harry potter vs 2 alam!


disebabkn punya la susah nk contact jiran saya yg sorang ni..so saya decide bawak adik2 saya je gi tgk cite harry potter tu..
boleh tahan ramai jgk yg tgk..time ktrg beli tiket pn t'paksa amek seat agk bawah ckit..atas sume da full. agak sakit tengkok gk nk tgk depan2 ni so nak buat camne sental jela janji dpt tgk..

masa beli tiket tu t'detik gk kt hati ni nk tanya kt kakak tu ada org tgk ke cite 2 alam tu tp segan lak..
ada sape2 yg da tgk 2 alam x? mcmana cite tu pecah punggung x tgk? HAHA
agak2 betul ke DDR berjaya kutip 2 juta tu? atau sekadar nk tutup malu je..
btw pd mulanya saya x tau langsung psl 2 alam dgn DDR ni..bukan tu je DDR pn saya x kenal..haha sungguh x mengupdatekn diri langsung..
yela! kt kelantan tu saya sgt3 la jarang tgk tv..mmg x berminat la. surat khabar jrg lak beli salu baca on9 je..tu pn just baca berita utama dan setempat (metro)..
balik cuti baru lah tau kisah DDR ni dgn lebih detail..

nah sape2 yg x kenal dr.rozmey ni tatap lah gambar dy yg ensem tu puas2..
rambut dy yg penting yea..
siyes boleh jd mimpi nightmare ni..HAHA wlpn saya ni agak suka la gk tgk laki rambut belah tengah tp sorry la DDR saya x tau nape style rambut DDR tetap tidak menjadi pujaan hati ku...HAHA


bg saya la..2 alam ni mmg x boleh nk kalahkn cite harry potter..
bg p'gemar harry potter da tentu x sabar nk tgk sambungan filem yg lepas..lebih2 lagi da nk akhir2 ni mesti la ramai yg excited nk tgk..contohnya cam saya sendiri..
siyes uh dr musim exam agi dok x sabar nk balik gara2 nk tgk harry potter ni..
kt fb ni macam2 group ditubuhkn memuji bakat DDR..sampai group superhero menentang keangkuhan DDR pn ada jgk..adoi mcm2 karenah drg ni

kesian pulak tgk DDR ni habis kena hentam..baru je nk ceburi bidang perfileman da mcm2 kutukan yg dpt..
ada jgk saya terbaca kt fb..admin fb DDR block sume kritikan2 ttg 2 alam..patut ke mcm ni??
wah bukan main hebat lagi berkata2..bab nk promosikn filem 2 alam tu lagi la muka dy je penuh ruang iklan tu..mungkin DDR ni nk famous kn diri kot ataupn kalau dr segi business nya nk mempromosikn JUS MATE dy..
cewahh mentang ko blaja business kn tyn!!
bukan nk sebelah kn DDR tau..biasa la bg srg usahawan salu memikirkn cara utk lariskn perniagaan dy mungkin menerusi 2 alam ni kot strategi dy utk naikkn lagi business dy..siapa tau kn!

apa2 pn DDR perlu lah

1) amek iktibar dan segala kritikan penonton..anggap lah tu sbg 1 cabaran utk perbaiki segala kelemahan

2) kalau nk org ramai m'beri sokongan, sepatutnya kena lah merendah diri, yela baru je ceburi industri perfileman Malaysia,

3) eh betul ke DDR de kutuk filem harry potter ni? ish3 mmg x patut langsung la..tau x org barat tu lagi hebat perfileman dy dr malaysia ni (bukan nk pandang rendah tp mmg kenyataan pn) semata-mata nk tarik penonton utk tgk filem dy,bak kata org tua sebelum kita dihormati, hormati lah org lain dulu.

4) x hairan lah kalau nk target sesuatu benda tu terlalu tinggi tp jgn lah terlalu over sgt cukup lah ikut kemampuan kita sendiri dan yg penting jgn lah terlalu angkuh sgt

5) belajar lah dgn pengarah yg berpengalaman dlm industri perfileman ni...spt yusof haslam,erma fatima or lain2..pierre andre pun rilex je


ok ini sahaja lah ulasan saya..lagi panjang lagi mengutuk lak..adoi dosa2
Blogger Templates


sila like yea :D