belajar..saya dgn beberapa kawan yg lain akan memulakan perancangan ktrg dan saya diamanahkan untuk menjaga bahagian kewangan. fuhh cabaran ni..

kpd kawan2 uitm yg lain tahniah dapat sambung study. mana yg kena campak jauh2 macam saya ni sabar banyak2 keyh. walau kat mana pun korang study "uitm tetap dihati" wa3
syukur sgt3 yuran tak ada lah mahal sgt tp tak aci ada yg dapat lebih murah..diskriminasi betul uitm ni. dah lah campak saya jauh2..cuba lah kasi yuran murah sikit..hehe



p/s: esok saya dah start kerja baru sbg pembantu penyelia. rasa gementar pulak..huhu doakan saya yea

sila like yea :D

19 comments:

aidil said...[Reply to comment]

bia la machang dr s.alam.. s.alam sgt xbest.. hehehe

AesyaZealous said...[Reply to comment]

tahniah..

shah alam best. ade sy..ahhaha

atyn said...[Reply to comment]

aidil: wekk biar lah. boleh yusahkan abg salu..hahaha

atyn said...[Reply to comment]

AesyaZealous: ouh yeke? amek kos apa kt sne?

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said...[Reply to comment]

good luck dearie! ^^
hati2 di tempat baru ;)

azwa amani said...[Reply to comment]

tahniah.. selamat menjadi mahasiswa yerr.. teringat pula masa baru2 masuk u dulu...sumer benda tak tahu. doa agar kamu dapat sesuaikan diri degn cepat :)

yongsofea said...[Reply to comment]

kak fatin akmal ! ingat yong lagi tak? hehe. junior akak masa SAMER lu. batch sama ngn fana hamdan,fazliyana adik akk tu dulu :P

orang pun kat uitm segamat gak skng ni.haha. welcome tu segamat ye :P

atyn said...[Reply to comment]

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥: terima kasih..doakan sy yea ;)

atyn said...[Reply to comment]

azwa amani: terima kasih kak ;)

atyn said...[Reply to comment]

yongsofea: mesti la kenal awk mana boleh lupa. yeke? camtu boleh la kita jumpa kat sana ek..awk amek kos apa?

yongsofea said...[Reply to comment]

haha. laaa. kenal ke? ingat tak kenal tadi :P . kat sini amek kos acounting. sekarang baru sem 3. hehe. kat segamat nnt mmg boleh sangat la nak jumpe. hehe

atyn said...[Reply to comment]

yongsofea: mana boleh x ingat. wlpn awk dok luar tp kenal je sape yongsofea..hehe;) orait nt kita ketemu yea di segamat. apa yg best kat sana ek?

hani apandi said...[Reply to comment]

sy lagi sedih
dapat kat jengka.huhu

atyn,
nak tanya klau nak tukar kampus boleh ke? kta kra nak tukar juga.huhu

atyn said...[Reply to comment]

hani apandi: kwn sy de dpt jengka jgk kos akaun..awk dpt kos pe?

erm x tau la boleh ke x. kalau awk de org dalam sng la. sepupu sy ckp kalau awk trs gi jumpa dekan kt shah alam lagi sng trs dpt tp kne buat alasan yg kukuh la

hani apandi said...[Reply to comment]

nak juga buat camtu.tp kan ada perkeliling cakap tak tidak dibenarkan.tu la hairan gak.huhu

ain revival said...[Reply to comment]

study leklok ekk~hehhe

UiTM d hatiku..:)

atyn said...[Reply to comment]

hani apandi: ada jgk terbaca psl tu. ni sy guna kabel pn belum pasti boleh dpt. agk susah jgk la

atyn said...[Reply to comment]

ain revival: thanks ain ;)

Ain Sarzali said...[Reply to comment]

Assalam atyn.
Sy nk tanya akhirnya awak dpt tak tukar ke kampus shah alam? Sy dah buat rayuan supaya sy ditempatkn di uitm smenanjung tp sampai skrg blum dpt jawapan..
Sy ingin tahu lbih lnjut apa prosedur yg awak lakukan..
Bleh email sy ke ainsarzali@gmail.com