7 sekawan raih ANC


Pelajar Fakulti Perakaunan sering belajar secara berkumpulan

SHAH ALAM: Tujuh pelajar Fakulti Perakaunan, Universiti Teknologi Mara (UiTM) tidak menyangka kegiatan belajar secara berkumpulan setiap hari membuahkan hasil selepas mereka menerima Anugerah Naib Canselor, pada Istiadat Konvokesyen UiTM ke 73, di Dewan Sri Budiman, di sini, semalam.

Pelajar terbabit ialah Aliff Ezwan Zulkifli, 23, mendapat purata gred komulatif (CGPA) 3.68, Mohd Khairulanwar Jalil, 23 (CGPA 3.78), Norafiza Abd Karim, 23 (CGPA 3.60), Norazarinazura Sudin, 23 (CGPA 3.62), Muhammad Syafiq Shamsuddin, 22 (CGPA 3.65), Diyana Khairil Anuar, 22 (CGPA 3.82) dan Nadiah Syamimi Abd Karim, 23 (CGPA 3.79).
Lebih membanggakan, semua pelajar jurusan perakaunan itu juga turut ditawarkan pekerjaan oleh beberapa syarikat besar sejurus mereka menamatkan pengajian di UiTM.
Diyana berkata, faktor utama untuk mendapat kejayaan dalam pelajaran adalah memberi tumpuan sepenuhnya ketika berada dalam kuliah selain belajar secara berkumpulan setiap hari.

Diyana kini bekerja di firma audit, Ernst & Young di Damansara.

Muhammad Syafiq berkata, teknik belajar berkumpulan sememangnya menguntungkan kerana selain dapat mengelakkan tekanan ia juga membantu menguasai pelajaran berikutan mereka boleh bertanya dan merujuk pelajaran yang tidak difahami sesama mereka.

Mohd Khairulanwar pula berkata, walaupun sering belajar berkumpulan namun ia bukan menjadi satu-satunya faktor kejayaan.

*****************************

bestnya drg...agak2 saya boleh ke pakai slempang pink tu? sem 5 ni x tau la camne lagi result..risau plak. harap2 ok lah spt yg saya targetkn n pointer pn maintain..
x sabar rasanya nk grad tahun depan..hope xde slack kt mana2 subjek..hanya 1 sem je tinggal..
chaiyok atyn~ ^_^

Blogger Templates

sila like yea :D

10 comments:

sekuk tawa said...[Reply to comment]

bleynye..usaha je lbeyh skit..eheh

h A n Y S said...[Reply to comment]

kalau Encik Malas tak teman sentiasa,
pointer blh mantop punye!
;D

wAnA said...[Reply to comment]

besh la post ni.
tetibe rse cm bsmgt lak hehe :)

atyn said...[Reply to comment]

@sekuk tawainsyallah..awk pn gudluck yea 4 ur life;)

atyn said...[Reply to comment]

@h A n Y S2la..en.malas tu salu dtg tanpa d'undang..aishh;(

atyn said...[Reply to comment]

@wAnAyup tol2..ase bsmgt je bce brite sal org2 b'jaya..
awk pn gudluck yea..jom kita berjaya sama2..hehe

MiSs TOrA said...[Reply to comment]

mantop3 nyer CGPA doragn ni hehe..bgus tol grup ni =)

cik EPAL said...[Reply to comment]

InsyaAllah dapat best result =)

Mohamadazhan hjDesa said...[Reply to comment]

tahniah utk yang berjaya! insyaallah boleh

teyka said...[Reply to comment]

besh nye!!ase cemangat tp da xde peluang da..atin ko leh truskan..t dpt selendang pink 2,kmi mau pnjam aw..huahuahua...gudluck!!