perempuan atau lelaki yg terdesak?!

wah tajuk nk macam hot je..haha saya rasa macam nk lepaskn geram kt sini boleh tp peringatan awal sesiapa yg agak sensitif disarankn x payah lah baca sbb entry ni boleh menyinggungkn sesetengah pihak dan timbulnya perasaan tidak puas hati...ahaha~

bg krg sume perempuan atau lelaki yg terdesak nk kapel2 ni?
bg saya laki yg terdesak..nk tau sbb apa? sbb saya perempuan da tentu lah saya akn cakap laki..haha. ops jgn marah pulak yea wahai2 kaum adam sekalian. bukan apa saya nk share sikit lah ttg pengalaman saya sendiri. bukan nk kata saya ni hot,cantik,cun or terhangat dipasaran tp just nk luahkn apa yg saya rasa.

situasi 1
saya ingat lagi lepas spm tgh x ada benda nk buat so rutin harian x lain x bukan on9 je memanjang. masa tu saya tgh frust psl cinta2 monyet ni la konon. post la kt ms dgn fs ayat2 sedih jiwang x tentu hala ni. tiba2 seseorang add ym saya. dy gtw dy dpt ym saya melalui fs..so saya pn bukak lah profile fs dy nk tau dgn lebih lanjut ttg mamat ni. dlm perbualan ktrg dy ada bg nasihat jgn sedih2 sume lah sbb dy paham apa yg saya rasa. dy pn baru dipermainkn dgn awek dy. kawan baru kenal so mula2 tu ok la layan jela kn. keesokannya ktrg chat lagi kt ym..masa ni tiba2 je dy propose saya

k: awk jom kita kapel
s: hah! awk ni serius ke?
k: betul lah
s: awak percaya ke cinta melalui internet ni? kenapa awk pilih saya pulak?
k: stiap hubungan tu kn perlu ada kepercayaan. saya percaya awak..awak pun kena lah percaya saya jugak. saya suka awak sbb awak comel,baik (ngee~ ada org puji)
s: awak bukannya kenal saya..saya pn x kenal awak. awak x tau saya camne orgnya
k: kalau awak ada ciri2 wanita idaman saya..saya serius lah


what the fact??? hoi ingat saya ni permainan ke. kononnya bersimpati dgn saya..kutuk laki2 yg suka mainkn perasaan perempuan lah tp x sedar ko pn sama jek. ayat nk cam kelink kata serius tp kalau ada ciri2 idaman baru serius. nak kata x bijak rasanya dy tu dak pandai. belajar pn kt utm kos engineering. hebat da tu tp sayang otak ada masalah teknikal..

s: ouh boleh camtu awak ingat saya ni apa perempuan simpanan awak?
k: x lah
s: apa motif awak nk kapel dgn saya?
k: saya nk tunjuk kt ex-awek saya yg saya da ada awek..


perghh~ camne perempuan2 sekalian..krg sanggup ke terima org camni dlm hidup krg? tentu lah x kn. da terang2 dy anggap kita macam barang permainan. terdesak gila nk ada awek..tolong lah sesiapa yg nk berkenalan dgn dy..nk jadi awek dy msg la saya. nanti saya gtw nama dy try la cari kt fb ni.

situasi 2
haa yg ni pun kenal melalui fs then add saya kt ym. mula2 lagi 1st time chat dgn dy..tegur saya kt ym da panggil saya 'makwe'. ok saya anggap dy hanya main2..saya still guna 'sy awak' dgn dy wlpn dy tetap panggil saya makwe. sejak tu saya da malas ckit nk berchatting dgn dy rasa lain macam lak tp kdg2 tu balas la jgk msg dy. 1 hari tu saya mmg da x bape nk layan dy..tiba2 lak dy x puas hati. kenapa saya mainkn perasaan dy sume. huh?? asal lak ni. anggap sbg kawan je x lebih dr tu..asal nk frust x tentu pasal dy ni. oh rupanya dy mmg anggap saya awek dy start 1st time ktrg chat dulu. terdesak ke apa nk ada awek. 1st time chatting tu pn bukannya saya layan sgt pn..time da nk maghrib. just jawab apa yg ditanya jela..tiba2 lak da jd awek dy. x layan nk tacing bagai. maaf lah saya bukannya senang nk jatuh hati kt laki camtu je. da la baru kenal da nk kapel2 ni..maaf itu bukan gaya saya.

oh yea! panggilan 'makwe' tu hanya seseorang je yg boleh panggil saya camtu..ngee~

situasi 3
sesorang send msg kt fb saya

h: salam hye..boleh add x?
s: salam..ok jek
h: saya x boleh nk add..awak add saya


ok saya pn add la si mamat ni..tgk kt mutual friend oh ada 2 org kawan dy yg saya kenal. so saya tanya lah

s: ni kawan z ke?
h: saya kawan a. awak kenal a?
s: kenal member ********* saya. kenapa?
h: saya member matrik dy dulu. cuba awak tanya dy kenal x h kalau dy x kenal biar saya ketuk kepala dy
s: ouh


serius malas gila nk layan. mmg stiap kali teguran dy saya x balas pn. mmg x minat ah..then apa yg x sukanya dy gi report kt a yg saya x layan dy..nk kimsalam la sume. maaf lah yea saya mmg x minat langsung. kalau si Dia yg kimsalam xpe jgk..mmg akn angau sikit tp kalau awak sorry lah..

s: z ko kenal ke h?
z: kenal tp x rpt pn gatai..terdesak
s: oh yeke..agk la jgk tgk pn da boleh tau kot
z: masa r ada dy suruh aku tinggalkn r kapel dgn dy..da la baru kenal
s: terdesak gilerrr~


erm betul la jgk sangkaan saya kt dy..kot yea pn nk ada awek x payah la suruh org tu clash dgn bf semata2 nk terima cinta ko tu. pemusnah hubungan seseorang! x suka gila org camni..lepas je dpt tau crite ni terus delete dy dr friends ku...HAHA kejam x? biar lah..nk balaci kt a balaci jela. x heran pn


ok ni baru 3 situasi jek..ada lagi sebenarnya tp malas lak nk taip panjang2. ada tu saya berkenalan dgn seorang lecturer muda tp muda pn beza 6 ke 7 tahun lupa lak. ni pun kes tiba2 je add ym..dr mana dy dpt saya sendiri xtau. dy kata ada org yg send ym saya kt dy. ntah betul ke x..xtau lah. yg ni kes nk cari bini. nasib baik jgk lah saya dpt tawaran ke uitm kalau x mmg habis lah sbb dy ngajar kat kolej komuniti melaka. dekat je kolej tu dgn mmu. semangat gila dy suruh saya gi mmu x payah gi uitm sbb nk jumpa saya. hadoi~ terdesak nk b'bini..gara2 kawan2 dy sume da kawen..dy je yg x kawen2 lagi. mmg x layan langsung la dy cuma saya hanya mintak pendapat dy pasal ipt ni. yela masa tu sebok pikir nk sambung belajar kat mana..kos apa. so dy ni lah kaunter pertanyaan saya..lagi2 pulak dy lecturer tentu lah dy tau kn. x silap skg dy da kawen kot..alhamdulillah lah sbb 1 hari tu saya dpt msg dr 1 no ni gtw dy nk kawen da. saya agk tu no dy kot sbb saya da delete awal2 no dy...HAHA

ni hanya pengalaman saya sendiri..krg tentu ada pengalaman masing2 kn? so dats why la saya kata laki yg terdesak nk ada awek ni. maaf yea lelaki sekalian..saya tau x sume laki macam tu kn? ada jgk perempuan yg terdesak cuma saya je yg x tau kisah drg...
Blogger Templates

sila like yea :D

4 comments:

sukahati kening la pintal2 kening~ said...[Reply to comment]

hahah..me to..
i pon rasa lelaki terdesak kadang2..=))

Solihin Zubir said...[Reply to comment]

pompuan pon same.. 2x5 je..
lain org, lain pngalaman.. ;-p

atyn said...[Reply to comment]

@sukahati kening la pintal2 kening~hee de p'yokong jgk;)

atyn said...[Reply to comment]

@Solihin Zubiryup tol 2..sbb 2 sy ckp awl2..pmpn pn de jgk yg t'desak..
cme sy je yg xtau story drg..