sewa kereta semata nak buat tut!

tut??
ok saya x nak gtw apa tu tut* krg paham2 sendiri lah maksud saya ni.

begong! tolol! jijik punya org!!


weh makbapak ko antar ko pegi u suruh belajar bukan sewa kereta semata2 nak buat benda terkutuk tu. bah**l punya org..skg ni terima lah padah ko 1 u dah tau kerja terkutuk
krg tu..tak pasal2 tersebar kat youtube..fuh~ giler bapak malu weh.. ngrr~ rasa geram plak. dah x tahan sgt nafsu tu kawen jela.
ni tak buat dosa besar je.


ni nak nasihat sikit kat adik2 yg bakal masuk u ni..lagi2 perempuan.
ingat! jangan mudah percaya dgn laki. cari kawan tu biar betul2..jangan dok ikut sgt cara kawan kita yg sosial tu..
ingat! maruah kita yg penting. jangan mudah terpedaya dgn kata2 manis dr laki ni. laki ajak kuar malam jangan ikut. kalau tak ni lah jadi..terLAN..ops kalau kes ni bukan ter dah..
mmg sengaja nak LAN..
mana tak punya siang pun boleh buat benda jijik tu..
muka cantik tp perangai jijik giler..ntah apa lah yg dijanjikan oleh laki tu sampai sanggup gadai diri tu..tp x tau lah kan kalau dah dua2 sanggap sgt..

rasa bersyukur sgt diri ni masih terpelihara dr semua tu..
biar lah org kata saya ni skema x layan laki..serius 2 org je kawan laki yg saya agak rapat kat sini yg lain tu kenal macam tu..
kalau ada apa2 zarul or anan je yg saya akan contact utk mintak apa2..
biar lah asek dok jeles tgk pasangan kapel asek kuar date sdgkn diri ni hanya keseorangan..
date pun date dgn housemate je..haha tp saya bersyukur life saya masih macam dulu..masih ingat family..pesanan abg saya pun saya x lupakan..




ok saya terus msg adik sepupu saya x bagi dy kuar malam dgn laki..risau plak kat budak sorang tu. kalau jadi apa2 saya ni jugak yg kena soal jawab dgn makcik saya..
nasib 1 u dgn adik sepupu sendiri..pening gak jaga budak ni..haha
ok x tau apa saya merepek ni..yg penting selalu ingat Tuhan..sama2 kita doakan supaya diri kita terhindar dr perbuatan terkutuk ni..

sila like yea :D

pstt~ awak!


awak~ awak apa khabar skrg kat sana?
pless jangan buat saya risau lagi

sila like yea :D

deactivate fb!

jadual exam sudah keluar..waa~ giler lah sehari ada 2 paper
boleh ke skor ni?? adoi~ ahh yakin tyn ko boleh buat punya..mmg kena start dr skrg!

20/4 : mkt361 & tpt250
25/4: ent300
28/4: mgt369
29/4: diploma habis..yeayyy~

adoi~ mmg kena deactivate fb ko ni tyn!!!


pada mulanya mmg nak deac fb sbb atas sebab2 tertentu..makin lama makin pendam makin sakit hati ni..
kenapa? hurm~ biar saya sendiri jela yg tau..x perlu lah gtw kat sini..
x apa dia ada dy..boleh cari dy kalau sunyi. sorry kalau sape2 yg contact saya tp saya x berapa layan. saya sgt busy skrg..
tp blog masih berfungsi lagi kot..hehe mana lah tau saya nak luahkan tension ke apa..blog lah jadi mangsa saya...haha

ouh yea sorang rakan sekolah menengah saya terlibat dgn exciden..dengar cerita kena operate kt bahagian lutut..ngerinya dengar
awak~ saya doakan awak cepat sembuh

sila like yea :D

yepiee kawan saya menang!

korang! korang! ingat lagi x post saya sebelum ni..ala pasal kawan saya ada masuk 1 contest under the star ni "vote utk kawan saya"
kawan saya menang dlm contest tu..yepiee~


tahniah paie ^_^

fatin doakn paie terus berjaya dan terus berjaya
wee~ dy dapat EOS 60D tu..jeles! jeles! nak jugak..hehe


p/s: terima kasih sape2 yg sudi vote utk kawan saya ni terutama sekali member2 ex-samer dulu

sila like yea :D

mulut longkang bocor betul lah!

weh ko x payah nak berlagak baik lah!
weh ko x payah nak talam dua muka lah!

weh ko jangan ingat org x tau perangai buruk ko tu!

weh ko mulut ko bapak cun giler!

weh ko mulut ko bapak bagus kan!

weh ko jangan nak cakap cam keling lah!

weh ko cermin diri sendiri sblm memburukkan org lain!

weh ko hebat kan ko reka cerita kalah hikayat merong mahawangsa!

weh ko diammm!!!

sila like yea :D

again!


Every night I pray,
I’ll have you here someday.
I’ll count the stars tonight and hope with all my might,
That when I close my eyes, you’ll be right by my side


p/s: missing u~

sila like yea :D

boleh stress macam ni!


aaaaaaaaaaaaaaaa~ serabut! serabut! serabut!!!!
banyak giler kerja kena siapkan...bertimbun assignment kena buat..
next week hantar report RM...stress tau x?!! asek kena reject dgn madam je. padahal buat ayat yg dy betulkn dah..
minggu lagi satu report transport plak..pastu report ENT
semua report! report! report!

waa~ boleh stress tau dgn test yg berlambak ni..
tolong stress jangan mengganggu saya boleh x?



p/s: awak~


sila like yea :D

jom vote utk kawan saya!

kawan saya ada masuk pertandingan under the Star ni..saya pun x tau nak explain macamana contest drg ni...yg saya tau drg kena buat video..
ada lah tema2 yg perlu drg buat..so siapa2 yg bak hati tolong vote kn utk kawan saya..
tp terpulang lah kalau krg suka video dy..boleh lah vote
kalau suka video orang lain punya..its up to u nak vote yg mana2 pun ^_^

ni video kawan saya punya



The story is about the comparison between the dark and low light. Storytellers try to express his feeling about darkness and looking for a solution to free himself. All Situations has been shoot in low light environments with limited light sources.


untuk vote video ni boleh lah klik kat link bawah ni yea..
nama team kawan saya ni..DAMAI

http://contest.thestar.com.my/moviechallenge/voting.asp

sila like yea :D

lawak memo kepada staff!

Staff Sekalian,

Perhatian kepada semua staff. Berkuatkuasa pada tahun 2009, syarikat ini akan menguatkuasakan peraturan baru kepada semua staff. Perkara yang digubal adalah
seperti berikut:-

a. PENGANGKUTAN

Sekiranya anda memandu kereta import, kereta mewah atau kereta Honda contohnya, kami menganggap anda sudah terlalu mewah, jadi tiada kenaikan gaji.

Sekiranya anda memandu kereta yang telah uzur, lebih dari 10 tahun atau menggunakan pengangkutan awam, kami mengandaikan anda mempunyai banyak simpanan, jadi tiada kenaikan gaji.

Sekiranya anda memandu kerata nasional samaada proton atau perodua, kami mengandaikan anda telah berada di level yang sepatutnya, jadi tiada kenaikan gaji.

b. CUTI TAHUNAN

Setiap orang akan mendapat cuti 104 hari dalam setahun dan kebanyakannya ialah hari sabtu dan ahad.

c. WAKTU LUNCH

1) Staff yang kurus akan diberi rehat selama 30 minit.
Ini kerana mereka perlu makan lebih untuk kesihatan.

2) Untuk saiz normal, mereka akan diberi rehat selama15 minit.
Ini kerana mereka sedang elok dan cuma perlu mengambil makanan secara stabil.

3) Untuk mereka yang gemuk, mereka akan diberi rehat selama 5 minit sahaja.
Ini kerana mereka cuma perlu makan pil dan susu atau teh untuk menguruskan badan.

d. CUTI SAKIT

Mulai 2009 kami tidak lagi mengiktiraf sijil sakit dari Doktor ini kerana sekiranya anda mampu pergi ke Klinik untuk dapatkan MC, anda tentu boleh pergi kerja juga.

e. PENGGUNAAN TANDAS

Kami mendapat aduan ramai staff yang mengambil masa terlalu lama di dalam tandas. Mulai tahun 2009 setiap seorang hanya boleh menggunakan tandas selama 5 minit
sahaja. Sekiranya lebih dari 5 minit secara automatiknya tandas akan di pam, tisu akan stuck,
pintu akan terbuka dan kamera akan menyala

Sekiranya lebih dari 2 kali gambar anda dirakam, kami akan menampal gambar anda di notis board di bawah korum 'staff sembelit'.

f. PEMBEDAHAN

Selagi anda menjadi staff di sini, kami tidak membenarkan anda melakukan sebarang pembedahan. Jangan cuba mengeluarkan apa-apa saja organ dari dalam badan
anda kerana kami mengambil anda bekerja kerana andamempunyai organ yang cukup. Sekiranya tidak, ini bermakna anda telah melanggar kontrak.

g. PENGGUNAAN INTERNET

Segala penggunaan internet atas urusan peribadi seperti membaca e-mail, chatting dan games akan dikenakan bayaran RM2.00 sejam (sama seperti harga pasaran). Bayaran ini akan ditolak dari gaji anda.

Sebagai permulaan, 73% staff di sini tidak akan mendapat gaji selama 3 bulan, ini kerana harga
penggunaan internet sahaja telah melebihi 3 bulan gaji mereka.

Terima kasih kerana masih setia berkhidmat di syarikat ini. Kami akan cuba memberikan perkhidmatan yangterbaik. Sebarang pertanyaan, komen, aduan, kekecewaan, sakit hati, bantahan, maki hamun, caci nista boleh disalurkan ke tempat lain.

Sekian, terima kasih.





giler lah kerja kat syarikat macam ni...hahaha

sila like yea :D

semak IME hp sebelum kena curi!

krg pernah x kehilangan hp? x pun hp krg dicuri? kena ragut ke? mesti sedih kan hp kesayangan hilang. xkesah lah kn hp tu murah sekalipun
tp bila dah hilang mesti sengsara kan. yela x dapat nak contact family,bf/gf,member2 atau siapa2 jela. lagi2 bila nak dapatkan balik no member2 semua.
perit uh..bukannya kita ingat semua no2 tu..

selalunya bila hp hilang ni kita akan cepat2 call celcom center x pun maxis or digi utk blockkan sim kita tu betul x?
lagi2 drg yg guna bil ni..kang kalau x blockkan akaun x pasal2 kena bayar lebih plak gara2 si pencuri senang-lenang guna sim kita..
habis tu macamana dgn hp???

wah sedap giler lah kan si pencuri dpt guna hp free2..krg x ada rasa sakit hati ke? mesti ada kn..
sebenarnya kita pun boleh mintak celcom center utk blockkan sekali hp kita..
haa macamana tu???

senang je..krg semak no siri IME hp krg..

taip *#06#

nanti akan keluar no siri tu..then krg save kan no tu kat mana2 jangan kat hp plak..
kang nt hp kena curi macamanank check kan..salin lah kt kertas kecik simpan kat dompet krg ke..
bila hp kena curi (kot2 lah mintak dijauhkan) bgtau no siri ni kat celcom center tu..
so si pencuri x dapatlah guna hp krg tu...nak jual pun x laku sbb x boleh guna dah..hehe


ni jela yg saya nak kongsikan..hehe kat kelas semalam lecturer saya ada tunjuk emel pasal ni..

sila like yea :D

video hasil usaha gigih aku!

meh lah lihat video saya ni..segala hasil usaha saya akhirnya berjaya juga. x sangka akan dihargai sebegini..terima kasih kpd keluarga ku atas dorongan yg sentiasa diberikan. x lupa juga kawan2 yg sentiasa menyokong ku dr belakang. ini untuk kalian semua...^_^







maaf x dapat nak masukkan video kat sini..x boleh nak upload plak

sila like yea :D

kisah cinta!



ada seorang lelaki yg mencintai seorang perempuan tp dy x pernah meluahkan perasaan itu kerana takut akan kehilangannya sbg kawan. satu hari perempuan tersebut mendapat tawaran menyambung pelajaran di luar negara..

selepas 10 tahun mereka x bertemu..mereka membuat pertemuan di sebuah restoran. mereka sgt gembira dapat bertemu kembali. banyak cerita yg mereka kongsikan..

lelaki: awak dah kawen?

perempuan: belum. lelaki yg saya ingin berkawen tu x pernah melamar saya

lelaki: siapa lelaki tu?

perempuan: lelaki tu adalah awak




















aaaaaaaaaaaaaaaa so swetttt!!!
bila lah ashraf muslim nak melamar saya ni????? hehe

sila like yea :D

blog ku bertukar wajah!

wee~ suka giler dgn template baru ni..
actly bukan saya yg buat sendiri..saya mintak pertolongan wan hazel..
dah lama saya nak tukar template blog tp asek x menjadi je sbb org x kreatif kan..sedih tau
tgh2 usha blog wan hazel...tgk dy ada buat promosi tempahan template..so malas nak nyusahkan diri mintak pertolongan dy..hehe

asalnya nak stay tema hijau tp x sesuai dgn header plak..bak kata wan nampak buruk nanti..
wan pun tunjukkan kat saya kalau background warna hijau..betul cakap wan nampak buruk..huhu
so kena lah dgn warna ungu ni..tp x apa lah tukar tema jap x salah kan..ada jugak hijau sikit2..hehe



wan hazel ^_^

sila like yea :D

main tuit dgn heliza helmi tu!

"ceh tu pun nak kecoh kan atyn ni. aku dah siap ngam giler dgn heliza pun x kecoh"


ahh peduli apa kan..ni blog saya sukahati lah kan nak kecoh...haha ada saya kesah? ngeh3
x sangka uh artis femes heliza helmi balas tweet saya...betul x tipu punya..
x caya tengok ni..semuanya bermula dr ni..



mmg betul2 x sangka lah kak ija
(panggilan manja heliza) balas..niat mau ngajing si aidil je..sekali kak heliza balas..hehe tersentap uh di situ..hahaha
mmg betul lah kak heliza mmg spoting n peramah orangnya..tengok blog2 lain pun ramai cakap camtu..mana x nya kak heliza join gathering blogger..dah siap jadi kawan dah drg tu..
waa~ bila lah boleh pegi gath ni? bila lah boleh jumpa kak heliza?teringin nak jumpa dy jugak tp segan...hehe
serius saya pun minat kak heliza ni..jangan kata saya lesbian plak..kasi pang* baru tau...hehe
jeles giler dgn muka cute dy dgn mata bulat tu...jeles! jeles! jeles!
tp x apa syukur dgn apa yg Tuhan ciptakn pada diriku ini....saya pun comel apa cuma mata je x berapa nak bulat...hahaha
(wekk mau perasan jugak diri ni cute)

sila like yea :D

keliru dgn hati ini!

hati: ah sudah lah tu tyn. jangan di fikirkan lagi. tumpukan apa yg sepatutnya bukan hanya fikir pasal tu je. nanti akan memakan diri ko sendiri...x usah lah ko keliru lagi dgn perasaan ko ni..


iman: jangan ikut kan sgt si nafsu tu. nafsu tu cuma nak ko ikut semua kehendak dy..iman faham bukan senang nak jaga diri iman ini tp atyn jangan risau iman sentiasa ada dekat dengan atyn utk kawal perasaan. cuma atyn je yg x perasan kan kehadiran iman ni?


nafsu: oit tyn? apa yg ko tunggu lagi tu. perasaan dlm hati ko bukannya salah pun kan?
salah ke kalau ko suka kat dia? kerana sikap dy yg baik? kerana sikap dy yg memahami ko? salah ke kalau ko suka kat dy sebab dy ada ciri-ciri lelaki idaman yg ko cari selama ni? ko kata dy lain drpd yg lain kan? dah tu apa tunggu lagi?
pergi lah luahkan dekat dy!! melepas padan muka ko tyn


iman: jangan dengar kata2 nafsu tu. tu semua hanya perasaan semata2. ko ada impian. jangan disebabkan perasaan ko tu menghalang impian ko. nafsu hanya mau hasut ko je tu..jangan terpedaya tyn..























arghhhhhhhhhhh hebatnya lah godaan
mr.facebook ni. dr dulu lagi nk cuba kurangkan on9 tp asek x menjadi je. nafsu ni hebat betul lah hasut hati saya suruh on9. abes kelas terus nak on9...bangun terus nak on9...x boleh jadi ni! kena kawal gak nafsu saya ni.. x boleh main2 dah..final exam nak dekat dah ni...report pun nak kena antar dah...tolong lah nafsu jangan goda saya lagi yea..saya nak fokus kat study ni...plezzzzz


dah dah tu tyn pegi sambung balik buat report tu..ok tata korang ^_^


sila like yea :D

akhirnya dapat jugak!

sebelum ni asek jeles je dgn krg semua yg dah tengok HMM ni..panas je telinga ada kata best ada yg kata x best. erk? x best ke cerita tu?? lantaklah best ke x janji saya mau tengok jugak. disebabkan jeles yg melampau dan tersangatlah homesick (ceh padahal akhir sem dah x malu nk homesick2 lagi) so akhirnya saya telah buat keputusan utk balik kl jugak!!
habis je kelas selasa lepas terus gerak balik..hehe masa beli tiket tu x tau pun abe tu bg tiket petang..lepas beli baru tersedar ingatkan balik malam..so kena lah kerja masa habis kelas tu. yela habis pukul 2 tiket pukul 3.30 tp x apa demi wangsa ceria tercinta sanggup kan gak..haha
terpaksa lah ponteng kelas hari khamis..hehe balik ni pandai2 lah jawab kalau lecturer tanya..ngeh3

masa balik tu punya lah sakit hati dgn minah siam kat belakang saya ni. drg boleh letak KAKI drg kt celah seat saya..apa perasaan krg kalau berada ditempat saya?? dah lah busuk..banyak kali tegur pun drg buat PANDAI je!! menyirap giler...dah tu buat bising plak. x tahannya boleh plak drg ni pasang lagu siam. adoi~ tambah pening kepala. mmg SIAM tol!!!
bila tengok gaya drg terus dlm fikiran saya "pegi kl ni mesti nk melacur" hahaha jahat giler punya pemikiran...hehe tengah sakit hati kan biasa lah tu. minah indon sebelah drg tu pun baik je..siap tlg ngadukan masalah saya kat driver lagi tu..tiba2 suka kakak tu..boleh camtu? haha
terus dah x sabar nak habis kat kelantan tu..dah x tahan nak naik bas lama2 ni..cukup lah 3 tahun..


dah kata pun balik bukan atas dasar cuti..so balik uma ni asek dok buat assignment jek. banyak uh report kena buat..tarikh hantar pun nak dekat dah so tolak lah tawaran2 mereka yg ajak saya kuar ni. cukup lah kan pegi wangsa walk dgn carefour je...hehe tu pun mau cari baju untuk pra-graduate nanti lah. wah x sabar plak 2 dinner yg bakal saya pegi sem ni. makan free kan siapa x nak..hehe harap2 ada sharp fin soup lagi...sgt ngidam ni dr dulu ke ada sesiapa yg nak belanja saya sharp fin soup ni? yg tu lagi saya alu2 kan..hehe


ok balik pada topik sebenar..atas ni semua intro je..haha
pada asalnya nak pegi tgk HMM dgn yanyan tp tiba2 je ayah saya call suruh beli tiket malam punya untuk 6 orang. ok kira 1 family lah ikut..wee~ best2..rasanya ni 1st time kot 1 family pegi tengok wayang sama2 sebelum ni ayah saya suka pegi berdua dgn mak saya je. ok saya pun ada yelit sekali bila plan drg terkantoi...haha biar lah saya kan anak manja..apa kesah kan?! haha nasib baik lah ada kosong lagi..dapat jugak akhirnya tengok HMM..wee~ x sia2 balik ku ini..

mmg terbaiklah HMM..bangga dgn keluaran filem melayu ni. rasa nak tengok lagi sekali je..

sila like yea :D

jambukah laki berpayung ni?!

sejak kebelakangan ni asek ujan je kan..kat kelantan ni jap ujan lebat jap reda..bab angin tu x payah cakap lah kuat giler..maybe kesan dr tsunami kat jepun tu. terkejut saya bila dapat tau pasal tsunami tu. gerun je tengok..kekuasaan Allah tiada siapa dapat tandinginya kan..
terus plan saya nak pegi jalan2 kt pantai x jadi..housemate saya pun kata ombak besar giler. takut pulak nak tengok..

dah beberapa hari kat sini ujan x henti2..nak kata musim ujan baru je lepas. yela kejadian Tuhan mana kita boleh kawal kan. ala budak2 mesir yg balik malaysia ni pun asek merungut je kan cuaca malaysia panas..skrg Allah kurniakn cuaca sejuk pulak..
ntah apa2 je belajar agama tinggi2 tp x pandai bersyukur...malaslah nak ulas panjang2 tengoklah sendiri post saya dulu..maaf lah kpd sesiapa yg terasa tu..ni drg dah nak balik sana kan. saya pulak rasa x sabar...haha dok lah krg kat sana puas2...sana kan boleh pakai baju tebal2 kat sini mana mampu..hahaha
giler kejam kan...tiba2 je teringat peristiwa hari tu terEMO jap

*******************************

bila dah ujan2 macam ni benda yg demand skrg mesti lah payung kan. nak pegi kedai kena berpayung..nak pegi kelas kena berpayung jugak..even nak pegi buang sampah pun kena berpayung tau..haha
so skrg ni mesti laku giler la payung..pada krg yg baru nak bukak bisnes ni apa kata krg jual payung jek..mesti laku giler beb...hehe
tp kan susah giler nak tengok laki bawak payung ni...terlintas di fikiran ku "jambu ke kalau laki tu berpayung?"
tengok dak2 u saya ni lebih2 lagi laki lebih sanggup redah ujan..x kira lah ujan renyai2 ke ujan lebat. pakat main redah je..malu sgt ke nak berpayung ni abe oi!!



"apa kes bro x macho la wei guna payung redah je" pastu keesokan harinya "mmg macho la bro demam2 ni" hahaha lagi macho bila demam tu berpakej kan...haha
hilang macho ke kalau laki berpayung ni? lain lah kan kalau drg guna payung comel2..ada renda2 kat hujung tu..payung strawbery tu ke..boleh lah kot dicop sbg pondan...hehe

apa yg saya perhatikn lah bila seorang laki tu jalan sorang2 dalam ujan ni...dy mmg x kan berpayung. then bila si awek2 tengok sang laki dok meredah ujan..."wow maskulinkah anda?"
tp bila jalan dgn awek "x apa biar i yg pegangkn payung" fuhhh~ romantik habis lah kan..gentlemen sungguh laki ni

x paham saya dgn ego laki ni..bg saya lah kan x salah pun kalau krg ni nak berpayung. yela drpd demam lebih baik cegah awal2. kenapa lah kan ada sesetengah tu mengganggap laki berpayung ni srg yg jambu,pondan,x macho lah..tu semua fikiran kolot je



ada kelebihan apa kalau krg ni bawak payung boleh tackle awek...mana lah tau kan tengah2 jalan tu ternampak si awek dok kalut lari cari tempat berteduh..krg pun pegi dekat dy dan cakap "awak gunalah dulu payung saya ni. nak pulangkan nanti call saya. ni no saya 01.........."
kan romantik tu bila cinta berputik diiringi ujan? hehe
serius uh saya pun akan tergoda ah bila ada laki buat macam tu kt saya..x percaya krg try lah dulu cara ni...hahaha

sila like yea :D

saya jeles tau x?!


seriusssssssssssssssssssssssssssss!!!!!!!!!!!!!!!

saya jeles tau x dgn kamu! kamu! bikin hati saya panas je..
yea kamu kamu lah siapa lagi....hati ni dah x tahan lagi tgk krg dok happy je...x pikir pun perasaan saya kan..saya sakit hati tau tgk kegembiraan krg tu..asek dok gtw je yg krg tengah gembira giler...
saya jeles tau x?
krg saja je kn nak bg saya jeles..waa~ sedih la camni...

















eh jangan terasa hati tau x marah krg pun cuma
saya jeles krg dah tengok hikayat merong mahawangsa

kenapa kelantan x ada wayang....waa~ nak balik kl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
en.raif antar lah heli amek anak dara anda....dy nak sgt balik wangsa ceria ni...
homesick~

sila like yea :D

ini keputusan saya!




akhirnya saya sudah membuat keputusan...bila dah tanya senior2,mintak pendapat ibu saya..saya dah bertekad mau amek degree finance je nanti. solat istikharah pun dah buat..saya mimpi main duit..erk adakah itu sbg satu petanda??? hehe

1st: finance
2nd: business economic
3rd: islamic banking
4th: operation management

ini kos2 saya mohon..susah jugak uh nak mohon degree ni..ada ke mintak no angka giliran masa spm dulu...adeh mana nak ingat semua tu...fail sijil pulak kt uma...jawatan2 kat sekolah dulu pun saya lupa..haha cabaran betul nak isi permohonan ni

bila tgk result saya sebelum ni pun saya lebih score pada subjek mengira..so harap2 lah yg ni keputusan terbaik saya. InsyAllah saya boleh cover balik kot...doa kn saya yea..
harap2 jugak boleh dapat kt shah alam..x pun kt puncak alam ke tu pun kalau jadi fakulti kt shah alam tu pindah ke puncak alam..x kisah lah puncak alam tu jauh giler kampus dgn kolej tp saya sanggup..ada alasan kan nk bg kt en.raif boleh bawak kereta ni...hehe
paling jauh pun harap2 lah kt melaka je..saya dah penat nak dok jauh2 ni...penat uh nak naik bas berjam2..ingat x letih ke..hehe

sila like yea :D

keliru nak amek kos apa ni?!

skrg ni semua pelajar akhir tahun diploma uitm dok pakat serbu bsn utk beli no pin..termasuk lah jugak saya..wee~ x sabar uh nak mohon degree..
habis je kelas tadi terus siap2 pegi bsn...fuh~ ramai giler org kt bank..no giliran skrg 385 no ktrg pulak 415...bapak ah kan nak tunggu lama tp nasib baik lah ada member gak kt bank tu hani,azminiey dgn miera bella..drg bertiga ni pulak pegi amek no sorang satu..adoi~ lawak je tp bagus jugak boleh no drg...hehe so dapat lah no 397...ngee~ cepat sikit kn

tp begang kot pakcik bsn tu x nak terima banyak2..maximum nak 6 je...haha ktrg pulak ada 12..yela 1 uma sewa saya dok pesan belikn no pin utk drg..
giler x boleh blah muka pakcik botak tu...mmg nampak giler kot muka malas nak buat kerja..1 hal lah pulak kn nak amek no giliran lain..jenuh kot nk tunggu...padahal sama je nanti..ngeng tol~
sory sgt emo jap..benci pakcik botak tu...haha
so apa lagi dapat beli 6 no pin jela..dah tau kt bank tu ramai bukak lah kaunter banyak..ni 2 je..sgt efektif kan?!!

skrg ni saya tengah konfius nak mohon kos apa..bajetnya nak mohon

1st: business economic
2nd: finance
3rd: x tau lagi
4th: islamic banking

tp kan saya tengah pikir ni patut economic letak 1st atau finance yg 1st...pikir jugak peluang kerja nanti macamana..business economic pulak org kata susah nak dapat kerja nanti..
tanya makcik saya pun dy x sarankan amek ekonomi tu suruh mohon kos lain..
lagi satu...saya rasa saya ni macam sesuai dgn finance..yela lepas frust x dapat kos akaun sbb x dapat nak capai cita2 saya jd akauntan..ada jugak lah pikir nak amek finance..saya mmg minat kearah macam tu..tp masa belajar finance dulu x berapa nak paham apa yg lecturer ajar..so kalau saya amek boleh ke bawak nanti?? waa~ konfius2..
tolong saya boleh bg pendapat krg..

sila like yea :D

genap sudah 21!




happy birthday to me
happy birthday to me

happy birthday to me

happy birthday to me..yeah i'm totally 21


hikhik x sangka saya sudah genap 21..macam biasa asal birthday je mesti ramai yg tanya bila nak kawen...hadoi~ perangai pun macam kanak2 lagi belum layak utk kawen2 ni..haha

wlpn birthday saya sudah lepas 2 mac yg lalu tp saya tetap nak wish jugak utk diri saya kt blog ni..hehe
sambutan birthday saya biasa2 je x meriah mana pun..x ada belon2 semua..tp macamana pun saya rasa terharu sgt dgn suprise oleh kawan2 saya..lebih lagi2 housemate saya.. fuh~ mmg terkena lah dgn perangkap drg..kebetulan lak masa birthday saya tu dak2 batch saya semua ada trip pegi kl. so saya dgn housemate yg lain dok sibuk lah packing barang..
tiba2 je farah masuk bilik nk tumpang toilet saya..pastu boleh pulak bising nak sabun! nak sabun! nak sabun!
padahal banyak je sabun dlm toilet tu..aishh bising je..ju dgn hana pun naik serabut dibuatnya..so tgk roomate saya x berganjak saya pun pegi la tunjuk sabun saya kat farah...masuk je toilet
fuh~
kena simbah dgn air bedak...habis basah giler..x pasal2 kena lah mandi tgh2 malam tu.. mmg terbaik lah drg..saya x terfikir apa2 pun sbb bajet pas farah kuar tu saya pulak nk masuk toilet..tu yg tawar diri tunjukkan sabun..rasa terharu je bila drg ingat birthday saya ni..hehe

x cukup dgn tu..pas lawatan pegi kontena nasional berhad ktrg pegi sunway jap..tgh2 jalan singgah jap kt kedai coklat beryl's..tertarik dgn 1 kotak coklat ni harga pun murah..mmg berkenan lah nak beli pastu usha coklat yg lain pulak..waa~ ada lagi coklat yg berkenan tp kalau beli 2 2..adoi~ kenapa coklat lagi satu ni agak mahal sikit tp serius nak jugak..
tgh dok pikir termenung tgk coklat tu..tiba2 je lecturer saya tegur..

miss: kenapa menung je coklat tu?

saya: saya x tau lah miss nk beli yg mana..yg ni sedap ke miss?

miss: sedap..saya suka saya amek yg ni..awak amek jela yg ni..kat tangan awk tu biar saya bayar..

saya: eh x apa lah miss..

miss: x apa..anggap je ni hadiah saya sempena birthday awak semalam..




wee~ dpt hadiah coklat..
serius terharu giler dpt hadiah birthday dr lecturer sendiri..pas ni saya akan fokus giler3 lah kt kelas miss..x nak main2 dah..bukan coklat tu je sebenarnya..masa kt sunway tu ktrg makan kt wendys..
makanan saya pun miss yg bayar bila bayar balik kt miss..miss x nak terima..then beli dunkin donut lagi tu..gara2 saya gurau dgn miss je..x sangka miss pegi beli betul2..terharu sgt3 ^_^


balik dr sunway je..saya lepak dgn kawan2 saya makan fries yg x habis kt wendys tu..tiba2 je cah,jibah dgn ju dtg bawak kek sambil nyanyi lagu birthday..haha saya blur giler tyme ni..

yela birthday saya dah lepas sehari..kebetulan pulak ada kawan saya nama fatin jugak birthday dy 5 mac...so saya ingatkn drg celebrate birthday fatin tu..

tp ju pulak bwk kek sampai kt saya...ok drg sambut birthday saya rupanya...haha apa punya blur lah saya ni kn?

hanya biasa2 je tp macamana pun rasa terharu n gembira sgt bila kawan2 semua wish my birthday..junior2 masa sekolah dulu..cikgu2 saya pun ada wish jugak x kira lah cikgu sekolah menengah ke sekolah rendah..
terima kasih sgt...saya sayang sgt drg semua
tp kan dlm gembira tu terselit jugak rasa sedih sikit..kenapa?
biarlah saya sendiri yg tau..
ouh yea lagi satu saya sedih sbb x dapat celebrate birthday dgn family..abah saya bg topup rm20 sbg hadiah..haha

terbaiklah abah saya ni..hehe

sila like yea :D

gelagat kami!






tgh belek2 mr.dell saya..terjumpa gambar saya dgn adik sepupu saya. oh gelagat ktrg depan webcam..time ni terpaksa layan budak ni uh. penat giler layan adik ni. bila budak2 makin membesar makin pandai lah otak drg ni..kata2 drg pun fuh giler mencabar diri. saya dah banyak kali kena dgn adik ni. lagi2 bila saya x dapat jawab soalan buku2 latihan dy..tergugat saya sbg pelajar universiti..

soalan tadika je beb- part 1

soalan tadika je beb- part 2

soalan tadika je beb- part 3



sila like yea :D