ipoh mali

salam semua. sudah lama jugak kn saya x update blog. kemalasan melanda..wa3. hajat dihati bila kt ipoh ni nk update salu tp maaf ini bukan wilayah celcom. waa internet sgt slow. sedih2..

skrg ni saya sudah berada di perak..tidur uma mak su saya. tepat 6 pagi semalam sudah semangat bangun awal..gara2 tiket train pukul 8.30 pagi..ngee~ mana x nya 1st time naik train ETS ni..haha.

ok lah sgt berpuas hati dgn train ni. mak su gtw amek 2 jam setengah je. mmg tepat 8.30 train ni gerak....tepat kol 11 jugak sampai kt ipoh. kan best klu ETS ni ada pegi kelantan. x yah susah2 nk naik bas..haha

dalam train plak kena duduk sebelah laki. bukan main seronok abg tu tgk cerita tom & jerry. aunty cina kat belakang plak dr awal train gerak sampai lah nk sampai ipoh tu asyik call je. nak tidur pn susah..aishh tp paling agak kritikal dy call pihak komuter ungkit balik pasal layanan pekerja komuter. x tau lah apa masalah sebenar dy tp dy mmg marah gila "ini macam ka lu org kerja lazy" bila saya dengar je ayat ni mesti pekerja tu org melayu. bukan nk memburukkan apa tp mmg kenyataan kot sikap org melayu macam ni..setuju x? ngee~


nk dipendekkan cerita petang semalam pak su bawak gi jalan2..x tau plak nama mall tu. tgh pusing2 dlm mall tiba2 je..


paksu: fatin amek 1 baju tshirt cepat. tu kedai adidas


erk kedai adidas bukan kedai sukan ke. baju situ mesti lah mahal2..wlpn ada sales tp tetap mahal jugak disebabkn x banyak pilihan
paksu ajak gi al-ikhsan plak. baju2 yg paksu pilih tu mmg lawa2..tp bila tgk harga err x pela..amek tshirt lengan panjang jela harga RM49. bukan apa x nak lah kan org kata nanti amek kesempatan plak yela baju yg paksu pilih tu RM119..giler mahal. bg paksu maybe ok jek..org kaya kn tp bagi saya cukup lah baju murah2..sbb nanti dah lama2 kita akan cari baju lain jugak kn. ni lah 1st time beli baju kt al-ikhsan..salunya kt giant je. haha murah2 sudah lah asal kan kita selesa pakai n cun..hehe

paksu: ni hadiah dr paksu


ni lah baju yg saya pilih tu..hehe
wee~ dpt hadiah ^_^

sila like yea :D

0 comments: