sila puji je jangan banyak komen

yeah mood blogging datang kembali. sangat bosan pada ketika dan saat ini. ok lagi sekali saya tertarik dgn status si khai. ah kenapa perlu mamat ni lagi? tak ada orang lain ke saya nak mention kan...haha. nak buat macamana khai ni sekali update status habis gempar fb. status2 dia plak kebanyakkannya boleh masuk akal lah jugak dan ada betulnya.


"perempuan ni,paling pantang kalau orang tegur pakaian dia. lepas ni kalau kau keluar dengan mana mana perempuan,dia pakai baju besar ke,tudung lilit lilit ke,kaler tak sesuai ke,kau puji je cantik. paling takpon kau senyap je,takyah komen apa apa. nanti dia mula tak selesa dengan kau. perempuan ni akan rasa konfiden dengan kau bila dia selesa dengan apa yang dia pakai,faham?"-pesan member guwa satu ketika dulu


atas ni contoh status terbaru khai ni. sokong jugak lah sebab memang betul pun. perempuan mana yg tak suka bila dipuji oleh laki lagi-lagi bf dia. saya kan perempuan tau lah..hehe
saya pernahlah keluar dgn seorang laki ni. saya pakai simple je..tersangat2 lah simple. seluar jeans,tshirt,cardigan dan sandal. dah lah sandal jenis ala2 laki punya..haha sempoi tak?
dah namanya pun keluar area rumah saya je so malas lah nak berlawa-lawa sangat lagipun tu memang style saya. bagi saya penampilan saya tu memang tak lawa pun..dengan tak bermake-up just pakai bedak je.

saya ada cakap kat laki tu "sorrylah tak lawa pun" yela mana lah tau dia malu ke nak berjalan dengan orang tak lawa macam saya ni..tp dia tetap puji saya "comel apa sweet lagi tu" walaupun saya dah tau saya memang comel sejak azali..haha boleh tak macam tu?
tp sweet tu tak tau lah tang mana..haha. terus senyum lebar je tau saya bila ada laki puji saya. dah lah tak lawa macam perempuan lain yg pandai berfesyen2 ni walaupun tak tau lah kan kenyataannya macamana. saja nak jaga hati ke tp yg penting "wah aku dipuji" haha tu yg utama



p/s: untuk khai


khai, kalau kita jadi jumpa nanti..aku pakai macam ni tp bertudung lah, ko dgn sabri tak puji aku "wah atyn sgt cantik lah"..aku sekeh korang. ada faham? hahaha

sila like yea :D

2 comments:

Nava Krishnan said...[Reply to comment]

a woman who is confident does not really care about anything else except what she feels about herself.

saya Shew said...[Reply to comment]

yap2 setuju.. tp better laki tu xpyh ckp pape sbb kot kang dia kata cute lawa dll, esok2 kelua pun kite pkai style sama je (yg xbrape nk cute tu). kan. :)