eksperimen cintasituasi:
diberi satu keadaan dimana anda menyukai seseorang. anda gembira bersamanya, si dia pandai mengambil hati anda, si dia selalu buat lawak bodoh sampai anda ketawa terbahak-bahak, si dia pandai, si dia sering memberi kata-kata semangat pada anda, si dia sayang pada anda tapi sampai skrg tiada declare antara korang. si dia tidak pernah berbicara tentang cinta tapi si dia sayang dan suka pada anda. anda juga menyayangi dan menyukai si dia tapi sampai satu tahap anda tidak tahan dan ingin mengetahui si dia menganggap anda sbg kawan rapat ataupun lebih dari seorang kawan.hipotesis:

semakin anda mengharap, semakin anda 'sakit'pembolehubah:


manipulasi: hati dan perasaan anda dan si dia

dimalarkan: status anda dan si dia
bergerak balas: perasaan si diakeputusan:
si dia hanya menganggap anda sbg kawan. ada perasaan sayang tapi tidak sepenuhnya. si dia menyukai orang lain tapi tidak terucap. si dia selesa berkawan dengan anda.


kesimpulan:
jangan terlalu mengharap
!!


sumber: google

sila like yea :D

4 comments:

Diyana said...[Reply to comment]

cinta kadang2 mnyakitkan sangat

wAnIEy HuNNy said...[Reply to comment]

dont hope too much because that too much will hurt u so much... :)hee

Anonymous said...[Reply to comment]

Situasi:
diberi satu keadaan dimana anda menyayangi seseorang. anda gembira bersamanya, si dia pandai mengambil hati anda, si dia cuba bg yg terbaik, si dia pandai, si dia sering memberi kata-kata semangat pada anda, si dia sayang pada anda tapi sampai skrg tiada declare antara korang. si dia tidak pernah berbicara tentang cinta mungkin menunggu anda meluahkannya terlbih dahulu kerana tidak mahu kesilapan yang sama berulang lagi dan walaupun sering terluka dan memendam rasa.. tapi si dia sayang dan suka pada anda. anda juga menyayangi dan menyenangi si dia tapi,di sebabkan anda mempunyai sejarah hitam dengan cinta yg menyebabkn anda sampai satu tahap tidak mahu berbicara mengenai cinta dan seolah2 tidak lagi mempunyai perasaan cinta,atau dengan kata lain anda sndr pilih untk tidak lgi bercinta.disebabkn itu anda telah menyebabkan si dia sering terluka,anda tahu mengenai penderitaannya,tetapi tidak mampu untu meluah dan menceritakan kepadanya takut hatinya bertambah luka.dan akhirnya anda sentiasa diselubungi rasa serba salah dan buntu dengan jalan penyelesaiannya

hipotesis:
semakin banyak anda menghubungi dia semakin “sakit”perasaannya
semkin anda memendam rasa,semakin serba salah perasaan anda


pembolehubah:

manipulasi: hati dan perasaan anda dan si dia
dimalarkan: status anda dan si dia
bergerak balas: perasaan si dia
keputusan:
si dia mengangap anda mempunyai perasaan terhadap orang lain.kerana terlalu kerap terluka,si dia mengambil jalan untuk jarang menghubungi anda.

kesimpulan:
jangan membuatkan orang lain mengharap kepada anda sekiranya anda masih lagi tidak mampu berbicara mengenai cinta dengan cara menunjuk kn concern dan ambil beratnya anda kepada si dia.dan sering menghubunginya

fa-in said...[Reply to comment]

kesimpulan:
sila cari yang lain :)