perkembangan pelajar uitm kena belasah!

korunk ingat lagi x post saya yg lepas sal "cinta punca pasal" or sape2 yg baca metro 29/oct punya de berita ttg pelajar uitm kelantan koma kena belasah..ingat x?? kalau x ingat meh bukak entry INI
nak tau x perkembangan hizreen,pelajar yg kena tu?

tengahari td saya tgh2 makan sambil borak dgn echa n iskandar..saya tanya la iskandar @ is
"camne dgn kes tu?" is ni president NR ktrg so dy la b'tanggungjawab amek tau hal2 budak2 NR..
laki dayus tu da berjaya ditangkap di perak..laki tu bukan student uitm n laki tu jgk merupakan seorang SUAMI dan AYAH...gatal giler kot da kawen pun nk cari awek muda lagi..
ok lah saya x nak crite dlu sal laki dayus ni..saya nk crite dulu kisah hizreen..

saya sgt simpati dgn nasib hizreen..is crite masa kejadian tu laki tu dtg jumpa hizreen kes x puas hati kot sbb nk clash (apa ke pandai sgt gi la jaga anak bini ko tu) tp hizreen x turun bawah utk berjumpa dgn laki tu..akibat x puas hati laki tu naik atas ke uma sewa hizreen terus belasah hizreen sehingga teruk..
is gtw laki tu tumbuk muka hizreen 11 kali..hentak kepala hizreen kt lantai 3 kali n hempas ke dinding...
cuba korunk bayangkn betapa teruknya hizreen kena belasah..abes hancur muka hizreen penuh dgn lebam2..bak kata is "orgnya lawa tp abes muka rosak sbb lebam teruk gile"
dayus GILERRR laki tu..bengang lak dgr crite ni..

apa yg m'yedihkn akibat dibelasah teruk..hizreen mengalami lumpuh sebelah kiri n yg PALING3 sedih hizreen hilang ingatan..urat saraf utama terputus akibat hentakan kuat tu..
ibubapa sendiri pun da x kenal..apatah lagi kawan2 yg lain..
hizreen jgk mengalami trauma..dy akan menjerit bila ada org sentuh dy..
sayangnya dy x dpt abeskn diploma perbankan..hampir 3 taun da juz tinggal bape hari je lagi utk dy tamatkn pengajian tp sume tu x kesampaian..
simpati sgt3 kt hizreen..

kes laki tu lak cm saya gtw td da berjaya ditangkap..tp kn apa yg x puas hatinya laki tu juz dipenjarakn 5 TAUN je!!! ADIL ke camni??? da teruk ko belasah hizreen 5 taun je ko kena denda..ni ke pengadilan di negara kita??
ayah hizreen da saman laki tu tp x tau la kalau lepas ke x..kalau laki tu buat rayuan mungkin dy hanya dipenjarakn 3 taun camtu je..
x adil giler3..mari lah kita doa sama2 supaya laki dayus tu kena hukuman yg setimpal dgn tindakan dy..pihak uitm saya x dpt buat apa2 sbb ia berlaku diluar uitm

apa yg mengejutkn saya uma sewa hizreen atas 7e..ingat lagi x saya de gtw kt post lama tu yg saya nampak pasangan kapel dok gado depan 7e..
xtau la itu dorang atau org lain sbb saya x pandang muka dorang...takut kot tgk org gado2 ni..
bila dgr kes ni buat rasa diri ni takut sgt dgn org sekeliling..
betul kata org "nk cari pasangan tu biarlah kita tau hati budi dy tol2 kenal dulu perangai dy,latar belakang dy..jgn main terus terima je"
Blogger Templates

sila like yea :D

6 comments:

Anonymous said...[Reply to comment]

sian giler...
xpe2..dunia 5 tahun..akhirat beratus tahun n azabnye wallAhualam..dahsyat..

atyn said...[Reply to comment]

@Anonymouserm 2la..hrp dy dpt hkmn yg stimpal

Twinx said...[Reply to comment]

wow tragisnya..how come la dia boleh ade relation ngn laki tu..papepn laki tu tak patut buat dia mcm tu..what a waste,lagi sikit je nak grad..

atyn said...[Reply to comment]

@Twinxxtau la..
mybe sblm ni dy xtau kot laki tu da kawen..
den da tau 2 yg mntk clash kot..

Twinx said...[Reply to comment]

hurmm..maybe la jgk die xtau..ye la laki zaman skrg ni yg dah kawen pn nmpak cam xkawen lagi..

atyn said...[Reply to comment]

@Twinxtu la bhye da zmn skg..
hrp2 d'jauhkn la sume tu..xsggup da hadapi