bestnya kalau boleh fokus camni bila study

pstt~ nak tanya ni..korang akan fokus giler x bila study? kalau yg betul2 ulat buku tu mmg iya lah kan tp kalau orang pemalas macam saya ni..adeh~ bukak buku je terus ingat katil...haha
serius saya ni pemalas orangnya..

tp kan saya ada 1 tabiat...hehe agak pelik lah jugak

nak tahu apa tabiat saya tu??










saya akan betul2 fokus bila saya tengah bersihkan sikat rambut saya ni..
x percaya try la tanya roomate2 saya dulu..lagi2 ecah fauzi dan cah sabri (maaf ex-roomate sy dua2 cah)
wlpn ada someone special msg saya pun saya akan ignore jap. x kan layan selagi x habis bersihkn sikat saya ni...haha kecuali kalau ayah atau mak saya call..yg tu perlu diutamakan yea kawan2..
tp hanya sikat saya je..sikat orang lain saya x akan buat...geli kot!
wlpn ada yg offer rm100 sekali pun saya x akan terima (ecehh yeke tyn?) kehormatan saya harus dipertahankan...haha

kan best kalau lah saya boleh fokus macam ni bila tengah study..boleh 4.0 setiap sem..haha
ok jangan nak perasan lah dah lah pemalas ada hati nak 4.0 setiap sem...haha

sila like yea :D

nama aku fatin, ok?!

ada ke sesiapa kat sini yg x ada nama? sila ngaku cepat!

ahh~ tentu lah semua ada nama sendiri kn. dari nama tu lah orang boleh kenal kita..betul x? nak tanya korang lah kn..
korang bangga x dgn nama yg mak ayah korang bagi tu? hoho dah tentu lah kn korang bangga kn...
siapa x bangga mak ayah kita dah elok2 cari nama yg bagus maknanya untuk kita..betul x?
korang begang x bila kawan korang sendiri memperlekehkan nama korang? ala erti kata ejek2 lah nama korang tu?

arghhh~ begang giler uh bila orang ejek2 nama aku dgn nama yg buruk..
aku dah cakap awal2 aku ni sensitif bab2 nama ni..mak ayah aku bg nama elok2 untuk aku..
ko pulak ejek2 kn...aku elok je panggil nama ko baik2 asal ko nk panggil aku dgn nama tu..
apa ko ni x paham bahasa ke..kan dah free2 kena sound dgn aku depan orang ramai..
ambik lah ko..ikutkan hati nak je bg pelempang satu kt ko x paham bahasa sgt. nasib baik aku boleh kawal diri aku lagi. maaf pun x ada kn dr ko...mmg sgt bagus lah
nak gurau pun agak2 lah kan dah aku kata aku x suka tp ko nak jugak panggil aku camtu..
kawan x kawan apa aku peduli...ko sendiri x jaga mulut ko


ni semua berlaku masa ESQ Training tu...dari awal program tu lagi mood saya hilang. ni lah 1st time ejaan nama saya paling teruk sekali pernah saya jumpa. disebabkn ejaan nama saya yg salah ni lah jadi bahan lawak kawan2 saya. fine! mula2 tu saya ok lagi masih boleh bersabar tp bila dah 3 kali gtw saya sensitif nama ni masih x paham bahasa lagi. ambik lah dah kena free2..

saya x kisah org nk panggil saya 'kecik,ketot,pendek or apa2 jela' asalkan bertujuan untuk describekn saya ni. dalam islam pun membenarkn selagi x menyakiti hati orang yg ditujukan tu...x percaya korang boleh check balik buku teks Quran & Sunnah form 4 or form 5. saya lupa pulak..tajuk tu group saya ada bentangkn...haha

so kesimpulannya...ceh x pernah2 buat kesimpulan kt blog ni..

"panggil nama aku elok2 kalau x nak kena lempang dgn aku"

sila like yea :D

keadaan revolusi mesir!





















bila tengok gambar2 ni rasa gerun sgt..
arghh macamana lah keadaan kawan2 saya kat sana?
apek,mai musa,mysarah,faizal,hisyam,shahrul,fickry,saini,zul,fauzan & ramai lagi lah..
junior2 saya pun ramai kat sana..
harap dorang semuanya selamat..

risaunya keadaan kawan2 saya kt sana...korang balik lah malaysia jangan teragak2 lagi..
ktrg semua risaukan korang..sob~

sila like yea :D

tolong saya kena serang kat surau tadi!

saya baru je balik dr masjid & surau...hee~ maghrib solat kt masjid..isyak plak kt surau so masa kt surau td kuliah maghrib x habis lagi. lepas sarung telekung semua saya duduk lah kt belakang sambil dgr kuliah dr ustaz tu. tengah kusyuk dengar tiba2 datang lah seorang budak menghampiri saya..
dah namanya budak so ajak main lah kn. habis dy bukak balik tali telekung saya tu. adeh teman-teman harus bersabar yaa dengan dugaan itu. nak x nak kena lah jugak kan layan kerenah budak tu..


saya: adik, meh sini..nama siapa?
si adik: husna..

saya: umur berapa?

si adik: 4 tahun


niat di hati nk dengar kuliah tu terbantut..budak tu still nak ajak saya main dengan dy jugak. so ktrg pun main lah jual2..ntah mana budak tu jumpa kertas sbg duit dan plastik kosong sbg barang yg dibeli. harus bersabar yaa teman-teman jangan dilupakn itu..hehe
kemudian datang pulak si abg budak tu..

si abg: siapa kakak ni dik?


saya hanya tersenyum je..oleh kerana adik dy x menjawab..


si abg: akk siapa?

saya: nama akk fatin...adik?

si abg:
(sory saya x dapat dengar dgn jelas nama dy)...akk sekolah mana?

saya: akk dah x sekolah

si abg: akk tingkatan berapa?
eik x paham rupanya budak ni
saya: tingkatan 5..
citt~ perasan muda ko tyn..haha bukan apa kang saya sebut uitm kang banyak pulak soalan pelik dr budak tu jenuh nk menjawab tau x
si abg: akk duduk mana?

saya: wangsa ceria..

si abg: ouh abc tu ek...abc cekodok basi..hehe. husna mmg nakal. nama akk apa td?

saya: fatin..

si abg: ouh kak fatin
si adik: kak fatinnn..hehe kenapa akk ada jerawat?
what?? budak 4 tahun dah tau pasal jerawat?? giler lah
saya: akk dah besar.. pergh agak malu r jugak budak kecik tegur jerawat ku ini..aishh kacau betul lah jerawat ni asal lah time camni gak ko nk kuar rilex2 dulu lah kt dalam tu..haha

lepas je borak dgn si abg ni...terus si husna cubit pipi saya dan cium..haha agak terkesima jap. terharu pun ada kot..yela x ada adik perempuan kn nak cium pipi2 saya ni..tiba2 ada budak cium saya..haha
ingat lepas tu drg dah x kacau saya lagi tp drg berebut2 pulak botol air dan x pasal2 seluar ku basah..wuu~ bila nk solat isyak ni???? gue x larat dong mahu dilayan budak2 hyperactive ni..

tp sangkaan ku meleset..lepas je bagi salam terus si husna ni datang kt saya balik..


si adik: hee main make up2 pulak..pakai bedak


adoi~ kesabaran itu harus ada lagi yaa dalam hati...nk baca doa pun x tenang uh. si husna ni usik2 pulak anak tudung saya tu dan dicium lagi pipi saya ni. dah selesai baca doa saya cepat2 pergi belakang lipat telekung dan kemudian pakai tudung. bajet nk lari dr budak husna ni tp dy ikut pulak. sebuk nak betulkn tudung saya ni...waa~ penat uh nak layan..
saya dah x tahan terus keluar dr surau tu..serius lepas ni kalau jumpa drg lagi kt surau saya nk menyombongkn diri. bukan x nak layan tp x larat nak melayan..

ni lah husna yg menyerang saya kt surau tadi..hehe

sila like yea :D

saya & kelantan apa cerita?!

saya ingat lagi masa mula2 dapat tawaran upu lepas spm dulu. saya baru je balik dr kedai..mak saya kata saya dapat uitm kelantan. hah!! kelantan?? gila apa dah lah x pernah pergi sana..x terfikir langsung akan dapat sana. saya pun call kawan2 saya yg dapat uitm semua..apa ni semua dapat belah johor,ganu,perak..x ada ke weh yg dapat kt kelantan gk??? macamana nak hidup sorang2 kt kelantan...waa~ serius saya risau sgt time tu. tiba2 saya teringat sorang kawan saya ni. teman 1 dorm dulu..mira zatie. terus saya call dy..

saya: weh ko dapat uitm kn?
mira: aah

saya: uitm mana?

mira: ntah machang terengganu

saya: oit machang kt kelantan la...hahaha

mira: yeke weh? geog aku fail...hahaha

saya: ntah yela kot mak aku cakap kt kelantan...aku x amek geog..hahaha

mira: haha bagus..
saya: betul ke weh ko dapat kelantan?

mira: aah la dah sini kata kt machang


dan ktrg pn sama2 jerit dlm call tu. hepi lah weh ada jugak geng kt kelantan tu wlpn lain2 kos. lebih2 lagi saya dgn mira kamcing masa sekolah dulu. yela member sebelah katil masa form 2 dulu mana x rapatnya wlpn masa zaman x kanak2 dulu ada lah jugak ktrg gaduh2 tp dr gaduh2 tu lah merapatkn persahabatan ktrg..cewahhh~ hehe

so bermula cerita saya di kelantan. saya x keseorangan lagi..masa hari pendaftaran pulak saya berjumpa dgn geng mengongness saya. ktrg hanya kenal melalui fs je..then pakat nk jumpa masa daftar tu. 1st jumpa terus rapat macam ktrg dah kenal lama je tp masalah utk saya sbb drg ni org kelantan agak x paham lah jugak apa yg drg cakap. nasib baik meera faza jadi tukang translator saya masa tu...haha. masa orentasi tu pulak..ada lah seorang ni tegur saya "ni fatin kn? ni aku lah ama" erk ama mana lah pulak ni.."adik fahmi" ya Allah jiran saya rupanya..haha
5 tahun weh x jumpa dy wlpn rumah ktrg bapak dekat giler. masa kecik2 dulu selalu lah jugak main dgn dy. mana saya x ingatnya dulu dy kecik macam saya je skrg dy dah besar sikit..saya je yg kecik2 macam dulu..hehe rupanya saya bukan lah keseorangan di kelantan tu..ada lagi geng dr kecik dulu dan yg x boleh blah saya dgn jiran saya ni 1 kos rupanya..group je yg lain..haha

masa orentasi tu..mana yg x boleh solat tu kena berkumpul di bilik squasy. masa tu saya kenal pulak dgn aisyah fauzi. member dr kl...so boleh lah balik dgn dy nnt. 1 kos dgn saya jugak tp group lain. waa~ masih x jumpa member group saya wlpn echa gtw roomate dy group D dgn saya tp bilik dorang jauh..
habis je orentasi macam biasalah kn student baru bersemangat cari kelas wlpn kelas cancel...haha. saya ni pulak still x jumpa lagi classmate saya yg duduk bilik dekat dgn saya. yela dah lah xtau kelas kat mana nk pergi sorang2 silap boleh sesat uh. roomate saya group B..jadual lain2. tgh jalan2 cari kelas tu sampai je foyer terserempak dgn 2 org student baru jugak. tanya lah dorang kos apa,group mana & bilik. wah dorang 1 group dgn saya lah..bilik pun dekat dgn saya jugak. yeayy~ dah jumpa member kelas boleh pergi sama dgn dorang nnt..hehe siapa dorang tu? ouh dah tentu lah hani & azminiey..

so ni lah cerita saya masa mula2 jejakkn kaki di uitm machang tu. masa sem 1 sampai sem 3 kos business ada 5 group tp masa sem 3 tu ada yg pergi ke degree terus. so berkuranglah batch ktrg..masuk je sem 4 group ktrg dipecahkn jadi 4 group je dan masuk je sem 5 terus jadi 3 group je. group D salah 1 group yg terpaksa dibubarkn..waa~ sedih2

ni lah gambar ktrg di saat awal sem utk sem akhir ni...bergambar utk kali terakhir

classmate




batchmate..hehe


teman-teman semoga kita semua dapat habiskn diploma kita bulan 5 ni yea..
then kita grad sama2 bulan 11 nnt di dewan professional..huhu

sila like yea :D

saya nk belajar main piano & vocal boleh?!



jelesnya tgk dorang yg ada 2 bakat ni...mau jugak!!!! boleh?

saya selalu je berangan kalau lah saya reti main piano dgn pandai buat lirik ni..hehe
bukan apa saya mmg x reti nk luahkn perasaan saya dgn kata2..so lagu lah salah satu cara utk saya luahkn perasaan saya tu. so teringin lah kn nk buat lagu sendiri...HAHA mmg x lah kn
suara pn x sedap so jangan nak berangan lebih..

sila like yea :D

jalan2 di penang bersama housemate dan ESQ training!

oleh kerana hari rabu x ada kelas..saya sudah berazam mau bangun lambat..hehe nk tebus balik 3 hari x tidur sbb ada kem kepimpinan kt sg.congkak tu. tiba-tiba dapat 1 msg dr housemate saya

hana: atin..ktrg semua nk join seminar. u dengan ama nk join sekali x? bg nama,no id dgn no. phone
saya: seminar apa? nur fatin akmal bt mohd raif..200822177
6..013*******
hana: x tahu la u drg ni


lebih kurang gini la ktrg msg..yela dalam keadaan mamai saya jawab jela apa yg housemate saya nk tu. saya ingatkn seminar kt uitm saya je. rupa2nya kt uitm penang..haha free pulak tu. uitm tanggung semua. agak pelik dgn uitm saya ni..bukan agak kedekut ke nk bg duit kt student...hehe
yela bukan apa tau dulu bukan main susah nk dapat budget dr uitm. ni ktrg kira beruntung tau sbb uitm yg tanggung kos ktrg pergi seminar tu.

ESQ training ni dah lah mahal giler..x silap kos utk seorang RM650 kot. erk! saya lupa lah org tu cakap. kalau uitm kampus lain ada yg terpaksa student sendiri yg tanggung...uitm mampu bayar separuh je. serius uitm saya je yg hantar peserta agak ramai. bukan tu je..makan pn uitm belanja tau. dah lah malam sabtu tu ktrg pekena ikan bakaq sat kt teluk tempoyak. best uh melantak habis lah ktrg..hehe

kalau korang nak tahu ESQ ni macam leadership training utk diri sendiri lebih kpd spiritual kita. saya pn x tahu nk explain macamana..korang join sendiri la yea..hehe tp sebelum tu sediakn tisu banyak2 ek sbb banyak modul menangis..hehe. tp kan yg syoknya bukan lah sbb training tp sbb boleh jalan2 dgn housemate tercinta...haha. mana x nya asalnya ktrg plan nak overnight pergi wakah che yeh je tp dah ada peluang pergi jalan jauh2 apa lagi mesti lah syok kn. lagi2 semester ni semester akhir ktrg..hehe. malam sebelum pergi makan ikan bakar tu ktrg pergi lepak2 kt Queensbay dulu. best punya lah pakcik bas baik hati bawak ktrg pergi jalan2 dulu sebelum start program..

ok lah saya malas nk bebel panjang...layan saja gambar ktrg ni


















banyak lagi sebenarnya gambar tp saya lupa bawak balik kabel external saya..adoi~ lupa2 x boleh nk upload gambar selebihnya..ni saya amek kt fb saya dan juga housemate saya yg lain..hehe

nama je ktrg pergi penang tp kan bukan bahasa utara yg ktrg belajar..bahasa indon juga ktrg fasihkan..haha yela mana x nya pengasas ESQ ni org indon. habis trainer2 dorang semua cakap indon wlpn dorang tu org malaysia..
sampai skrg housemate saya asyik cakap indon je..haha

sila like yea :D

saya clash ke?!

kalau korang perasan la kn post saya sebelum ni asyik sedih2 je kn? yup saya mmg tengah bersedih. banyak berita yg saya dapat dalam 1 minggu tu..perit uh menahan kesedihan tu. wlpn ada org kata saya kuat hadapi semuanya tp dalam hati saya sangat sakit. ada juga yg ingat saya clash dgn bf..hehe. bf pun saya x ada x kan lah nk clash2 kn.

habis tu post jiwang2 sebelum ni utk siapa??



oh post2 tu mmg utk seseorang. seseorang yg ada dlm hati saya tp skrg ni saya lepaskn perasaan tu sebabnya biarlah saya sendiri je yg tau.
ada kawan2 saya nasihatkn suruh pertahankan..ada juga yg suruh saya berdiam diri..ada juga yg suruh saya buat biasa je..
sampaikn saya sendiri pn konfius apa patut yg saya buat dan skrg saya dah buat keputusan sendiri. biarkn lah semuanya berlalu...yg penting diploma ku harus ditamatkn bulan 5 ini...haha
terima kasih kpd teman2 ku yg sudi mendengar luahan ku ini..sayang korang ketat2 lorh

malas dah lah nk bermain dgn perasaan. saya nak fokus kt impian saya selama ni wlpn saya bakal grad kt machang je...waa~ x sukanya tp x apa lah selempang pink itu harus saya dapatkn..hehe

skrg ni saya kena bersemangat..x nak sedih2 lagi dah. boleh mengganggu emosi dan fikiran saya je. semester ni dah lah banyak kerja. harus difokuskn yaa..ngee~


p/s: sorry kalau saya dah jarang contact awk..dia sentiasa ada utk awk

sila like yea :D

update kembali!

fuhhh~ tiup habuk2 kt blog saya ni jap. lama sudah x update blog hijau ku ini..rindu! rindu! hehe..
ada ke readers yg rindu kt saya? oh mesti lah x kn..x famous pn...hehe.
wlpn x ada yg rindu saya tetap nk tanya khabar krg...sihat x? harap2 semuanya sihat2 aje lah yea..

yeahhh~ saya dah sudah sampai kl malam semalam. ini bermakna saya sedang cuti...best3! wlpn hanya seminggu jek..
dan ini bermakna juga akan ku qada' balik berblogging ni. dah lama tau x menyinggah ke blog kawan2. blog saya pn suram je..wuu~ sedih3!
internet kt machang tu link x berapa ok lah. siput kot lagi laju..haha

kali ni x nak update apa2 lagi just nk gtw yg saya tgh cuti...ngee~
ok tu je..next post akan saya bebel sebebelnya ek

sila like yea :D

nk luahkn lagi boleh?!

lama jugak kn saya x update...wuu~ 3 hari berkampung di sg.congkak..
tp saya x nak lagi update pasal kem tu..nanti2 lah dulu tunggu dpt gambar dulu baru best nk update..
skrg ni saya nk luahkn something..maaf lah yea kawan2 saya x dapat nk tahan kesedihan saya ni..
thanks kpd mereka yg x jemu2 bg kata2 semangat kt saya termasuk lah kawan baru saya madiha ^_^



saya just nk luahkn yg saya masih x ada kekuatan lagi..saya harap dia sihat2 je dan bahagia selalu..
saya nk wish kt dia 'gudnyte'
harap dia dgr wish saya ni...

sila like yea :D

kelantan->terengganu->kuala lumpur

saya nk cerita...skrg ni kn saya on the way nk balik kl. nak pergi kem kepimpinan tu. semalam pukul 6 lebih jgk lah nuar amek saya kt machang tu bawak pergi uniza dy dulu. tumpang tidur kt uni dy dulu sebelum gerak balik kl. eh! eh! saya x tidur bilik dy tau...jgn salah anggap lak. giler ko tidur bilik laki..ish3 nasib baik lah saya ada member kt uniza jgk. siapa lagi kalau bukan zarith...hehe
ceroboh masuk uni org uh...haha

"weh zarith, thanks tau tumpangkn bilik ko malam td. best giler bergosip dgn ko. lama uh x lepak dgn ko. mesti dayah jeleskn aku pergi uni ko...haha. cakap kt roomate ko thanks bg tumpang katil dy..hehe. ada masa kita lepak lagi"

so pagi td dlm pukul 8 ktrg gerak balik. penat uh saya bangun awal. nuar lah kata nk gerak pukul 7. punya lah pergi mandi 6.30 td. last2 gerak lambat gk tp ok gak nk tunggu tu boleh sambung bergosip dgn zarith lagi....HAHA



disebabkn perjalanan yg jauh dan amat lah bosan. saya amek peluang utk on9..haha. ouh yea main webcam saya bedal jugak dan yg paling penting update blog hijau saya ni...ngee~
x sabar nk jumpa kawan2 yg lain.

"hana..ko jgn tension2 tau. mesti ada cara lain punya. aku perlukn ko kt kem...wuu~"

ok lah ni je..x boleh on9 lama2 nt saya pening. tata~

sila like yea :D

gembira kembali!


ok saya dah x nak sedih2 lagi..mau happy kn diri plak...hehe
sbb x sabar nk jumpa kawan lama saya, zarith akma...kawan sekolah rendah saya dulu.
saya akan buat jahat jap kt u org..haha
baru je tadi beli tiket bas utk balik ke kelantan ni..so saya boleh pergi kem dgn tenang skrg ni tunggu si nuar utk amek saya..

"sorry nuar menyusahkn ko. aku mmg x dapat nk pergi ganu sorang2. anak tunggal perempuan susah ckit ayah nk lepaskn camtu je"

ni lah banner kem tu..kalau dulu saya sertai kem kepimpinan ni sbg peserta skrg ni sbg AJK plak. kena jaga budak2 sekolah...boleh join drg sekali. tentu drg konfius dgn kecomelan dan usia saya ni...HAHA
tp kali ni mungkin mencabar ckit sbb peserta campur melayu,cina dgn india..so isu perkauman x perlu dibangkit. aishhh kena hati2 jgk ni..

al-maklum lah saya ni x pernah bergaul lagi dgn kaum lain. masa sekolah rendah dulu jela. tu pun kenal camtu je. then masuk sekolah agama dan skrg uitm. so melayu jela yg jumpa...huhu

tp x pe saya dgn kawan2 yg lain mampu utk handle semuanya..insyAllah

ok lah saya nk tidur jap..HAHA malas lah yea kuat tidur ckit. yela malam td kn x dapat nk tidur. so gunakn masa sebaiknya utk qada' tidur...haha



p/s: awk..jgn risau lah. saya ok jek ^^

sila like yea :D

disebabkn x nak nyanyi depan kelas!

pagi ni sepatutnya saya ada kelas transport pukul 8...disebabkn kes x nak didenda saya dgn housemate yg lain semua stok bangun awal!
saya plak awal2 pagi pukul 5.30 dah pergi mandi tau kes x nak berebut mandi dgn roomate...haha giler semangat kn..





tp













kelas pagi cancel!!!!!!
waa~ penat je bangun awal...penat je mandi awal...dah siap pun. maybe sbb kt kolej x ada air kot tu yg member kolej mintak tunda kelas...
tp bagus gk boleh sambung tidur...hehe malam td langsung x dapat tidur. maybe fikiran terganggu kot tu x boleh nk tidur..
ok skrg mau tidur balik...hehe next kelas pukul 10 ni..daa~


selamat pagi utk korang, selamat tidur utk saya

sila like yea :D

penatlah asyik sedih je!


sejak kebelakangan ni post saya banyak sedih2 kn? yup mmg saya tgh sedih..
hari ni saya sedih lagi..cukup lah jangan lah buat saya camni lagi..
saya x nak camni lama2..kalau awak lebih gembira dgn dy pergi lah kt dy..
jangan buat saya camni...

thanks hana..ko selalu bg aku semangat. dr sekolah lagi ko x jemu2 dgr masalah aku..
ko mmg seorang sahabat yg baik..aku happy ada kawan macam ko..huhu
doakn aku kuat yea na..^^

arghh~ saya kena kuat...saya x nak disebabkn hati ni segala aktiviti saya terganggu..
cabaran hati mmg susah utk atasi tp x pe saya akan cuba meng'ok'kan diri ni..
bila nk busy dgn assignment ni??? x sabar nk busy kn diri supaya saya boleh lupaknnya..


p/s: saya x nak tertipu dgn harapan palsu lagi!

sila like yea :D

tamat sudah tanggungjawab ku!


semalam kelab Pemadam ada buat AGM..so bermakna daku serta rakan2 yg lain sudah melucutkn jawatan dr kelab ni.
semua dah part 6 so bg lah peluang kt kepimpinan baru lak handle kelab Pemadam ni..
paham2 jela kn tahun akhir banyak giler kerja kena buat...serius x tipu. sem ni mmg banyak betul projek kena buat...waa~
xpe2 saya mampu buat semua tu..harap2 kali ni x ada masalah lagi.

ok lah malas nk ulas panjang2..just nk gtw pasal ni je...hehe


p/s: oh yea mesti awak sunyi je kn sbb saya jrg contact awak...awak carilah teman lain utk hilangkn sunyi tu...sorry~

sila like yea :D

saya pun nak kuat jugak!

kenapa kita perlu diuji? kenapa hati ini yg akan jadi mangsa utk menahan segala ujian tu? kenapa??
yea ujian tu akan dtg secara tiba2..x kenal waktu dan sesiapa. ujian tu sebenarnya mengajar kita erti ketabahan..

arghh lagi sekali saya diuji..kdg2 tu saya rasa saya nk lepaskan semuanya. x sanggup utk saya tempuhi lagi..


tp bila dilihat balik bagaimana kawan saya, myza..tabah harungi ujian yg menimpa diri dy saya kagum dgn dy. ujian yg dy hadapi tu lebih hebat dr saya..
kenapa dy boleh lalui semua tu? padahal ujian yg menimpa saya hanyalah kecil jika nk dibandingkan dgn myza..kenapa saya x boleh setabah spt dy?? walaupun saya tau myza pn perit nk lalui semua tu tp dy x tunjukkan kelemahan diri dy..
saya kagum dan bangga ada seorang kawan yg tabah spt myza..


"myza! ko ajar aku erti ketabahan tanpa sedar...thanks myza ^_^"



myza kehilangan org yg dy cintai...


tp saya plak kehilangan kucing kesayangan saya..
waa~ saya rindu si gemok


p/s: sorry malam ni x betul ckit emosi..cuba sembunyikn kesedihan

sila like yea :D

aku kaya!


fuh~ banyakkn duit saya? krg nk x? nah amek lah kt gambar tu...haha
ini lah hasil usaha saya selama ni..titik peluh saya akhirnya berhasil jugak. segala dugaan,cabaran,kritikan saya tempuh dgn tenang..
ini lah berkat keteguhan dan kesungguhan saya...Alhamdulillah syukur pada Allah..
terima kasih kpd mereka2 yg memberi sokongan dan kepercayaan kpd saya..
saya terharu sgt3...huhu



aahhh~ peningnya kira duit ni..susah jugak kn jd BENDAHARI ni...haha
ok duit kt atas tu bukan saya punya...tu duit sewa rumah..haha pak aji x sabar nk dapat duit..
kena lah kutip awal2...
skrg duit tu dah bg kt pak aji...so kalau nk rompak pun sila rompak pak aji ek...
saya dah miskin balik....HAHA

sila like yea :D

ustaz amirul!


semalam join dgn housemate semua tgk cerita ustaz amirul ni..
fuh best suka tgk sbb ada asyraf muslim....haha tipu lah kn kalau dak perempuan x suka tgk dy ni...sweet je muka dy mmg sesuai jd watak ustaz2 ni..
bila dah tgk ni housemate semua stok nk ada laki camni...haha yela siapalah kn x nak dijodohkn dgn lelaki baik yg mampu jadi imam utk keluarga kita nanti..cewahh~
tp ini x bermakna saya nk cari ustaz je..saya x kisah dy tu camne pun asalkn bab agama ni dy tau la jgk tu pun sudah memadai...

jom ikuti sinopsis drama ni..

Ustaz Amirul mengisahkan tentang cabaran dan dugaan yang perlu diharungi oleh seorang lelaki berusia 30 tahun bergelar Ustaz Amirul (Ashraf Muslim) yang baru tamat pengajian peringkat sarjana dalam bidang Usuluddin dari Universiti Islam di Mesir. Dengan dikelilingi pelbagai kepura-puraan dan manipulasi budaya moden, Ustaz Amirul akan diduga keteguhannya sebagai pemegang amanah Allah, dalam melaksanakan niatnya untuk memulakan kelas agamanya sendiri.

Ustaz Amirul juga telah berjanji kepada ibunya, jika sekiranya dia tidak mempunyai seorang calon isteri setiba dia di usia 30, ibunya berhak untuk memilih mana-mana calon untuk dijadikan teman hidup Ustaz Amirul.

Walaubagaimanapun, pada masa yang sama, keluarga Ustaz Amirul tahu, kepulangannya itu sebenarnya untuk mencari Adawiya (Eira Syazira), punca sebenar mengapa sehingga kini Ustaz Amirul sukar mencari cinta di hatinya. Adawiya merupakan gadis pertama pilihan hatinya sejak di sekolah menengah. Apabila mereka tamat sekolah menengah, mereka sudah merancang untuk diijabkabulkan namun ayah Ustaz Amirul ada impian lain buat anak lelakinya itu.

Setelah Ustaz Amirul mendapat tawaran melanjutkan pelajaran di Mesir, ayahnya mengharapkan segulung ijazah sebelum melangsungkan perkahwinan. Oleh kerana tidak mahu mengecewakan keluarganya, Ustaz Amirul terpaksa meninggalkan Adawiya yang pada ketika itu begitu dalam cintanya pada Ustaz Amirul.

Adawiya yang berasa kecewa serta merana, membawa diri ke bandar seterusnya mengikut sepupunya kerja di bandar sebagai kerani. Malang tidak berbau, dia ditipu dan dipermainkan sehingga terjerumus ke dunia gelap pelayan kelab malam (GRO). Hatta, Adawiya terus menjauhkan diri daripada keluarganya dengan merahsiakan perkara sebenar, dan ini membuatkan keluarga Adawiya kecewa terhadap Ustaz Amirul.

Manakala di kampung, Anita (Zarynn Min) seorang gadis lincah yang sangat menyukai Ustaz Amirul sanggup melakukan apa sahaja untuk memiliki beliau, termasuklah memfitnah Ustaz Amirul yang konon cuba menodainya. Secara tidak langsung, tuduhan Anita mampu menggugat prestasi dan imej Ustaz Amirul yang dianggap sebagai seorang yang bersifat baik oleh keluarga dan penduduk.

Setelah gagal mencari Adawiya, Ustaz Amirul akur dengan ketentuan takdir dan telah bersetuju untuk menikahi Munirah (Siti Saleha), seorang gadis ayu yang bekerja untuk ayahnya. Menjelang hari pertunangan, segala persiapan telah tersedia rapi, tetapi tiba-tiba, Adawiya kembali muncul dalam hidup Ustaz Amirul.

Sebagai seorang Ustaz Muda yang berpegang teguh kepada amanah Allah, mampukah Ustaz Amirul menangani dugaanNya sebagai seorang manusia yang sentiasa diuji untuk berlawan dengan nafsu


sila like yea :D

iklan pun ikut tema jugak?!

baru je lepas update entri pasal header blog baru saya ni..
dah ada iklan baru sudi singgah ke blog saya ni...haha tp kali ni iklan tu mmg ikut tema blog saya betul..


Green Hornet

yes 27 tu baru je start cuti midsem boleh lah pergi tgk...
jom pakat ramai2 pergi tgk ini movie di pawagam yg berdekatan...hehe

ni sinopsis movie green hornet..sumber dari internet..

Britt Reid (Seth Rogen), son and heir to Los Angeles' largest newspaper fortune, is a rich, spoiled playboy who has been happy to maintain a direction-less existence. When his father James Reid (Tom Wilkinson) mysteriously dies, Britt meets an impressive and resourceful company employee, Kato (Jay Chou). They realize that they have the resources to do something worthwhile with their lives and finally step out of James Reid's shadow. Kato builds the ultimate weapon, The Black Beauty, an indestructible car with every weapon and gadget imaginable and Britt decides that in order to be heroes, they will pose as villains. With the help of Britt's new secretary, Lenore Case (Cameron Diaz), they learn that the chief criminal in the city is named Benjamin Chudnofsky (Christoph Waltz). He has united all the gangs under his power, and he quickly sees that the Green Hornet is a direct threat to the prosperous criminal underworld he controls. Directed by Michel Gondry.



sila like yea :D

yeah header blog baru lagi!


fuh kali ni mmg betul2 puas hati dgn hasil tangan saya..berjam2 lamanya mencari idea. akhirnya dapat jugak spt yg diidamkn..ngeh3!
sila beri tepukan utk saya...clap! clap! ^_^
ngee~ ok lah kn utk org yg x reti guna adobe ni sgt...

serius semangat mau tukar header sampai x sedar skrg dah pukul 4.40 pagi...
ok saya mau tidur dulu yea..boleh lah saya tidur dlm keadaan yg sgt puas hati ini..hehe

selamat malam korang~


p/s: oh yea ada org tegur gambar saya tu 'pecah'...saya mmg sengaja buat camtu
segan lah nk tunjuk asli punya...bukannya lawa pn saya ni...haha


sila like yea :D

permulaan sem baru!

lama rasanya kn saya x update blog..biasalah minggu first daftar sem baru ni banyak kerja sikit. oh yea sem ni saya dok uma sewa lain..haha pindah uma sebelah je tp kali ni best. saya dok dgn kawan2 kos saya sendiri. 13 org semuanya sorang je kakak degree akaun. Alhamdulillah semuanya ok...sampai je uma sewa ni petang 2 jan terus kemas uma. nk mintak tolong housemate buat kerja pn senang. yela 1 member kn...hehe ok lah.

saya rasa syukur sgt dok dgn drg ni. 2 malam yg lepas ktrg ramai2 solat berjemaah,baca yassin dgn solat hajat. utk pendinding uma ni kn dah sebulan lebih tinggal kosong camtu je. risau lah jgk kn..krg paham2 jela sendiri. dok dgn drg ni mmg best lah...ada masa saya upload gambar member2 housemate saya ni. lepas solat jemaah semua ktrg ada bergambar tp agak x sesuai nk upload sbb ada yg x tutup aurat tambahan plak gambar giler2 semuanya...hehe

sem ni kelas saya free 2 hari...kira xde kelas hari isnin dgn rabu. wee~ bestnya..hope kelas hari khamis abes pukul 12. boleh balik awal...walaupun dah part 6 perangai nk balik awal tetap ada..HAHA

tapi kn..awal2 sem ni saya dah dapat 1 berita yg sgt3 sedih...X NAK GRAD KAT MACHANG!! waa~ nak grad kt shah alam jgk...kenapalah boleh lulus nk buat kt sini? dewan pro dah lah kecik. benci..x suka!! Datuk sahul sayang tolonglah tarik balik kelulusan tu....waa~ penuh mengharap ni


p/s: saya cukup x suka org doakn saya benda yg saya x suka..sila berwaspada dgn kata2 anda

sila like yea :D

isu gadis shawl!

semalam dunia blogger di gemparkn dgn 1 isu yg agak sensitif la jgk..
serius mmg gempak gak isu ni...haa~ dah tentu korang semua tau kn pasal isu shawl ni? ada ke yg still x tau lagi? aishh korang ni ketinggalan betul..hehe. haa sesiapa yg x tau lagi sila lah bukak ke blog lensarosak di entri
INI

bila baca entri brader ni agak terasa la jgk kn...tp cuma 1 jela yg x puas hati. si tuan blog ni mmg giler berani letak gambar si mangsa tanpa kebenaran. bila baca komen2 dr pembaca mmg major x puas hati pasal ni..tp ok lah si owner blog tu dah tukar gambar. eh tp kn? (erk terbanyak la 'tapi'2 ni) boleh ke si mangsa keadaan tu saman malu terhadap brader lensarosak ni? yela si brader tu dah memalukn mangsa di khalayak ramai (erk boleh ke guna di khalayak ramai tu kt alam siber ni? ahh ikut suka hati aku lah!)..mmg majoriti blogger2 kenal si mangsa tu. blogger terkenal kot!
adoi ni kes kawan saya lah ni saman malu2 ni...haha

pasal isu plak ni bg saya...err~ no komenlah sbb saya mmg x reti pn nk berfesyen2 shawl ni..
tudung 3 segi tu jela yg saya pakai...selendang pn pakai kdg2 yg simple2 punya. orang x reti berfesyen gitu lah....hahaha
nak buat camne orangnya pn mmg x lawa..so x payahlah kn nk berangan lawa2 ni..so jgn lah ada hati nk tackle saya ni....HAHA

sila like yea :D

psttt~ awak dengarlah ni!

mana awak? :(

sila like yea :D