hero saya malam itu!

diri ni t'panggil utk update blog setelah agak sekian lama menyepi jap..
td saya de meeting kelab PEMADAM utk bincangkn balik program larian terbuka yg ktrg nk buat sabtu ni...kre ni meeting akhir gk la..amat penting utk hadirkn diri tp saya nk gi meeting tu gan sape? call izzah x angkat2..salunya gi gan dy je tp xtau kemana dy m'hilangkan diri.
jd saya pn beranikn diri gi sorang2..gile cuak uh! jalan sorang2 tyme malam cmni..
nk gi meeting tu agk no hal la gk sbb kol 8.30 tu ramai je org kt kedai depan tp ramai2 pn kedai lak byk tutup..fuh! agi menambahkn kegelapan.

tp nk wat cmne..housemate saya yg bawak kete sume balik uma terpaksa gk la jalan kaki. start kuar je dr pintu uma tu terus doa byk2..harap2 xde pape yg berlaku. ley dikatakn jarak uma sewa saya gan kedai xdela jauh sgt tp gelap dy punya pasal yg saya sgt risau stiap kali lalu kt situ. xyah ckp la speed yg saya gunakn...laju uh jalan. kalah jibah..HAHA
alhamdulillah selamat jgk sampai kt blok a tp selamat2 pn tyme nga lalu depan kedai tu ramai je dak laki tgk je saya jalan sorang2. pandangan drg xyah ckp la..menyeramkn pn de gk. terus saya sms hannan,salah srg kawan laki saya kt u ni. yup! saya ni kurang ckit bergaul gan dk laki kt u ni..hannan ni pn kenal melalui ms je. kebetulan dy org selayang..ley la gk masuk ckit gan dy.

hannan la satu2nya harapan saya..

saya: nan ktne skg?
nan: sigai skg
saya: nan ley tlg tyn x? tlg temankn tyn blek uma nt. tyn de meeting kt terminal a. tyn sorang2 je ni..takut nk blek sorang2. ley x nan temankn tyn?
nan: tyn meeting ktne? abes kol bpe?
saya: meeting kt terminal a..xtau agi abes kol bape
nan: ok nk abes nt gtw la nan. nan kt dewan ni


alhamdulillah nan sudi nk tlg temankn saya..tp abes je meeting dlm kol 10.45 cmtu
saya sms nan balik tp nan x balas..call x angkat.
waa~ nk nages asenye...da mula strt risau balik. terus saya t'ingat pd zarul (member nan) salu nampak dy kt kedai tyme malam..terus sms dy lak

saya: zarul..ko ktne skg?
zarul: kt dewan skg. npe tyn? (drg ni dk art&design de pgrm kos drg kt dewan tyme tu)
saya: ouh xpela. igtkn ko kt luar..salu nmpk ko kt kedai je. klu ko kt luar nk mintak tlg temankn aku blek uma. tkt nk blek sorang2. aku de meeting malam ni. td aku mintak nan tlg tp call dy x angkat.
zarul: okeh2..ko ktne skg? jom2 aku temankn..bahaya lak ko blek sorang2
saya: kt terminal b
zarul: ko tgu situ..aku turun skg. dekat je pn dewan gan terminal b
saya: xpeke?
zarul: xpe2..ko nk tgu ktne?
saya: kt depan pi ok x?
zarul: okeh2..ko tgu situ. aku turun skg


drg ni jela kawan laki yg saya percaya gk la kt u ni..lgpn da kenal drg sejak sem 2 agi. main basikal sama2..join larian amal sama2..kdg2 tu balik kl sama2 tp hanya sbg kawan. kebetulan zarul member silat gayong gk. jd boleh jgk percaya. nasib baik la drg ni de klu x saya xtau nk balik uma camne.

zarul la penyelamat saya malam ni...thanks bangat sama zarul!


p/s: kpd awek zarul..maaf yea kami xde pape hubungan
zarul cuma antar saya blek uma je...xmau gado2 lak ek nt HAHA
klu Dia de kt cni..da tentu saya akn cari Dia..




sila like yea :D

2 comments:

Thahar said...[Reply to comment]

Laa.. Bakpo tok call kawe.. Kawe free jah.. Buke jauh pum KB nge mache.. Hehe..

atyn said...[Reply to comment]

sejam ak tgu mu nk dtg...hahaha