jambukah laki berpayung ni?!

sejak kebelakangan ni asek ujan je kan..kat kelantan ni jap ujan lebat jap reda..bab angin tu x payah cakap lah kuat giler..maybe kesan dr tsunami kat jepun tu. terkejut saya bila dapat tau pasal tsunami tu. gerun je tengok..kekuasaan Allah tiada siapa dapat tandinginya kan..
terus plan saya nak pegi jalan2 kt pantai x jadi..housemate saya pun kata ombak besar giler. takut pulak nak tengok..

dah beberapa hari kat sini ujan x henti2..nak kata musim ujan baru je lepas. yela kejadian Tuhan mana kita boleh kawal kan. ala budak2 mesir yg balik malaysia ni pun asek merungut je kan cuaca malaysia panas..skrg Allah kurniakn cuaca sejuk pulak..
ntah apa2 je belajar agama tinggi2 tp x pandai bersyukur...malaslah nak ulas panjang2 tengoklah sendiri post saya dulu..maaf lah kpd sesiapa yg terasa tu..ni drg dah nak balik sana kan. saya pulak rasa x sabar...haha dok lah krg kat sana puas2...sana kan boleh pakai baju tebal2 kat sini mana mampu..hahaha
giler kejam kan...tiba2 je teringat peristiwa hari tu terEMO jap

*******************************

bila dah ujan2 macam ni benda yg demand skrg mesti lah payung kan. nak pegi kedai kena berpayung..nak pegi kelas kena berpayung jugak..even nak pegi buang sampah pun kena berpayung tau..haha
so skrg ni mesti laku giler la payung..pada krg yg baru nak bukak bisnes ni apa kata krg jual payung jek..mesti laku giler beb...hehe
tp kan susah giler nak tengok laki bawak payung ni...terlintas di fikiran ku "jambu ke kalau laki tu berpayung?"
tengok dak2 u saya ni lebih2 lagi laki lebih sanggup redah ujan..x kira lah ujan renyai2 ke ujan lebat. pakat main redah je..malu sgt ke nak berpayung ni abe oi!!



"apa kes bro x macho la wei guna payung redah je" pastu keesokan harinya "mmg macho la bro demam2 ni" hahaha lagi macho bila demam tu berpakej kan...haha
hilang macho ke kalau laki berpayung ni? lain lah kan kalau drg guna payung comel2..ada renda2 kat hujung tu..payung strawbery tu ke..boleh lah kot dicop sbg pondan...hehe

apa yg saya perhatikn lah bila seorang laki tu jalan sorang2 dalam ujan ni...dy mmg x kan berpayung. then bila si awek2 tengok sang laki dok meredah ujan..."wow maskulinkah anda?"
tp bila jalan dgn awek "x apa biar i yg pegangkn payung" fuhhh~ romantik habis lah kan..gentlemen sungguh laki ni

x paham saya dgn ego laki ni..bg saya lah kan x salah pun kalau krg ni nak berpayung. yela drpd demam lebih baik cegah awal2. kenapa lah kan ada sesetengah tu mengganggap laki berpayung ni srg yg jambu,pondan,x macho lah..tu semua fikiran kolot je



ada kelebihan apa kalau krg ni bawak payung boleh tackle awek...mana lah tau kan tengah2 jalan tu ternampak si awek dok kalut lari cari tempat berteduh..krg pun pegi dekat dy dan cakap "awak gunalah dulu payung saya ni. nak pulangkan nanti call saya. ni no saya 01.........."
kan romantik tu bila cinta berputik diiringi ujan? hehe
serius uh saya pun akan tergoda ah bila ada laki buat macam tu kt saya..x percaya krg try lah dulu cara ni...hahaha

sila like yea :D

9 comments:

Yutaka Mushimura said...[Reply to comment]

meh sy payungkan..hahhahaha:)

sila menjelesi sekarang...

Yutaka Mushimura said...[Reply to comment]

oh..yer...ade tips baru..ek..

Tips Mendapat Ketenangan Dalam Senaman

Semua Untuk Kamu, My Lovely Follower

No Condom - NO PLAY PLAY

Tips Penjagaan Gearbox....Buatlah Ia Seperti Awek, Okeh

24 Ciri-Ciri Orang Yang Mencintai Kamu

Tip Melembutkan Dan Menenangkan Hati Sanubari.

saya_arief said...[Reply to comment]

seingat2 kami, xpernah bawak payung pegi sekola.
walaupun ari hujan.
:D

Akhelaken said...[Reply to comment]

fuhh,sy dpt tips mengurat awek disini :P
time ksh bt cik atyn, pasni akan sy pastikan membawa payung kemana shj.. ahaks XD

atyn said...[Reply to comment]

@Yutaka Mushimuraamboi dan2 je nk ngorat sy ek...hahaha;P

atyn said...[Reply to comment]

@Yutaka Mushimurathanks yutaka;D

atyn said...[Reply to comment]

@saya_ariefx demam ke arief kne ujan ni..bahaya tau..
jga lah kesihatan anda...hehe

atyn said...[Reply to comment]

@Akhelakentry la eh...klu x m'jadi jgn salahkn sy tau..hehe

♥sophie♥ said...[Reply to comment]

hee,,nice entry ! betul la,,nape laki nie xbawak payung,,bwak yg plain sudah la..
mesty sweet !