pengaruh bermusim!

ingat lagi zaman baru nk jinak2 dgn dunia social network ni masa f3 dulu..
era zaman kegemilangan fs dan ms..sgt teruja lah dunia social network ni..
balik je dr asrama terus on9..x tengok tv pn xpe janji dpt on9 then salu jgk berebut dgn adik2 nk guna pc..
masa tu just guna moderm 1 kabel tu je..so boleh guna kat 1 pc jela..
bangun pagi terus on9
habis mandi terus on9
habis sarapan terus on9
habis study terus on9
senang cite kalau boleh 24 jam la nk on9..skg suda ada wireless so lagi la..
bangun je tidur terus on laptop..wireless da tersedia bukak..hehe

krg perasan x? sebenarnya social network ni bermusim kn..

1) 1st network yg saya join ialah myRakan.com
saya nk try masuk balik akaun saya tu tp krg tau apa yg dy tulis bila saya lupa password

ceh kurenk tol admin..HAHA sengal gile. ok mmg x dpt nk bukak maybe sbb da lama sgt saya x bukak benda alah ni..krg ada join x? rasanya myRakan ni mcm x bape nk famous sgt kot sbb bila saya tanya kawan2 saya ramai yg x tau wujud network ni.
dr network ni saya dpt kenal mcm2 jenis org..antaranya kak fatin farhah. kakak ni cun uh..saya ada jumpa balik dy kt fb tu pn melalui adik dy. adik dy pn boleh tahan smart jgk x silap study kt uitm penang..
dan yg paling ingat melalui myRakan ni lah saya kenal hisyam puad..anak kelahiran negeri perak. ktrg contact since f3 lagi sampai la skg cuma skg ni da jrg sgt3..nape? biar lah kami je yg tau..


2) friendster

ok ni gmbr profile fs sy..
da lama x bukak fs..da kurang famous da fs ni..masa zaman kegemilangan fs.
masa tu excited ckit nk cari kawan baru then lumba profile sape yg paling lawa..
sebuk mencari layouts yg cun2..
masa zaman fs dulu..saya salu join group lepasan spm 2007..
join discussion drg..dr situ lah saya jumpa member baik saya di uitm tu..
bayangkn lah 1st day daftar ktrg terus rapat mcm da kenal lama padahal kenal kt fs je..
drg ni plak sume dak kelantan..saya je dak kl. ramai yg pelik tgk keakraban ktrg sampaikn ada yg ingat ktrg ni 1 sekolah..haha
ramai je lagi yg saya dpt kenal kt fs ni nk listkn jenuh plak..
saya join fs ni pun sbb senior2 sekolah saya ramai yg ada fs..so dr fs ni lah saya boleh tau kisah drg pas habis sekolah..ada jgk senior yg saya x sempat jumpa dulu boleh kenal. seronok jgk yela kebanyakkan senior saya sambung study di mesir jd boleh la share2 pengalaman drg kt sana dan bg nasihat kt saya ni..

3) myspace

simple kn profile saya? ahaa yg ni saya delete sume perhiasan2 kt profile ni..
skg ms da bertukar wajah..gaya mcm nk tiru fb lah maybe sbb nk tarik perhatian org balik kot suruh aktif ms semula..
eh nk tgk x apa perhiasan yg saya letak kt ms dulu..nasib baik kt fs ada lagi. sama je saya edit ms n fs saya..malas nk tunjuk skill edit2 ni..haha


masa saya edit ni umo 18 dulu..tu yg 18 years old;)
ayat jiwang kt bawah tu mmg ada maksud tersendiri! yea dia lah sape lagi..haha
kt ms ni plak saya join sbb kawan2 sekolah saya ramai yg join x kira lah kawan sekolah rendah or menengah..tp mostly kawan sekolah rendah lah. wah da bawak haluan masing2..da ensem2 cun2 da kawan2 saya ni. saya je yg still keciketot + comel..ahaks;)
ala krg sume pn ada ms sendiri kn..so tau2 la psl ms ni xyah lah saya nk ulas panjang..
saya tgk ada lagi yg aktif ms tp da x ramai..baru td saya bukak tgk 2 org yg on9..
kalau dulu fuh ramai yg amat..


4) facebook

skg sume da beralih kt fb..nape fb? bg saya la ia lagi senang..xyah sebuk nk pikir layouts2..
sume putih biru je..
nk tag2 pn senang..game on9 pn best2. game yg penah saya join sampaikn agak taksub ckit cafe world..HAHA time tgh bosan layan game ni sampaikn terbawak kt u..
saya dgn roomate saya,echa fauzi, sebuk pikir "makanan hangus!!" HAHA..
nk on9 semata2 cafe world ni je tau...kn echa? gi cc (zaman xde broadband lagi) dok cover2 n tahan malu sbb buka cafe world ni..adoi~ apa punya penangan lah game ni tp skg saya da malas nk join game2 kt fb ni nanti habis x kemana cukup lah dulu..HAHA

dan skg saya aktif berblogging plak..ngeh3

5) blogspot

cam krg tgh tgk belog saya ni..haa camni jela xdela lawa sgt. nk explain lebih da gtw entry sebelum ni..so saya just anggap belog ni diary on9 saya x kesah psl diri saya sendiri or apa2 info yg saya nk kongsi dgn krg sume..

6) formspring

fuh ada lagi 28 soalan saya x jawab...adoi~ nanti2 la yea saya jawab..
formspring ni cam krg sume da tau tempat utk soal-menyoal..
mcm2 soalan pelik drg soal x kurang gk soalan2 sengal..haha kdg2 best jgk melayan soalan drg ni kdg2 jgk boleh tambah info tau..'segambut' salu tanya soalan yg berunsurkn info..
x rugi tau join formspring ni tp kdg2 tu bosan jgk..hehe

7) twitter

twitter pn x kurang hebat jgk da ramai yg join kalau saya plak saya just suka2 je join..
x bape nak aktif sgt tp bukak la jgk. saya baru je bulan lepas join sbb tu x ramai kawan lagi..
salunya saya tgk kawan2 saya yg join twitter ni sbb nk tau perkembangan artis yg drg minat..
lagi2 artis korea..contoh cm jiran saya,amalina..hehe (weh ama! da 2 kali aku famous kn ko kt blog aku x nak blanje aku ke..HAHA)


ni la sebahagian social network yg saya join..krg lak cmne?
ada baik dan buruk social network ni tp apa2 pun pandai2 la jaga diri tu..paham2 saja lah maksud saya..krg sume da besar kn..hehe
agak2 lepas ni musim network apa plak la ek??? hurm~
Blogger Templates

sila like yea :D

0 comments: