islamic fashion








when talk bout the Islamic fashion..I totally agreed
but i feel disappointed when reading an article in fb bout dis..
well I'm not a good person to comment about dis..its related to the politics issue but is that Islamic concept??? is that they are muslim or it juz only a title?

wah! b'bi lak ko tyn!! gara2 pas settle muet la ni..ngee~ sgt frust

ok balik pd topik! saya pelik la camne boleh t'ada idea nk buat camni..
da namanya islamic tp nape x panggil negara arab or mana2 negara islam..nape perlu panggil omputih ni...drg tau ke sal islam?? yg drg tau camne nk HANCUR kn islam..
klu la kn..saya b'pakaian camni gi kelas...fuhhh abes beribu2 surat cinta(saman) saya dpt dr pak guard..
bukan takat tu je..court tu da jd cam tempat p'singgah saya je nt...ntah2 datuk pn da naik t'pikat dgn muka saya ni...HAHA wah ayt gile perli uh!


Daripada Abdullah bin Amr bin 'ash r.a. berkata: Aku mendengar Rasulullah saw. bersabda, "Bahawasanya Allah swt. tidak mencabut (menghilangkan) akan ilmu itu dengan sekaligus dari (dada) manusia. Tetapi Allah swt. menghilangkan ilmu itu dengan mematikan alim ulama. Maka apabila sudah ditiadakan alim ulama, orang ramai akan memilih orang-orang yang jahil sebagai pemimpin mereka. Maka apabila pemimpin yang jahil itu ditanya, mereka akan berfatwa tanpa ilmu pengetahuan. Mereka sesat dan menyesatkan orang lain."


rasa malu sgt bila tgk gambar2 kt atas ni..tentu omputih tu gelak sakan kt kita kn..
camne la nasib akan datang nnt..
saya harap 1 hari nnt akan de seorang pemimpin yg mampu memimpin kita dgn berlandaskn syariat islam



siyesly sgt rindu zaman ni :(

Blogger Templates

sila like yea :D

4 comments:

azimahrazak said...[Reply to comment]

gler! ader gak ea wat festival gtu?

er.. fatin dulu sklah agama ea?

Donnyien said...[Reply to comment]

menarik baju2 depa..

atyn said...[Reply to comment]

@azimahrazak
tau xpe..memalukn je

yup2..huhu:D

.hana. said...[Reply to comment]

bagus gak komen ko tyn, ade point gk di ctu ;)
cume aku nk tambah gak..
jgn tgok pd org puteh yg promote fashion nih, tp tgok sndri kt FASHION baju2 kt atas nih..

dh ade org nk anjurkn festival mcm nih, dh kira 1 petanda baik jugak..
sbb fashion islam dh dpt perhatian dunia..
tp sayanggg la sgt2, fashion yg ditonjolkan mmg x selari langsung dgn ape yg islam dh gariskan ;((
pakai sanggul tinggi2, baju xtutup aurat sepenuhnya, baju ketat..
aisshhh~
bek xyah wat festival ni pn xpe, ape motifnye pun anyway?????