mampukah?!

terharu saya dibuatnya bila ayah saya msg saya secara tiba2..jarang sekali ayah saya amek tau pasal study saya. ok bukan tak amek tau langsung cuma biasa lah ego seorang ayah lah kata kan konon2nya tak berapa nak tau sangat hal anak tp dalam diam dia punya lah memikirkan pasal anak.

semalam tiba2 je ayah saya msg..

"tq kerana akak dapat anugerah dekan X kali. utk ke X mesti lebih baik tau"

terus saya baca msg tu rasa terharu sgt. nages jap..hehe
yela tak pernah2 ayah saya msg macam ni. saya exam bila pun ayah saya tak pernah tanya. selalu ibu je. korang pun mesti sama gak kan...ibu korang yg selalu msg or call tanya perkembangan study kita. kalau ayah saya ni just amek tau bila result exam kuar je..hehe
bajet nak diam je pasal tarikh result tp dia lagi up-to-date pasal ni..
mesti dia tanya kazen saya sbb kazen saya pun uitm gak..adoi tak dapat nak rahsiakan..haha

terus saya rasa bersemangat balik bila dapat msg ayah saya ni. segala masalah dan kesedihan yg saya pendam selama ni terus hilang. tak pikir kan dah...dalam fikiran saya "aku kena dptkn dekan jugak sem ni"

terus azam saya nak dekat exam ni nak tidur awal bangun awal...kena jugak laksanakan. tp kali ni dah kena bangun sendiri2..kena jugak lawan nafsu tidur tu..fuhhh pegi jauh2 sifat malas ni. jangan halang saya!!!!!

tp mampukah saya??
dengan result test yg teruk...boleh ke saya capai target saya utk kali terakhir ni???
risaunya...

sila like yea :D

9 comments:

zacky ~786~ said...[Reply to comment]

anda boleh !!

cujen said...[Reply to comment]

salam singgah dari CUJEN THE LEJEN

PERKARA YANG ANDA TIDAK TAHU TENTANG MAYBANK

Syarifah Maryam Salsabila said...[Reply to comment]

tahniah...bukan senang nak dpt dekan..tahniah byk2 awk..btw..dah follow awk..follow back ya..thanks

SiS NaD said...[Reply to comment]

SaLaM ZiaRaH DaRi SiS... DaTaNG TeRJaH DaRi BLoG aBG BeN... NaK KoTaKaN JaNJi TuK ZiaRaH RaKaN2 BLoGGeRS!~ (^_____^)V

JoM MeRiaHKaN DooNia BLoG MaLaYSia!~ (^_____^)V

P/S : WaH!~ YaNG Ke X KaLi Tu... CaYaLa!~ iNSYaALLAH, Lau STuDy SMaRt BLeH PaT DeKan LaGi... (^_____^)V

atyn said...[Reply to comment]

@zacky ~786~thanks zacky ^_^

atyn said...[Reply to comment]

@cujenterima kasih cujen sudi singgah ke blog saya...kalau sudi singgah lagi yea;D

atyn said...[Reply to comment]

@Syarifah Maryam Salsabilaala cukup2 makan je tu..x hebat mana pun sy ni..btw thanks yea..awk pn gudluck 4 ur stdy gak :)

atyn said...[Reply to comment]

@SiS NaDselamat dtg sis ke blog saya..terima kasih sudi singgah:) hehe doakn yg terbaik utk saya ek..^_^

KyêrulL said...[Reply to comment]

Wah! Bagusnya.. GOOD LUCK untuk next exam :)