semua nk wish saya pn nak jugak lah!


ok just nk wish selamat tahun baru je kt readers semua..
terima kasih sudi jenguk belog yg x best ni...bagi saya kata2 semangat,tunjuk ajar n semua lah
semoga tahun depan lebih baik dr yg sebelum ni..
mana2 yg tgh bersedih tu termasuk lah saya sekali..hope 2011 ni penuh dgn keceriaan plak..
jgn sedih2 lagi keyh...hehe

azam saya tahun depan ialah mau besarkn badan...
kpd housemate2 saya sila pastikn saya banyak makan yea sem depan...hahaha
hei bila dah nk masuk 21 tahun ni risau plak..lagi 2 tahun je
harap2 kata2 org tu x jadi kenyataan..

ok daa~
saya baru pas dgr bunyi bunga api la...haha ah! kecoh la ko tyn


utk awak: dah 3 tahun peristiwa tu berlalu...saya betul2 mintak maaf
harap awk dpt maafkn saya..harap jgk awk jaga diri elok2
sorry kalau saya menyepikn diri dr awk

sila like yea :D

aku sgt comel bila......!

sebelum korang nk termuntah baca tajuk ni sila baca entri ni sampai habis dulu...HARUS!! haha


td saya terbaca lah 1 status fb kawan saya kt kelantan tu gtw kt sana still hujan lagi...
x henti2 plak tu..musim monsun kn..ok saya dah dapat bayangkn keadaan camne..
oh no camne lah nk pergi kelas next week..erk nk habis cuti dah!! tidakkkk~ tp agak bersemangat sikit sbb last sem..wahaha suka uh nk habis dip dah
masa ni lah diri ini sgt teruji yela paham2 jela kn penyakit bila dah jadi superb senior ni..malas pergi kelas lagi2 katil mcm x benarkn bangun je...haha harap2 saya x jadi camtu. saya kn student rajin...bluekk *perasan gila ko tyn

dan bila berhujan ni alangkah comelnya saya berbaju hujan pergi kelas...haha sila muntah dgn statement saya ni
lagi2 yanyan dy sgt jeles dgn kecomelan saya...HAHA yan silalah akui kawan ko ni sgt comel orgnya..wa3
agak2 kalau saya pakai baju hujan pergi kelas ni boleh famous 1 uitm x?
haha sumpah lah kn


tgk lieda pn menyokong tau...dy sarankn saya pakai kaler kuning..


so saya nk pakai yg ni boleh?
cuba korang bayangkn saya yg comel ni pakai plak baju hujan kuning comel ni...
terkedek2 redah hujan ala2 filem bollywood tu..
yesss atyn bertambah comel!!

dah tentu bertambah famous punya lah 1 bukit ilmu tu..haha silap2 hari bulan

junior: kak senior nk add fb boleh?
saya: x boleh..gi follow blog akk tu

kejam x? mana ada kn..haa ni lah salah satu tektik nk tambahkn traffic blog..haha



p/s: jgn nk perasan lebih r tyn

sila like yea :D

ingat lagi x rumah itu?!

ok sila abaikn sampah di depan itu!

entri ni khas utk dayah,azura & dettol

korang ingat lagi x rumah ni?

korang ingat lagi x kita pernah jalan kaki sama2 pergi rumah ni dan balik pun sama2?


korang ingat lagi x kita pernah naik basikal sama2 pergi rumah ni dan balik pun sama2?

korang ingat lagi x rumah aku lah check point terakhir korang sebelum kita sampai rumah ni?


korang ingat lagi x kita ada main lari2 time nk balik dr rumah ni lagi2 belah malam sbb kereta x banyak lalu time tu?


korang ingat lagi x kita pernah main kucing kt rumah ni dan kucing tu pun paham je arahan manusia?


korang ingat lagi x kita pernah duduk kt kerusi & meja yg comel kecik cm aku *ops perasan jap kt rumah ni?


korang ingat lagi x kt rumah ni lah kita belajar sama2 nk upsr dulu dan azura lah selalu jd kaunter pertanyaan kita bila kita x paham? hehe


korang ingat lagi x 2 org cikgu yg sabar mengajar kita ni?


korang ingat lagi x kdg2 habis je tusyen petang tu kita sama2 lepak kt padang menikmati kopok lekor dgn milo ais?


korang ingat lagi x budak laki yg sama2 tusyen dgn kita dulu..hanif,hisyam,safwan,hamizan?

yg lain aku lupa..haha
(skrg ni hanif dgn hisyam study kt politeknik kot wlpn ktrg bertiga jiran je pn aku dah lama x bertegur dgn drg aku kn pemalu orgnya pdhal dulu rapat cm adik-beradik je..mizan plak uitm penang..safwan dah pindah rumah kt area selangor x sure kt belah mana)

korang ingat lagi x rumah ni lah tempat bermulanya persahabatan kita berempat?
aku baru kenal azura dgn dettol..kalau dayah tu dah lama aku kenal. asal ktrg berdua nk kuar je pagi subuh2 tu mesti ayah ktrg akan berjumpa secara kebetulan kt bidayah (dulu harmain)
borak pasal ktrg nk kuar hari tu...kn dayah..haha


beb! aku rindu gila kt korang semua..bila kita nk berjumpa balik?
kenduri kawen aku nanti korang bertiga wajib datang tau! tetamu vvip aku..haha


p/s: lagi sekali aku curik gambar korang kt fb..jgn marah! hehe fb dettol aku x ada
zura! asal ko hide gambar2 ko? kn x pasal2 aku kena crop gambar ko..haha

sila like yea :D

kerana sms itu!

dah beberapa hari kn saya x update blog..ada jugak yg bertanya mana menghilan..
hurm sejak kebelakangan ni xtau lah kenapa asyik sakit kepala je..
stress?? mungkin ye kot tp ntah saya pn x dapat nk pastikn..
skrg ni pun still sakit kepala lagi tp gagahkn jgk nk update..hehe

sebab.....

saya baru dapat 1 msg ni

1 hari sy x msg awk x b'makna awk tiada dlm doa sy..
1 hari sy x mscall awk x b'makna awk luput dr ingatan sy..
sebab..
1 hari mengenali awk seabad masih terasa..=)


alololo~ sweettttnya kamu..
wahaha terus hilang sakit kepala ni..boleh lah camni asal saya sakit kepala je *awk tlg send msg terharu sikit...hahaha oh ngada2 bukan? ahh biar lah nk bermanja dgn dia jap..haha
dan disebabkn msg yg sweet tu lah saya terangau kejap...dan nasi goreng yg saya masak terhangus sikit...HAHA sungguh berbisa msg itu...ngee~
sejak kebelakangan ni jugak saya pn jarang msg dia..sebab tu kot dia rindu kt saya..
mula la send msg sweet nk suruh saya angau psl dia la tu..haha ok2 menjadi rahsia kita..
rahsia lah sgt kn dah publish kt blog ni bagai...HAHA

oh yea saya ada gtw kn saya ada nk buat business ni..baru hari ni stok sampai tp x boleh nk mulakn lagi kot..tunggu la dulu. saya nk catat semua dulu yg berkenaan biar nanti ada rujukan..wah gaya cm business women berjaya lak...haha

hopefully berhasillah business kecil2an saya..huhu ada lah jgk duit sampingan
ok lah ni je nk update..lain mood lain entri pulak yea..daa~

sila like yea :D

tips utk rasa gembira skrg ini!

sumber ni saya dpt dari imotivasi.com...saja lah mau kongsi2 info ni. saya selalu sembunyikn perasaan sedih saya..konon2nya time tu tgh happy giler. padahal Allah lebih tau apa yg tersirat dlm hati. memandangkn perasaan saya yg x menentu skrg ni gembira+sedih..so mengatal tangan utk cari tips2 yg boleh hilangkn perasaan sedih tu. secara x langsung bolehlah jugak motivasikn diri jap. mengenal diri sendiri..

sape2 tgh bersedih tu meh le try tips ni mana tau kn ia berhasil ke..hehe

*************************


Tips 1: Cari seseorang, bantu dia ringankan bebannya.

Bantu seseorang di mana masalahnya lebih teruk dari Anda. Secara tidak semena-mena, Anda akan merasa bersyukur masalah Anda tidak seteruk masalah orang yang Anda bantu. Dari situ, muncul kegembiraan. Anda merasa makin bersemangat membantu orang itu, sebab Anda mahu melihat dia gembira kerana bila dia gembira, Anda pun akan rasa gembira sama.

Tips 2: Bantu saja, sekadar menolong tanpa mengharap apa-apa.

Dalam era sekarang ni, jika Anda membantu sesiapa saja tanpa mengharap apa-apa, pasti orang tu tertanya-tanya. Pasti dia merasa mesti ada niat lain disebalik pertolongan Anda itu. Untuk merasa gembira, tolong seseorang dengan melakukan apa yang patut. Tolong saja dia! Buat apa yang perlu, lakukan apa yang patut. Elak untuk kata pertolongan Anda tu ikhlas, katakan Anda cuma mahu menolong. Perkataan ‘ikhlas’ perlu Anda ubah, sebab perkataan ini selalu di salah erti.

Tips 3: Mengingati orang-orang kesayangan Anda.

Ingati orang-orang kesayangan Anda, gambarkan diri mereka sepanjang masa seolah-olah mereka ada dekat di sisi Anda sekarang ni. Imaginasikan saat ketika Anda bersama mereka satu ketika dulu atau di masa lalu. Membayangakan situasi gembira sebegitu pasti membuat Anda merasa gembira tiba-tiba. Kenapa ini terjadi? Minda Anda memberi respon pada imaginasi Anda, pastu imaginasi mempengaruhi mood Anda. Mood adalah emosi. Emosi datang dari minda. Anda boleh mempengaruhi simply dengan menggunakan imaginasi digabung dengan emosi tenang (calm).

Tips 4: Hobi.

Bina satu hobi. Hobi adalah perkara yang Anda suka lakukan tanpa disuruh-suruh. Pasti Anda ada hobi. Saat Anda tertekan, merasa geram, susah hati atau gundah-gulana, luangkan masa melakukan hobi Anda. Jika hobi Anda membaca, cari sebuah buku dan baca. Anda akan rasa gembira selepas tu! Hobi mengalihkan fokus fikiran Anda dari fikiran bercelaru kepada fikiran yang tenang saat Anda enjoy melakukan hobi Anda. Kenapa ramai orang suka memancing? Sebab ketika memancing, mereka merasa tenang. Bila ikan menjerat umpan, rasa seronok sangat. Lantas, rasa gembira itu muncul.

Tips 5: Hampirkan diri pada Tuhan,sehampir mungkin.

Walau apapun agama Anda, saya dan Anda makhluk bertuhan. Pembaca iMotivasi bukan saja beragama Islam, bahkan ada beragama Buddha,Kristian dan Hindu sebab kita ini warga Malaysia. Rasa gembira ada di dalam ketenangan. Ketenangan hanya wujud apabila kita menghampirkan diri pada alam semesta dan juga pada Tuhan. Dekatkan diri pada Tuhan, dari situ Anda akan merasai ketenangan. Apabila sudah tenang, Anda akan merasa gembira dan bersyukur. Syaratnya, elak berkata negatif, berfikir negatif dan jangan sesakkan fikiran dengan rasa kemarahan.


sila like yea :D

siapa nak banner blog free? meh sini!


opss bukan saya nk offer tau...saya ni sgt x tau pasal flash2 ni
oleh krn saya rajin la jgk blogwalking blog2 member..saya terjumpa 1 blog ni. dy offer siapa yg nk buat header dan jugak banner blog secara percuma..
sgt simple tp ok lah drpd x ada..
banner2 yg ayeem buat mmg lawa2..jeles je tgk tp nk beli tu insyAllah 1 hari nnt kot..
x duit lagi lah..
buat masa ni guna lah dulu banner tu..

so apa lagi sape2 nk share link banner saya silalah ambik..kita tukar link keyh?;)
oh yea ni blog org tu n terima kasih banner ni ^_^


sila like yea :D

25122010

yea sekali lagi saya x dapat kawal perasaan saya ni. kenapa air mata saya ni laju je bercucuran? bila ingatkn kembali kenangan dulu. arghhh pedih! pedihnya hati ni menahannya. tahun ni dah cukup 3 tahun kami bersama dan 3 tahun tidak lagi bersama. mungkin dah tiba masanya saya harus undurkn diri..

ahh x ada kekuatan utk luahkn semuanya. biarkanlah pendamkn saja..mungkin 1 hari nnti saya dpt luahkn semuanya. moga saya ada kekuatan utk hadapi semua ni. kesilapan saya sendiri..saya harus tanggungnya seorang diri...saya perlukn korbankn kepentingan diri saya sendiri demi kebahagian dia

*************************

ok yea sempena hari natal ni saya nk ucapkan selamat hari natal kpd semua yg menyambutnya..
x lupa jugak..

happy birthday to yana
happy birthday to lyana leo
happy birthday to fysal


semoga Allah berkati krg semua..^_^

sila like yea :D

saya nak duduk dalam bloglist cik lulu!

tgh blogwalking td tersinggah jap blog cik lulu...
hoho cik lulu ada buat segmen lah..nk join sekali boleh? hehe
sesiapa yg nk join skali meh le..cik lulu alu2 kan je..ahakz

sila like yea :D

jangan terkejut tengok gambar budak x cun!

dah2 jgn nk buat opocot opah ko tgk gambar besar gedabak kt belog saya ni..
saya tau gambar saya buruk..ok terima kasih..wa3!!


setelah puas pikirkn header baru so ni jela hasil curahan idea yg saya dpt. simple gilerr kan?
org x kreatif gini lah...haha
gambar tu masa saya muda lagi...opss skrg pn masih muda jgk..haha
ok lah gambar tu masa form 4 dulu..x cun pun kn? so x payah lah krg nk cuba ngorat or terpikat dgn saya ok!! skrg ni saya dah bertambah x cun..menyesal krg terpikat kt saya ni...HAHA

gerak lu yea mau pergi makan kuih jap~

sila like yea :D

laki atau perempuan tidak boleh dipercayai?!

ahaa sebelum tu saya ucapkn terima kasih kt kawan2 blogger yg bg support dan kata2 semangat utk business yg bakal saya jalankn. terharunya~ huhu terima kasih yea krg..sayang krg lebih lah..hehe
ok jom balik pd topik..



zaman bercinta..

gf: b sayang ayang x?

bf: mesti lah sayang. b betul2 cintakn ayang..
gf: b janji dgn ayang b x kan curang dgn ayang keyh?

bf: ok b janji. ayang pun jgn cari laki lain tau. setia dgn b je keyh?

gf: ok kita sama2 janji keyh

beberapa bulan kemudian..


gf: penipu punya laki ko tipu aku. mana janji2 manis ko dulu..

bf: ko jgn nk tuduh sebarangan boleh x..perempuan jenis apa ko ni

gf: nk tuduh apa lagi ni buktinya. ko berdua2an dgn perempuan lain. apa kes? sampai hati ko tipu aku. aku punya la sayangkn ko. sanggup taruhkn diri aku demi cinta aku kt ko tp ko permainkan perasaan aku. dasar laki x guna!!!


opss~ perbualan di atas hanya rekaan semata2. saya just nk throw krg dalam satu situasi ni cam kt atas ni. normallah kn masa dok hangat bercinta bukan main lagi. bermacam2 jenis janji manis si pasangan kapel ni dok lafazkan tp kotakan x jugak. hanya manis di mulut. x kiralah si bf atau gf sama je. rasa2nya hanya 20% je kot yg kotakn betul2...ok ni andaian saya sendiri..haha


entry kali ni sebenarnya permintaan dr seorang kawan uitm saya..encik heikal. dah lama dy mintak saya buat post pasal ni...laki atau perempuan yg x boleh dipercayai. wow tajuk pn dah hangat kan. serius bg saya 1 topik yg agak susah. silap bg point saya jgk yg kena serang nanti. saya pun ada jgk mintak seorang blogger Saya Khai buat post ni tp dy pun x berani..haha

kalau pendapat saya sendiri dah tentu lah kan saya back up perempuan. jantina sendiri x kan lah x nak back up kn. lebih2 lagi saya pernah dipermainkn. punya lah saya percayakn si dy dulu tp tup2 ada perempuan lain. tp camne pun perempuan ni pun x boleh dipercayai..alaa termasuk lah diri saya ni. jgn percaya saya bulat2...tgk jujurkn saya berterus terang..haha normallah sikap manusia kn? tp insyAllah bila saya dah jumpa yg serius kena waktu yg sesuai..si Dia harus mempercayai cinta saya...HAHA

so bg pandangan krg sendiri camne?
laki atau perempuan x boleh dipercayai ni?


tentu krg ada story tersendiri kn? kalau x keberatan meh le kita kongsi sama2..

boleh jgk kita bg kata2 semangat..xpun nasihat ke sesama kita..automatik terjalinlah hubungan persahabatan antara blogger..x gitu?

sila like yea :D

apa guna ko budak business!

zaman baru kuar result upu

x: tyn dpt upu x? ktne? kos apa?

s: Alhamdulillah dapat kt uitm kos business studiess
x: bukak business lah ko nanti
s: (hanya tersenyum)

perbualan ni mmg selalu lah terjadi kt saya..kenapa yea asal kos business je ramai ingat hanya bukak business? dulu pun saya jugak berfikiran camtu tp bila dah belajar persepsi tu mmg betul tp sebenarnya business ni bidang dy sgt luas..

x nafikan lah saya pun ada lah jugak perancangan masa depan saya nanti..
yea berniagalah apa lagi kn..yela org asyik cakap je
"apa guna belajar business tp x buat business"
fuh ayat pendek yg cukup buat saya rasa tercabar..mmg saya ada perancangan business tp utk mulakan tu bukannya senang..perlu tahu beberapa skills dlm perniagaan ni bukan terus sental macam tu je..


saya ada satu impian dr dulu lagi..idea tu dtg secara tiba2..haha kes curik dengar perbualan mak saya dgn adiknya..


ibu: besarkanlah lagi catering ko tu. marketkan kt internet

makcik: ish aku x retilah internet2 ni

ibu: suruh je fatin dgn mal tu buatkan. drg tau online2 ni..


yeah dr perbualan tu lah saya terfikir utk buat perniagaan secara online.
adatlah kn dlm dunia perniagaan ni org hasad dengki. makcik pun pernah kena buatan org gara2 nk lingkupkn business makcik saya ni. tu lah sbb saya nk tolong makcik saya marketkn business dy..insyAllah satu hari nanti akan berjaya. disebabkn impian saya ni lah ramai yg pandang rendah pd saya...sadis kn?
yea wlpn drg x mengatakn pn bila tgk reaksi wajah drg saya tau "eleh ko tyn jgn berharaplah"
mmg saya tau nk buat business camtu mmg susah..lebih2 lagi saya x reti bermain dgn domain dan segala benda bab it ni. tp x apa lah nk berjaya kena lah usahakn. so saya dah plan awal2 beberapa strategi utk tercapainya impian saya ni. saya nk tolong business makcik saya ni.



1) belajar selok-belok it
saya cuba belajar bab coding dr kawan2 wlpn x paham..haha tp kn sebenarnya saya minat tau belajar coding2 ni cuma entah kenapa masa mohon upu tu x terlintas langsung. ada jgk kawan saya cakap "asal ko x ambik je science comp ni"...xpe lah maybe rezeki saya kearah business ni kn..


2) belajar adobe photoshop

adobe pun saya try belajar slow2 wlpn skrg ni hanya tau basic je tp ok lah kn drpd x tau apa2..haha. tgk tutorial pun kdg2 try x menjadi...aduh apa penyakit la ko ni tyn!!


3) mintak pandangan

ada jgk saya mintak pandangan dr org2 yg dah buat on9 business ni. lebih2 lagi dr segi marketing,pembayaran dan penghantaran. khidmat nasihat dr drg sgt lah berguna. saya pun ada jgk rujuk kt internet2 ni. search saja di pakcik google segala2nya ada...hehe

4) pemerhatian

ni just permintaan camne org berniaga je. x kira lah berniaga kt dunia nyata ke alam maya. tgk apa skills yg drg gunakn. camne drg nk kaut keuntungan dan semua2 lah yg berkaitan. lebih2 lagi saya belajar kt kelantan. sumber utama org kelantan ni based on business. so saya byk perhatikn cara drg berniaga.




haa bila sebut pasal business ni insyAllah akan datang saya akan mula berniaga secara kecil-kecilan...dah rangka baik punya. ayah saya pun sokong dgn cadangan saya ni. soal modal?


s: abah transferkn duit kt akaun ni boleh?

abah: akk nk bayar apa2 ni gtw abah


ok tu maknanya greenlight dr ayah saya..haha nak buat camne saya mmg xde duit. ptptn pun x ambil ayah saya x bg berhutang dulu. "abah masih boleh support" haa tu jawapan ayah saya bila saya tanya kenapa x mohon ptptn wlpn saya tau ayah saya bukannya ada duit sgt pn. duit simpanan saya sayang sgt nk guna...haha wlpn duit2 simpanan tu majoriti adalah duit ayah saya dan jgk hasil kutip duit raya tp kalau ayah saya suruh guna jgk duit simpanan tu..sobbb~ sedih2
hehe..

nak tau business apa yg saya nk buat tunggu la yea..sbb semua ni belum pasti lagi. saya nk mulakn secara kecil-kecilan dulu. bila dah ok semua insyAllah saya akan buat secara online pulak. doakn hasil usaha saya berjaya yea ^_^

sila like yea :D

6 sebab saya sayang kawan saya!

x lengkapkan hidup kita tanpa kawan. bagaikn hidup kita ni x bererti..kawan ni jugak boleh dikatakan sbg corak kehidupan kita. kita perlulah cari kawan yg betul. bukan nk memilih sgt cuma kita kenalah cari kawan2 yg sesuai dgn kita. kalau kita salah pilih kawan yg boleh bawak kita kearah yg negatif..kemungkinan besar negatif lah kita. bila kita dah jumpa kawan yg sesuai dah tentulah kn perasaan sayang tu akan muncul..

saya pun sayangkn kawan2 saya..ukhwah yg terjalin sgt bererti bg saya. x kira lah kawan masa kecik2 dulu,tadika,sekolah rendah,sekolah menengah & uitm. x lupa jugak kawan2 kt alam maya ni..fs,ms,fb,ym & blogger. so kt bawah ni lah antara sebab2 kenapa saya sayang kawan2 saya..


maaf atas kesulitan yg berlaku..sila klik pd gambar utk tumbesaran..maaf yea~








ada lagi sebab2 yg lain tp cukuplah yg 6 ni dulu..
terima kasih krg atas persahabatan kita ni...
hope 1 hari nanti kita dpt berjumpa semula..rindu & sayang korang ^_^

sila like yea :D

belon panas yg unik!

dapat email dr seorang kawan..sgt menarik
tiba2 teringin nk naik plak belon panas ni..hehe

















sila like yea :D

give away ipod shuffle fr Mr.Cool


1st time join GA ni..sebelum ni asyik malas je. meh le krg join skali..menang or x terpulang pd nasib lah kan

Syarat-syarat GA ni memang senang..
1) krg mesti jadi follower Blog Mr Cool
2) masukkan URL krg kat part exchang link..(take note no giliran korg kat exchange link tu)
3) share pulak kat FB..just click jew button share tu..(take note jugak no giliran masa krg share tu)
4) Buat satu entry menarik yg bertajuk "GIVE AWAY IPOD SHUFFLE dari MR COOL"..dan letak banner kat atas tu dlm entry krg..
5) Tag 5 org member korg dlm entry nie..
saya nk tag
i) myzaali
ii) hana
iii) yanyan
iv) lieda
v) zimah razak

6) Letak kan link referrer krg..means sape yg tag krg..
sery
(http://serysuryani.blogspot.com/)

7) Last step just email no giliran exchange link n share tadi ke email :
mrcoolismeor[@]gmail.com


Tarikh tutup : 01/01/2011
Selamat mencuba semua..

sila like yea :D

sayalah blogger itu

segmen abg ben lagi...mesti join "sayalah blogger itu"

-atyn akmal-
-atyn akmal-
-atyn akmal-
-atyn akmal-
-atyn akmal-
-atyn akmal-
-atyn akmal-
-atyn akmal-
-atyn akmal-
-atyn akmal-


sila like yea :D

bapak sarkaskan anak!




gilalah bapak jenis camni..nasib baik lah ayah saya x ada buat macam ni masa saya kecik2 dulu. kalau x dah tentu skrg saya ahli gimnastik..pengsan ayah saya tgk anak dara dy seksi2 ni...haha
harap2 jgk lah suami saya nanti x buat kerja gila macam ni..kalau lah buat jgk "bang ceraikan saya skrg jugak!!" haha..

sila like yea :D

cst production

sebenarnya dah lama nk update pasal cst ni..
haa siapa x kenalkn dgn cst production ni. team videographer yg makin melonjat naik skrg. video2 yg drg hasil mmg kualiti giler..best je tgk. yg uniknya drg hanya menggunakan dslr je. hebatkn!
siapa kata org melayu ketinggalan zaman..ni drg dah buktikn org melayu mampu berjaya dgn usaha sendiri. baru2 ni drg ada kuar kt remaja tv3...
boleh kira client2 drg terdiri drpd datuk2,datin2,artis2..senang kata org2 kaya lah.


salah seorang ahli cst ni ialah kawan saya..rifa'iee omar. saya kenal dy masa form 5 dulu tahun 2007. mula berkenalan di myspace. time tu seingat saya sekolah saya nk buat konsert nasyid. sekolah saya ada lah jemput beberapa sekolah lain utk bertanding. x sangka plak paie ni wakil dr sekolah tasik puteri. dy msg saya kt ms bertanyakn pasal konsert tu. ktrg ada lah jgk plan nk jumpa time konsert tu nanti tp disebabkn saya sekolah agama mmg susah nk bertegur laki perempuan ni. so saya just suruh dy cari saya. saya akan pakai baju warna hijau. baju tersebut saya pinjam baju yanyan...haha. masa lawan nasyid persahabatan tu semangat tau saya duduk depan supaya dy boleh nampak saya..haha. nasib baik lah paie nampak gk tp betul ke paie nampak ni? x salah org ke paie? sbb ramai lagi yg pakai baju warna hijau time tu..haha


boleh plak masa tu paie pergi tanya dak junior pasal saya..x pasal2 "wah fatin mesti famous kn kt sekolah?" ingat lagi paie cakap time tu..haha buat lawak jela paie ni. x famous mana pn maybe sbb ktrg sekolah berasrama so kenallah jgk junior dgn senior ni tp skrg ni paie dah famous. macam artis pun ada..ok paie sila terima kenyataan ini! hehe..
kebetulan plak paie 1 sekolah dgn kawan baik saya masa sekolah rendah dulu..zarith. so paie lah kdg2 jd org tgh saya utk bertanyakn kaba si zarith ni. yela dulu saya keliru dgn no zarith. asyik tukar je..haha eleh ko pn sama je tyn!!

selama yg saya kenal paie wlpn hanya melalui ms,fb,ym,phone...dy mmg baik orgnya. sgt hardworking dan komitted dlm buat segala kerja. so entry ni saya just nk cakap kt paie..

1) kalau kita jumpa nanti ajar lah fatin main bowling dgn cara guna dslr ni ek free je tau xde caj2 tambahan ni..hehe (ops bukan kuar berdua je dgn zarith sekali tau)
2) alang2 dah jumpa tu belanja lah fatin dgn zarith sekali ek...haha (kejam2)
3) semoga murah rezeki selalu x kira lah dlm bidang videographer or nasyid..paie mmg berbakat
4) cepat2 kumpul duit..pastu kawen! jgn lupa jemput fatin..haha
5) sorry pasal kakak sedara fatin x jadi nk guna khidmat abg paie tu fatin x gtw...terlupa!! (perkara utama nk gtw..haha)


ok lah cukup lah kot kang kalau lebih2 habis kena serang dgn awek dy...haha. kami hanya kawan biasa. x lebih dr itu..huhu


ni lah video group paie masa lawan nasyid dulu..
suka lagu ni..loooikee ^_^

kalau krg nk tau dgn lebih terperinci pasal cst ni bolehlah lawati fb drg cst production
bolehlah krg tgk sendiri video2 hasil cst ni..mmg gempak seyh..huhu sesiapa nk guna khidmat cst ni sediakn lah duit banyak2. kualiti video baik dah tentu mahalkn. bak kata paie "jgn terkejut dgn harga dy"
haa kalau dah ahli cst sendiri cakap camtu so mmg mahal lah...x silap 2 ribu ke atas kot pakej2 dy..err~ betul x paie?

ok lah setakat ni jela..hope cst terus tingkatkn prestasi drg. berbangga dgn kejayaan anak melayu sendiri ^_^

kawan biarlah beribu, bercinta biarlah satu

sila like yea :D

oh lelaki berjambang seksi?!

betul ke org kata lelaki berjambang ni seksi? lebih macho,matang dan gagah? satu kajian yg dijalankn ke atas wanita britain..mereka mengatakan lelaki sekarang tidak perlu mencukur jambang dgn bersih kerana wanita mudah tertarik dgn lelaki yg menyimpan jambang.err kalau jambang macam mamak tu seksi jgk ke? aaa~ x sanggup melihatnya. apa yg seksinya ek? ada x lelaki yg nak explain psl keseksian berjambang ni??

oh no! itu wanita britain...saya x suka lelaki berjambang ni. saya tgk kt 1 forum ni mostly perempuan x berapa suka dgn lelaki berjambang ni tp depend pd orang tu jgk lah kan. bg saya cukup lah sikit2..nipis2. xperlu lah tebal. mmg lelaki berjambang ni biasanya nampaklah kelelakian sebenar drg berbanding dgn lelaki yg tidak bermisai or berjanggut tp kalau licin bersih saya lagi suka..haha. yela nampak lagi kemas.


kalau macam jambang zizan ni...ah reject!!!! terus terang saya cakap mmg x suka. macam x pandai nk uruskn diri sendiri. xde penjagaan diri yg baik. respon yg perempuan selalu akan berikan ialah "geli uh". saya tau lah saya kn perempuan..haha tp ada jgk kot perempuan yg suka. x salah kalau nk simpan jambang sekalipun tp kenalah jaga dgn rapi. kalau x anda akan dicop sbg seorang yg x terurus..seolah2 x ada pendirian hidup. ok itu hanyalah pendapat saya. kalau x puas hati..sendiri2 lah yea. lain org lain pandangannya..huhu

ada setengah lelaki mmg sesuai ada misai,janggut dan seangkatannya. ada jgk muka dy x berapa sesuai. kalau nak tau sesuai dgn krg ke x..try lah tanya pendapat kt kawan2 perempuan krg.


dulu masa kecik selalu lari drpd cium pipi ayah saya..haha bukan x nak cium. ayah saya cukur x habislah. alasan yg selalu saya gunakan "x nak cium sakit" yela tajam uh..kalau kena cium jgk pun saya akan cium cepat2. ayah saya gelakkan je. thats why lah saya x berapa suka lelaki berjambang....haha

sila like yea :D

alahai publisiti murahan kena maki hamun!




eh apa kes drg maki-hamun ni?? macam kes teruk je...haa meh tgk video ni. pasal video ni lah drg dok maki-hamun tu...siyes saya tgk sendiri pn mau maki gk tp malas lah nk komen video tu. hanya tergelak je tgk komen2 drg..haha




hadoi~ mmg betul2 publisiti murahan. mesti bajet famous budak habib ni...
ok si tuan punya video ni siap bg penjelasan tu terhadap kritikan yg memberangsangkn. wah bagus lah Dr.Rozmey patut belajar dr dak ni..HAHA



Okay mcm ni,memandangkan hampir 100 % kesemuanya mencaci video ini,pada pendapat habib,cuba korang tengok sampai habis,jgn tgk skrat jalan dah comment,betuulll,setakat ni,my family and all my friends were sayg that this vdeo were great :)hahaha,if korang masih tidak puas hati dgn habib n,kikikiki,leh la sambung mencaci,memaki,hina dan sbgnya kat hamba ni fb saya:)Dan!sebelum terlupa,terimakasih kpd oh!media krn sudi mengongsi vdeo saya ini,takpa,next time saya akan buat lagi baik drpd yg ini okaayy?camera yang membuatkan bibir habib MACAM TAYAR KERETA!kah3!sbnrnya,hakikatnya,takda la sehitam sebegini..nak tau lbh lanjut,tanya lah saya di FB saya okay?tq .
www.facebook.com/habibmacho



tgk siap bg kebenaran tu utk org mencaci dy...haha fb dy pn siap promote lagi..
haa sesiapa mau berkenalan dgn dy silalah add fb dy keyh
paling x boleh blah bab bibir tu..kalau da smoker tegar tu ngaku jela ni nak berselindung plak..camera probs konon..haha kesian sama budak ini lorh


sila like yea :D

awasi bibik anda! [18x]

ops terseksi pulak!


Seorang suami pulang ke rumah selepas kerja. Dari kejauhan dia dengar
suara isterinya menengking pembantu rumah Indonesia. Isterinya
marah-marah kerana seluar dalam mahalnya hilang.

"Alah.... setakat sehelai tu, nanti saya ganti balik. Apa yang nak
bising-bising macam debat perdana," kata si suami.

Balas isterinya, "Kalau sehelai tak apa bang, ini dah sepuluh helai.
Abang nak saya diamkan lagi? Ini mesti kerja budak ni!"

Terperanjat, suami mahukan kebenaran. Dengan tegas dia bertanya kepada
pembantu Indonesianya, "Kamu jangan cakap bohong! Kamu ambil atau
tidak seluar dalam Ibu? Cakap yang benar!"

Maka dengan terketar-ketar pembantu Indonesia itu menjawab dalam pelat
Yogyakarta, "Tidak pak, saya tidak ambil pak. Bapak sendiri tahu, saya tidak pakei seluar dalam kan?"

sila like yea :D

soalan tadika je beb [part 3]

x selang berapa minit pas soalan ke2 yg adik tujukn saya. ada lagi soalan yg dy x dpt jawab..
ok kali ni betul2 x nak kalah dah..

adik: akk ajar adik nk buat ni
s: mana..sini akk ajar
adik: akk guna warna ni lah
s: meh





















































s: adik ni macamana nk buat?
adik: adik tanya akk..akk jawab lah
s: dy suruh cari apa?
adik: nama2 princess..
s: erk..akk x tau lah..x ingat dah
adik: meh sini buku tu. ini cinderella,ini jasmine,ini ariel,ini aurora,ini snow white. apa lah akk tu pun x tau ke


pram~ kena ko skali..adoi~ oi sape lah penerbit buku ni. soalan mencabar betul..buat lah senang2 ckit. buat malu den je dgn dak kecik ni

sila like yea :D

hebatlah hanis zalikha!

dah tentu dikalangan ahli blogger semua dah kenal dgn hanis zalikha ni kn. siapa lah yg x kenal dgn blogger terhebat ni. so x payah lah kn ulas panjang mengenai dy. saya pn salah seorang follower dy..suka baca entry dy wlpn ianya agak panjang tp gaya penulisan dy yg bersahaja buatkn saya x rasa jemu pn...

jom kita rungkai misteri hanis zalikha ni ulasan dr metro

****************************

SHAH ALAM: Siapa Hanis Zalikha Zainal? Tentunya ada yang menimbulkan pertanyaan apabila nama itu tersenarai pada kedudukan keenam carian Google di Malaysia hingga mengatasi penyanyi nombor satu negara, Datuk Siti Nurhaliza Taruddin.

Secara tiba-tiba nama itu melonjak sedangkan sebelum ini ramai yang tidak mengenalinya berbanding seorang lagi artis tempatan dan seorang penulis blog yang turut tersenarai dalam 10 individu paling dicari menerusi enjin carian berkenaan, baru-baru ini.

Selain Siti yang menduduki tempat kesembilan, artis tempatan itu adalah Allahyarham Meor Ahmad Fuad Meor Badri atau lebih dikenali sebagai Din Beramboi (keempat) dan blogger bidang automotif, Paul Tan (10).

Dalam enjin carian itu, penyanyi berketurunan Arab, Maher Zain di tempat pertama, diikuti penyanyi remaja antarabangsa, Justin Bieber dan Luna Maya (artis kontroversi Indonesia).


Penyanyi antarabangsa terkenal, Lady Gaga di tempat kelima; aktor popular Korea, Lee Min Ho, ketujuh manakala naib juara American Idol, Adam Lambert, kelapan.


Metro Ahad berkesempatan bertemu dengan Hanis bagi merungkai ‘misteri’ hingga namanya tersenarai sebagai individu tempatan kedua paling dicari selepas Din Beramboi, malah dilihat mengatasi populariti aktor kacak, Min Ho dan Lambert.



“Saya tidak sangka nama tersenarai dalam carian berkenaan kerana saya hanya insan biasa bukannya bertaraf selebriti popular seperti Siti Nurhaliza dan lain-lain.

“Memang saya terkejut apabila dimaklumkan mengenai perkara ini dan saya yakin ia adalah disebabkan blog yang saya wujudkan lebih dua tahun lalu,” kata gadis tinggi lampai berusia 20 tahun itu.

Mengenai pencarian namanya yang mengatasi Siti Nurhaliza, Hanis Zalikha berpendapat maklumat mengenai penyanyi popular itu mungkin mudah dicari peminat dan tidak bergantung kepada enjin carian Google semata-mata kerana media cetak atau penyiaran sentiasa memaparkan beritanya.

Katanya, mungkin enjin carian Internet itu adalah salah satu medium daripada pelbagai saluran yang digunakan peminat penyanyi berkenaan untuk mengetahui perkembangannya.



“Berbanding diri saya, memanglah tidak popular seperti penyanyi pujaan ramai itu tetapi terkejut dengan apa yang berlaku kerana sejak nama saya disenaraikan antara yang dicari dalam Google didapati blog saya kini dilayari lebih 16,000 pengunjung sehari berbanding sebelum ini hanyalah antara 7,000 hingga 8,000 orang sehari,” katanya yang mempunyai 14,929 pengikut di blognya.

Bercerita mengenai dirinya, penuntut jurusan Pengurusan Perniagaan di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Segamat, Johor itu berkata selain mengikuti pengajian, dia turut terbabit dalam bidang peragaan dan pernah juga memegang watak sampingan dalam filem, Momok The Movie.

Namun, katanya, bidang peragaan dan berlakon terpaksa dihadkan kerana selain tidak mahu mengganggu pengajiannya, jarak universiti dengan Kuala Lumpur juga membataskan dirinya bergiat aktif dalam kedua-dua bidang berkenaan.

“Kedua-dua bidang yang penuh glamor itu juga bukan impian sebenar saya kerana cita-cita mahu bergelar seorang ahli perniagaan berjaya pada suatu hari nanti,” katanya yang pernah mendapat tempat kedua pertandingan Malaysian Dreamgirl dua tahun lalu.



Mengenai laman blognya, Hanis Zalikha berkata, dia sengaja mewujud blog kerana meminati bidang penulisan dan menjadikannya medan untuk bercerita mengenai kehidupan seharian dan pengalamannya serta berkongsi tips kecantikan dengan sesiapa yang berminat.

Dia yang mendapat tajaan pengajian daripada Jabatan Perkhidmatan Awam turut berkongsi kecemerlangannya dalam pelajaran dengan memberi tips berguna.


>10 individu paling dicari dalam Google Malaysia

1. Maher Zain (penyanyi antarabangsa)
2. Justin Bieber (penyanyi antarabangsa)
3. Luna Maya (artis Indonesia)
4. Din Beramboi (pelakon/pelawak/penyampai radio)
5. Lady Gaga (penyanyi antarabangsa)
6. Hanis Zalikha (model/blogger/pelajar)
7. Lee Min Ho (pelakon Korea)
8. Adam Lambert (penyanyi antarabangsa)
9. Datuk Siti Nurhaliza (penyanyi/ahli perniagaan)
10. Paul Tan (blogger)

*********************************
harapan lah saya nk jd cam dy...boleh x nk jd kn dy sbg idola blogger? wa3

sila like yea :D

frame itu!

sudah berapa minggu formspring saya sunyi sepi tanpa soalan. baru malam tadi muncul soalan2 dr mereka. saya tersentuh dgn 1 soalan ni..
klik pd gambar utk pembesaran

ada apa dgn frame itu?
ouh yea saya dpt hadiah frame tu masa birthday saya ..tahun 2006 dulu. time tu saya masih berumur 16 tahun. hadiah tu dr seseorang yg saya sayang wlpn ktrg xde pertalian darah tp saya ikhlas terima dy dlm hidup tp x tau lah camne plak bg dy. saya x paksa utk dy terima saya sebaik mungkin. apa2 pun serah pd dy.


wlpn bg dy hadiah yg dy bg saya x seberapa sampaikn sanggup utk beli hadiah lain yg lebih berharga utk saya tp bg saya ianya sgt bernilai wlpn frame tu hanya lah berapa ringgit je. x perlu hadiah yg mahal2 cukup lah ianya ikhlas dr si pemberi. lagi si pemberi tu org yg saya sayang..


(bukan frame sebenar hanya sekadar hiasan)

sampai skrg saya masih simpan dgn elok frame tu dan nk lebih bermakna lagi saya letak gambar saya bersama si pemberi kt frame tu..selalu jugak saya bawa frame tu bersama. wlpn frame tu menegak..gambar plak melintang..saya tetap letakkn jgk gambar tu. ramai jgk bertanya kenapa letak gambar x betul tp saya biarkn je.bila perasaan rindu tu muncul boleh lah saya tatap gambar tu..
tp camne pun berharganya frame tu..berharga lagi ukhwah yg terbina antara saya dgn si pemberi wlpn semua itu hanya lah tinggal kenangan.

terima kasih awak hadiahkan saya frame ni
2005-2007


sila like yea :D