x tau nak bagi tajuk apa!

petang isnin ni selalunya saya dgn housemate rajin pergi pasar malam kat machang tu. gara2 malas nk masak ke apa kan. tiba2 teringin pulak nak makan steambot..hehe
entah penat lah makan nasi. makan benda lain pulak lah. tengahari td saya pekena laksa..akhirnya jumpa jugak laksa idaman ku itu tp kan xpuas lah kuah dy sikit..sob~
sementara nak tunggu steambot saya siap..jalan2 lah dulu tengok2 makanan yg lain. tiba2 terasa nak tukar beg duit saya ni.
dah buruk dah..kena lah beli baru kan..so x pasal2 habis RM25 harga asal RM28..huhu
ok lah agak berkenan jugak lah dgn design dy..



ok saya nak tukar topik jap..
yang ni agak emosional sikit...ntah kenapa tiba2 je rasa emo+sedih ni.
yea sedih bila baca status2 mereka..kalau sorang dua je x apa ni macam kebanyakannya sama je.
seolah2 merungut dgn negara sendiri. dah tau kan malaysia mmg cuaca macam ni. dah dr kecik lagi korang lahir kat sini..dah belajar geografi kan masa sekolah dulu.
x kan x tau lagi..macam x bersyukur je kerajaan dah habiskan berjuta2 ringgit utk bawak korang balik. kerajaan pun x paksa kan korang nak balik ke x. kalau dah x nak balik duduk jela kat sana.
kerajaan bawak balik pun sebab mak bapak korang desak2 kerajaan suruh bawak balik anak2 dorang. nak pastikan keadaan korang selamat tp bila balik malaysia..
mula lah nak merungut cuaca panas lah..x boleh pakai baju tebal2 lah..macam2 lagi lah
kalau lah cuaca ni boleh dikawal dgn remote..nah tekan je button salji..hah turun lah salji tu nanti.
tp musykil lah kan..sebab semua tu kejadian Tuhan. x payah nak explain lebih korang pun lebih arif ttg ni.
kalau dah bising sgt pergi lah balik mesir tu..kawen kat sana x payah balik sini dah.
sana kan sejuk boleh pakai baju tebal2 ni..kalu kat sini pakai baju tebal2 tengahari x pasal2 korang kena kutuk..

sorry lah saya tersangat emo pulak. lebih baik x payah risaukan keselamatan dorang dulu. buang masa dgn tenaga je..
kerajaan pun x payah bazir duit kt dorang. sumbangkan je kat mangsa2 banjir tu..
sorry jugak lah sesiapa yg terasa..yg x puas hati dgn statement saya ni ke kan..
saya just lepaskan apa yg saya rasa..
bukan apa rasa sedih bila tgk2 ada kawan2 saya pergi mesir tu berubah..bila ditanya jawab sepatah..macam nak x nak je jawab..
post pulak merungut2 ni..sedih tau x!
dah lah dulu pernah diperlekehkan kos yg saya amek skrg ni..atau dgn lebih tepatnya bangga diri dpt sambung study kt ovc..kalau yea pun hati dorang ni dah kat mesir x payah lah kan pandang rendah kt ktrg yg mampu study kt malaysia ni..
ke mmg jenis bangga diri dorang ni?
ni yang buat saya rasa x jadi je nak suruh adik saya pergi mesir tu..takut membangga diri pulak


sila like yea :D

0 comments: