perginya seorang sahabat!

baru lepas berapa minit saya post ttg kawan baik saya..saya dikejutkan dgn 1 berita mengenai salah seorang kawan sekolah menengah saya..



terpaku! tergamam! tersentap!
apabila dengar berita mengenai kawan saya...po'lee telah tinggalkan dunia ni buat selamanya. wlpn saya dgn arwah tak rapat..tak pernah langsung bertegur kat sekolah dulu tp selepas spm ktrg bercontact di ms..
masa tu jumpa balik kawan2 sekolah menengah yg pindah ke sekolah lain..salah seorang drpdnya adalah po'lee..
masa mula contact dgn arwah agak janggal..yela tak pernah bertegur kan. kenal macam tu je..
tp masa ktrg borak2 tu macam pernah rapat je sebelum ni..arwah banyak bagi nasihat & kata2 semangat kat saya..paling selalu dia pesan "jangan mudah percaya dgn laki"
time tu saya baru je dikecewakan..so dia selalu jugak lah suruh saya tabah semua.




ingat lagi arwah main gitar sambil nyanyi masa reunion tahun lepas..
tak sangka tu lah kali pertama ktrg berjumpa selepas berapa tahun berpisah...tak sangka tu lah jugak kali terakhir..

al-Fatihah buat arwah..semoga roh arwah dirahmati dan tergolong dalam golongan yg beriman
"toyak rider" itu lah nama yg saya save di phone saya

sila like yea :D

3 comments:

sarah mohamad said...[Reply to comment]

innalillah. semoga arwah ditempatkan di kalangan orang yg beriman.

! Nurida Ardy said...[Reply to comment]

Al - Fatihah untuk arwah..semoga Rohnya dicucuri rahmat dan dikalangan org2 beriman..

Cik Yana said...[Reply to comment]

Ajal maut semua kat tangan ALLAH. Al-Fatihah untuk arwah. Semoga roh arwah berada di kalangan orang-orang yang beriman. Aminn~

Lots of Love,
Cik Yana