tips elak gangguan

kring kring~ kring kring~ ok itu bunyi ringtone hp saya..kuno kn? HAHA



aishh no sape la plk ni??

s: salam ni sape?
x: ni sape? (x paham soalan tol)
s: patutnya aku yg tanya ko ni sape tiba2 je call
x: saya ali..awak?
s: mana dpt no aku ni? (kes saya lak x m'jawab soalan..haha)
x: saya t'silap tekan no..nama awak apa? (taktik lama tol)
s: akmal
x: ok sorry ggu....



HAHA saya x menipu uh..akmal tu mmg nama saya. x baik tipu2 ni...HAHA ada gunanya gk nama de nama laki ni..ngeh3

eh korunk penah x kne gangguan no hantu ni? mesti penah kn..lebih2 agi pompuan..
korunk salu m'layan or ignore kn je? atau sound direct je terus?
kali ni saya nk share ckit la cara2 yg saya buat bila dpt no hantu ni..salah satunya cm kt atas ni la..hehe

tips ni sesuai utk pompuan je..

1) menyamar
korunk jgn la t'lalu jujur sgt nk gtw nama sbnr korunk..klu dy mintak gambar kornk jgn la bg. yela kita x tau apa yg akan dy buat dgn gambar kita. buatnya dy manderem kita kn da susah. its better korunk yamar je jadi laki. bukan nk menipu apa just nk elakkn diri drpd ggu. try la guna ayt agk kasar ckit sbb org boleh tau kita ni laki or pompuan..tgk cara kita balas msg tu. kebiasaannya la kawan2 laki saya salu gk la balas msg pendek2 je. so just balas ringkas2..

2) balaci
klu dy tu da x paham bahasa sgt..asek msg or call x kire siang or malam balaci je kt bf korunk kasi bf korunk hentam sama itu budak..HAHA nk lagi hebat gtw ayah korunk terus.

3) ugut
kes ni korunk ugut2 la dy ckit bg dy cuak. contoh ugutan yg penah saya buat.."sorry aku x kenal ko jgn ggu aku lagi boleh x? ok fine klu ko xnk gtw ko sape xpe..ayah aku keje kt celcom bahagian no2 ni boleh je aku suh ayah aku check no ko..block kn je terus" ahaa gile kejam x saya? menipu je pun ayah saya bukannya p'kerja celcom...haha. pastu dy langsung x ganggu da cuak punya pasal..ngeh3 bukan apa dak tu bg msg lucah2 la sape x tension..klu da x boleh kawal nafsu tu gi la kawen cepat2. da kategori wajib kawen da tu..


ni klu kes msg...camne lak bila call?

ok kdg2 saya ignore kn je call no hantu ni tp kdg2 tu sampai tgh malam pn asek dok call je tension gk..
tp kdg2 tu gk saya angkat je call dy tp x jawab panggilan dy...erk! camne tu??? hehe


1) sengau kn suara
bila korunk da angkat tu..sengau kn la suara anda. tentu dy ingat "alamak! minah sengau rupanya x jadi la" tips ni belum penah buat lagi..hampir nk buat tp time nk angkat tu dy da letak. aishh x dpt nk tonjolkn suara sengau saya ni..HAHA

2) letak hp kt radio/laptop
d'sbbkn malas nk melayan..kdg2 tu saya angkat je phone then letak kt speaker laptop..kasi dgr ckit lagu2 nasyid. paling best time saya tgh dgr mp3 ayat suci al-Quran..bukan apa saja nk kongsi pahala dgn dy ckit kn elok tu..hehe. ni bertujuan nak bazirkn kredit dy je..HAHA

3) balaci
same like before..its better bg je ayah korunk jawab call tu. bila da ayah angkat ni automatik la dy akan terus letak punya. x berani nk kacau korunk da..HAHA



tp kn yg saya salu buat bila org kacau ni..saya salu mintak bantuan kawan laki tlg handle kn
xkesah la nk menyamar jd bf/abg/ayah saya sekali pn janji org tu da x kacau da..
Blogger Templates

sila like yea :D

4 comments:

misyamissyou said...[Reply to comment]

aha..lawak2..boleh guna cara ni..heee

ReiKo91 said...[Reply to comment]

hahaha...besa sja..2,3 ari ni kerap jgk..alasan yg sma depa gna,
"sy boring,sje2 tkan2 nO.tgk2 dpt no awk plak..awk nme apa ek? " ( no,aku punya ssah snang plak dia men teka2 ek? )
cesss...alasan zman batu daaa...skali aku ckp
"knpa?nk cri suami sy ke?tggu kjap ek?" haks!trus dia ltak fon..

atyn said...[Reply to comment]

@misyamissyouahaa silakn..insyallah m'jadi
selawat byk2..hehe;P

atyn said...[Reply to comment]

@ReiKo91haha t'baik lah reiko..
x t'pkir nk wt cm2..hahaha