comelnya anak kakak angkat saya!

eh! eh! sape yg dpt baby ni? opsss~ jgn salah sangka..saya x kawen agi
lambat agi kot nk dpt baby ni...klu baby kucing 2 de la harapan gk...
kes kucing saya da menemui pasangan sehidup semati dy...HAHA

bru je pas blek dr kelas ganti invest td...sampai je uma terus bukak fb..hobi ku la katakn..HAHA
then gembira sgt...KAK MADIHAH selamat lahirkn anak..wee~
baby boy...MUHAMMAD IRFAN
tahniah kak ma! cute sgt baby irfan...smoga m'jadi ibu mithali
pantang tu jgn dilupakan yea...HEHE

jom! kita terjah kecomelan baby irfan ni..


comelnya dy tido ^_^


eh da celik mata..so cute ^_^


mesti kes penat layan makcik huda dy ni..hehe ^_^

irfan: "ni la ibu ayah saya" ^_^


tahniah agi skali utk kak ma...
kpd kak huda "cepat2 la kawen" bg ifran ni de spupu..HEHE



aishh...bila la saya nk dpt anak buah ni? nk tgu abg saya kawen..nth2 saya yg kawen dlu..HAHA
mepek suda~ x cukup syarat agi..jgn ngade2 nk kawen..ngee~

Blogger Templates

sila like yea :D

jaga mulut tu boleh x?!

ley x entry ni saya nk lepaskn geram saya kt seseorang ni....

pe perasaan krg bila kawan krg malukn krg depan org ramai?
de x ase nk je lempang kawan krg tu?
mesti de kn kn...camtu gk la gan saya tp xpela saya sabar je..
pikir malas nk gado2 ni kn


tp kn org yg memalukn diri saya kt depan org ramai tu...dy da kena blek
lebih dasyat drpd saya...haha~ tol la kn hidup ni bagaikn roda..
pe yg kita buat kt org..org lain kn buat kt kita..
tiba2 saya ase sgt b'puas hati..haa~

amacam malu x ko kena malukn kt kawan2 ko lain? siap kena perli agi...
mesti ko malu kn...nages2 bagai
haa~ camtu la pe yg aku ase bila ko malukn aku..aku tau la ko tu hebat aku ni serba kekurangan...tp x yah la nk aib kn aku kt depan org..senyap2 suda la aku pn de maruah gk..igt ko srg je!!! kn da kena blek... sgt gembira la bila dpt tau ni...HAHAHA


haa tgk that girl ni pn pesan suh JAGA MULUT mung tu
sblm mulut aku b'tindak lebih kasar agi...HAHA

Blogger Templates

sila like yea :D

tak ada ke tips cepat tinggi dgn besarkn badan ni!

cm bese aktiviti saya nga2 borink ni..blogwalking jap kt blogger2 yg lain..
suka tgk bila drg letak mcm2 tips utk dikongsi..dpt gk la sedikit pengetahuan..
tp salu je tips yg saya cari2 mesti xde...waa~ nk tips jgk!!!

eh! nk tau ke tips2 yg saya nk tu..ok2 sila baca selanjutnya ek

1) tips nk tinggi



dulu kn saya sgt suka bila de org puji saya..
"atyn! ko da makin tinggi la skg"
tgk2 jonny depp pn puji saya tau...jgn jeles yea masyuk uh plakon hollywood t'kenal puji kita...HAHA sengal~
bila org puji saya cmni je siyes dlm hati hepi gile...wlpn xtau la pujian tu tol2 ke x..
saya ase ketot je saya ni xde pape p'ubahan pn..HAHA
klu masa dlu2 maybe agk ley diterima kot sbb mmg de can agi la saya nk tinggi tp skg bila puji saya da tinggi ckit ke..ok!! saya tau dy tipu..
adoi~ nape pompuan cpt abes tempoh tmbsaran drg?? ish3 xley salahkn takdir ni..mmg tu Tuhan tetap kn..
klu balik kg tu..t'ase diri ni masih kanak2 agi je. yela mana x nya..adik2 spupu sume lebih tinggi dr saya. klu dulu baju2 yg saya da x muat..saya salu bg kt srg adik spupu saya ni tp skg saya lak yg kena pakai baju dy...waa~ jgn la tinggi yea wahai adik spupu2 ku..xyah tinggi2 agi da..cukup2 la tu..HAHA



2) tips nk besarkn badan

saya asek jumpe tips cmne nk kuruskn badan je..nk besarkn badan xde ke?
kt fb pn org dok tnya cmne nk kuruskn badan blek setelah raya ni kn...kes byk makan
saya balik kg raya dulu pn pak cu saya tegur
"ai fatin! makin kecik je pakcu tgk"
wow~ yg ni mmg tol kenyataan ni kot..1st tyme org tegur cmtu..wa3!!
tp siyesly mmg makin kecik kot saya ni...saya pn skg kurang ckit de selera makan tp klu nga tol2 lapar tu xyah cakap la..asek dok pikir nk makan pe je..
kawan2 sekuliah pn drg da tau..klu saya senyap je kt kelas mesti saya nga lapar...wa3!! sgt memahami la drg ni...HAHA
penah gk mintak bape tips kt kawan2..
de yg bg cdgn:

- kuat ckit makan tu
- bykkn minum susu (oh tidak! saya kurenk ckit la gan susu ni)
- "g amek vacum! sedut lemak aku ni" (oh sengal gk kawan saya ni..HAHA)
- ko g gym salu (adoi~ cdgn plg baik punya larh..HAHA)


klu la kn saya follow cdgn2 yg agk bernas dr kawan2 saya ni...t'utama skali gi gym tu..
saya dpt bayangkn bagaimana p'ubahan badan saya ni...

l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
V

tadaaaa
sila jeles yea wahai para lelaki sekalian...HAHA

agak2 klu saya camni..de x laki nk masuk meminang?
agak2 klu saya camni...ley x sembuh kn penyakit jantung mak mertua saya nt?
agak2 klu saya camni..sazali jeles x? tentu la x sbb ni gmbr body dy...HAHA
gile sengal ko tyn!! ngee~
Blogger Templates

sila like yea :D

jom check jantina laptop krg!

laptop pun de jantina ke??



saya dpt sumber ni dr fb..HAHA cm sengal je tp sengal sengal pn saya try gk. de gaya cm kene tipu pn de gk tp bila try..wahaha~ m'jadi uh...
x sangka laptop saya ni betina rupanya..adeh! terlesbian lak gan laptop ku ni..HAHA
klu krg nk tau jantina laptop krg tu meh2 ikut step ni:

  • buka notepad dan pastekn ayat ni dlm notepad
CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak" I love YOU"
  • savekn n ubah save as type kpd All File (make sure krg savekn kt tempat yg senang nk cari blek tau!) save as "love u.vbs"
  • closekn notepad pas save. then double click kt file td dan akn dgr la sore laptop krg tu..dgr tol2..samada jantan ke betina


selamat mencuba! da tau jantina laptop krg jgn lupa share2 yea..

then m'gedix jap tukar ayat tu kpd "fatin so cute"
wow~ laptop saya memuji saya larh...wah! ni tambah sayang kt laptop saya ni..
b'tambah gk la lesbian kami...HAHA giler sengal!!
Blogger Templates

sila like yea :D

hero saya malam itu!

diri ni t'panggil utk update blog setelah agak sekian lama menyepi jap..
td saya de meeting kelab PEMADAM utk bincangkn balik program larian terbuka yg ktrg nk buat sabtu ni...kre ni meeting akhir gk la..amat penting utk hadirkn diri tp saya nk gi meeting tu gan sape? call izzah x angkat2..salunya gi gan dy je tp xtau kemana dy m'hilangkan diri.
jd saya pn beranikn diri gi sorang2..gile cuak uh! jalan sorang2 tyme malam cmni..
nk gi meeting tu agk no hal la gk sbb kol 8.30 tu ramai je org kt kedai depan tp ramai2 pn kedai lak byk tutup..fuh! agi menambahkn kegelapan.

tp nk wat cmne..housemate saya yg bawak kete sume balik uma terpaksa gk la jalan kaki. start kuar je dr pintu uma tu terus doa byk2..harap2 xde pape yg berlaku. ley dikatakn jarak uma sewa saya gan kedai xdela jauh sgt tp gelap dy punya pasal yg saya sgt risau stiap kali lalu kt situ. xyah ckp la speed yg saya gunakn...laju uh jalan. kalah jibah..HAHA
alhamdulillah selamat jgk sampai kt blok a tp selamat2 pn tyme nga lalu depan kedai tu ramai je dak laki tgk je saya jalan sorang2. pandangan drg xyah ckp la..menyeramkn pn de gk. terus saya sms hannan,salah srg kawan laki saya kt u ni. yup! saya ni kurang ckit bergaul gan dk laki kt u ni..hannan ni pn kenal melalui ms je. kebetulan dy org selayang..ley la gk masuk ckit gan dy.

hannan la satu2nya harapan saya..

saya: nan ktne skg?
nan: sigai skg
saya: nan ley tlg tyn x? tlg temankn tyn blek uma nt. tyn de meeting kt terminal a. tyn sorang2 je ni..takut nk blek sorang2. ley x nan temankn tyn?
nan: tyn meeting ktne? abes kol bpe?
saya: meeting kt terminal a..xtau agi abes kol bape
nan: ok nk abes nt gtw la nan. nan kt dewan ni


alhamdulillah nan sudi nk tlg temankn saya..tp abes je meeting dlm kol 10.45 cmtu
saya sms nan balik tp nan x balas..call x angkat.
waa~ nk nages asenye...da mula strt risau balik. terus saya t'ingat pd zarul (member nan) salu nampak dy kt kedai tyme malam..terus sms dy lak

saya: zarul..ko ktne skg?
zarul: kt dewan skg. npe tyn? (drg ni dk art&design de pgrm kos drg kt dewan tyme tu)
saya: ouh xpela. igtkn ko kt luar..salu nmpk ko kt kedai je. klu ko kt luar nk mintak tlg temankn aku blek uma. tkt nk blek sorang2. aku de meeting malam ni. td aku mintak nan tlg tp call dy x angkat.
zarul: okeh2..ko ktne skg? jom2 aku temankn..bahaya lak ko blek sorang2
saya: kt terminal b
zarul: ko tgu situ..aku turun skg. dekat je pn dewan gan terminal b
saya: xpeke?
zarul: xpe2..ko nk tgu ktne?
saya: kt depan pi ok x?
zarul: okeh2..ko tgu situ. aku turun skg


drg ni jela kawan laki yg saya percaya gk la kt u ni..lgpn da kenal drg sejak sem 2 agi. main basikal sama2..join larian amal sama2..kdg2 tu balik kl sama2 tp hanya sbg kawan. kebetulan zarul member silat gayong gk. jd boleh jgk percaya. nasib baik la drg ni de klu x saya xtau nk balik uma camne.

zarul la penyelamat saya malam ni...thanks bangat sama zarul!


p/s: kpd awek zarul..maaf yea kami xde pape hubungan
zarul cuma antar saya blek uma je...xmau gado2 lak ek nt HAHA
klu Dia de kt cni..da tentu saya akn cari Dia..




sila like yea :D

apa beza suka,sayang dan cinta?!


tgh blogwalking td...singgah jap di blog ery mengenai perbezaan suka,sayang dan cinta
bg krg la kn..benda ni de beza x?
bg saya stiap perasaan ni berbeza wlpn de org kata sayang dan cinta sama je..


t'ase diri ni nk try jawab soalan cik ery tu..


suka
perasaan suka ni lebih merujuk kpd tarikan sesuatu benda tu..
contohnya la saya suka seseorang laki ni sbb dy de paras rupa yg sedap mata memandang..or istilah lain ensem
jd dr tarikan muka dy yg ensem tu la timbulnya perasaan suka kt dy..
kirenya ia lebih kpd sifat luaran..pe yg kita dpt lihat
so ni la maksud suka bg saya

sayang
haa perasaan ni up ckit dr suka tu..
contohnya bila kita da suka kt seseorang tu da tentu la kn kita cuba nk dekati dy..
den bila da rapat tu..perasaan sayang automatik akan timbul..
x b'makna sayang kita tu sbb dy bf/gf kita kn..mgkin kita sayang dy sbg kawan..
sbg kawan yg baik da tentu kita x sanggup tgk kawan kita tu dlm keadaan susah,sedih or sbgnya..dan kita pulak akn seada upaya membantu kawan kita tu..tol x?
jd perasaan sayang bg saya ni lebih kpd bagaimana kita m'curahkn kasih sayang kita t'hadap seseorang tu..
ianya t'pulang kpd individu itu sendiri

cinta
perasaan cinta ni plak m'rangkumi sume aspek..suka,minat n sayang
cm saya gtw td..perasaan suka tu lebih kpd sifat luaran kn..so cinta ni lak bila kita da suka n sayang seseorang tu..
kita akan sanggup terima segala kebaikan keburukan & kelebihan kekurangan dy..
sbg contoh yg saya gtw td..saya suka laki tu sbb dy ensem..
itu hanya pd luaran dy..kelebihan yg de pd dy tp boleh ke saya suka pd kekurangan dy??
klu kita betul ikhlas terima seseorang tu dlm hidup kita..kita kena la terima dy seadanya..
x kesah la dy tu ensem tp kuat cemburu,kuat sensitif n sbgnya..
perasaan cinta ni m'buatkn kita sentiasa memikirkn dy wlpn sesaat dan m'rasakn dy lah segalanya bg kita..kira pelengkap hidup la
cinta ni jgk m'buatkn dy atau kita sentiasa ada disisi x kira dlm apa jua keadaan skli pn..
bg saya cinta ni lebih merujuk kpd keikhlasan dan ketulusan hati kita menerima si dy..


so ni la jwpn dr saya..
kpd yg x puas hati tu maaf la yea..pe kata krg pn bg pandangan gk ttg 3 perasaan ni?..ahakz
jwpn saya ni lebih merujuk kpd sesuatu perhubungan..


sila like yea :D

sedinya x dapat join konvoi raya!


raya kali ni saya sgt sedih..SEBAB saya x dpt join kawan2 gi konvoi raya..
sgt sedih uh!
sume stok nk wt openhouse esok(kamis)..nape x wt ri jumaat
waa~ sob sob~


de je yg sudi nk temankn ri jumaat n jemput dtg uma drg..terima kasih yea tp xpela..da xde mood nk gi b'raya..
yela! sume da stok gi b'raya..xkn nk ajk drg agi kn


sgt jeles n sedih bace post drg kt fb sebut sal konvoi ni..
da ley bygkn btpa sonoknye drg nt..waa~ nk nages

sila like yea :D

benci tau tak!

pstt~
saya x suka org yg saya x kenal sebok nk amek tau hal peribadi saya..
saya x suka org yg saya x kenal sebok nk
pasang spy nk tau sape bf saya..
saya x suka org yg saya x kenal sebok nk
ngedengkn saya gan org lain..
saya x suka org yg saya x kenal sebok nk
buat baik gan saya sbb nk rapat gan kawan saya (laki)..
nyampah tau x sume tu!!!


sila like yea :D

tradisi kg saya!

masih dlm mood raya..ahaks!
wee~ bru blek dr kg johor..pasni serbu kg penang lak..hrp2 b'tmbah agi income raya ni..HAHA

td usha blog tubelawak..de video tradisi meriam buluh kg talang..
fuh gile hebat meriam drg..cm da perang dunia je..
macam best jek tp saya ni x suka main benda2 cmni..sakit telinga uh
kt kg saya tu pn x abes2 dgr bunyi meriam buluh..ase cm drg main kt sblh uma je..
ish! nk tido pn susah..

nah! krg tgk la video ni..



msti stiap kg de tradisi masing2 kn..
entry kali ni nk story ckit la sal tradisi kg saya kt johor tu..
stiap raya aktiviti wajib yg diadakan di kg saya ialah marhaban..
( berasal daripada perkataan Arab seperti ‘ahlan wa sahlan’ iaitu ucapan selamat datang yang bermaksud mengalu-alukan kedatangan tetamu, telah menjadi satu amalan atau budaya terutama di bulan Syawal dengan bermarhaban dari rumah ke rumah. )
besenye start dr hari raya ke2 or ke3..
stiap kehadiran tetamu ni akan disajikan gan makanan..
so semalam giliran uma atok saya..org2 kg pakat dtg
pak cu saya buat mee racun...bukan mee letak racun keyh! krg penah makan x?
err~ xtau nk explain cmne mee tu..
kuah mee tu s'akan2 cm tomyam tp bukan tomyam..sng cite krg search la kt google "mee racun"
tgk sendiri rupa mee racun tu..fuh mmg sedap yok mee racun ni..
pak cu saya buat mmg t'baik larh...sampaikn kuah abes dulu b'banding gan mee..
saya pn dpt makan ckit je..tetamu marhaban tu da bedal awal2..sob~ sedih jek

pd mulanya saya nk snap gambar marhaban ni tp oleh krn ruang tamu di penuhi oleh para lelaki..
x elok lak kn srg gadis de kt citu gk..x sempat lak nk amek..
aktiviti marhaban ni la yg salu memeriahkn agi suasana hari raya kt cni..
tradisi kg krg lak cmne?

tp kn bila abes je marhaban tu...ahhh~ banyaknya pinggan nk kene basuh!!!
lenguh tangan uh..saya srg2 je yg basuh..sadis jek
dr 1st pinggan yg saya basuh asek t'tanya dlm hati "bila nk abes ni?"
den adk spupu lak de je yg saje nk m'nambahkn kerajinan saya gan tinggalkn cawan drg cmtu je..
siap tinggalkn pesanan agi "tlg basuh yea"
ergh~ sabar2..dugaan semata2 tu..
ni t'jadi bila cucu pompuan hanya 3 org je...HAHA


sila like yea :D

untungnya jadi budak ketot ni!

asenye x t'lambat agi kn nk wish selamat hari raya..
tgk sume stok post entry sal sambutan hari raya je..
actly xtau la nape taun ni ase bese2 je raya kali ni..x cm sebelum ni..semangat jek
mybe sb taun ni baju x same wane kot..HAHA

klu sebelum ni dok lumba2 gan adik sape dpt duit raya byk tp skg da x heran duit raya tu..
m'mandangkn p'bualan yg lazim tyme raya ni m'bolehkan saya dpt duit raya..HAHA

x: form bape ni da? skola ktne?
(sambil m'hulurkn tangan n duit raya)

selepas tangan m'yambut huluran tu..(nak salam ok!!)
saya: eh da kt uitm skg..
(smbil m'genggam duit raya yg da dpt tu..HAHA)

x: laa da kt u rupanya..kecik je orgnya umo bape?

saya: 20 (sambil t'sengeh)


ngee~ gini la salunya bila tyme raya..soalan2 da cm sebati dlm hidup saya ni..HAHA
plg muda pn org tanya saya "da redy upsr?"
adoi~ gelak sakan adk sy yg nk upsr taun ni...
ye! adk saya tu da nk sama tinggi gan saya...saya ni ketot je orgnya..HAHA
tp untung gk kn org kecik2 ni..
wlpn umo 2 da cecah angka 2 didepan...tp still dpt duit raya gk..HAHA
bak 1 iklan kt tv ni..

"umo hanya la pd angka bukan pd paras rupa"

haha lebih krg cmtu gk la ayt dy...
ala xyah ckp saya..abg saya yg umo 23 tu pn dpt duit raya agi..HAHA



nga bosan sbnrnye tyme ni..HUHU

raya taun ni saya x b'gambar sgt la..
da kata x de mood sgt kn..so amek gmbar mlalui hp lopek jek..tyme2 nga bosan spt kt atas ni

Blogger Templates

sila like yea :D

khas utk myza!

entry ni khas utk sahabat saya..



saya masih ingat agi masa dy mula jejaki samer taun 2006. dy bru je b'pindah ke skola saya..
ustazah zaimah de inform kt ktrg yg ktrg bakal dpt srg kawan bru dr skola kiblah..
den kawan bru tu ialah sharifah hamizah a.k.a myza..

malam pertama
(ops! sila jgn blue ok!!!) dy kt samer..saya amek pluang b'kenalan gan dy..
wah! byk ckp gk si myza ni...best lak borak gan dy cm da kenal lama jek..HEHE

yup dy srg yg periang,friendly n cun tu..best b'kawan gan dy ni

mcm2 cite gk la ktrg borak malam tu..



walau cmne pn gembiranya org tu didepan kita..kita x tau apa yg cuba disembunyi oleh org tu..
t'masuk la si myza ni..
bru2 ni sesuatu t'jdi kt dy...Allah lbh sayangkn org yg dy sayang..

tp saya tau dy srg yg kuat..yg mampu hadapi segala ujian dr Allah..

masa saya tau ttg arwah..seolah2 saya jgk turut t'ase kehilangan tu..laju je air mata ni kuar..

t'ase nk je blek kl tyme tu brda disisi dy tp saya jauh kt kelantan x dpt nk blek..hanya doa je yg mampu saya sedekah n berharap myza dpt tabahkn hati dy..



utk myza: beb! aku tau ko kuat..ko tabahkn hati ek jgn la disimpan prsaan ko tu..luahkn je kt kawan2 ko t'msk aku..
ktrg sume sntiasa de tuk ko..ko nk cntct aku tiap2 ari pn..cntct jela

ko nk kaco aku tgh2 mlm pn..kaco la..aku kn sggup m'lyn krnh ko tu...HEHE
asalkn tu dpt gmbirakn hati ko tu keyh...
sayang ko ketat2 lorh ^_^v



kn saya da kata kawan saya ni cun!!



kalau 1 ari awak nk nages,gtw saya..saya x janji nk buat awak t'senyum
tp saya boleh nages b'sama awak,
kalau 1 ari awak ada masalah,gtw saya..saya x janji nk bagi awak penyelesaian
tp awak boleh kongsi dgn saya,
kalau 1 ari awak mahu b'jalan pergi,gtw saya..saya x janji utk halang awak pergi
tp saya boleh b'jalan b'sama awak,
kalau 1 ari awak perlukan saya,& saya tiada..mgkin krn saya DAH pergi
tp ingatlah saya tetap ada disisi awak


Blogger Templates

sila like yea :D

contest couple seiras!

nga dok blogwalking td..saya t'jumpa la 1 blog ni
hei! dy de wt 1 contest la... "contest couple muka seiras"
cm menarik je contest ni...nk tau lbh usha blog lin ni

persoalannya skrg!!
saya ni de couple ke??? HAHA


tp kn saya de la 1 gambar ni...ramai yg kata muka ktrg ni sama..
siap kata "wah ko jodoh panjang ni" HAHA
suka gk bila org ckp cmtu...ngee~ gatal
tp x perlu la kot saya letak gambar tu..sbb nt abes kecoh 1 dunia kang sal gambar...HAHA
biarla hanya saya n dia je yg tau...tp kn gambar tu da hilang..
gara2 lappy saya kne virus abes format blek...waaaa~ x sempat nk selamatkn

oleh sbb tu ley x saya nk letak gambar ni..
ala boleh la...
gambar saya gan adik spupu saya je..



saya tag hana n izyan la
Blogger Templates

sila like yea :D

selamat hari raya!

oh tidak!!!! raya 4 ari agi...baju x jumpa agi. klu x jumpa yg b'kenan dihati...kne la pakai baju pe yg ada...wuu~

td gi carefour gan harapan jumpa la baju yg b'kenan...aiyak~ jadi rambang mata uh
byk gile baju kt sne...tp 1 pn saya x beli..hee~ gara2 lupa bwk duit...HAHA sengal~
agipn da set dlm mind nk tgk2 dulu. gini la saya tiap kali nk shopping..saya jenis yg suka tgk2 dlu..
den bru beli..
klu kes yg tol2 da b'kenan dihati tu..mmg x pkr panjang da terus je beli tp ni gara2 x bwk duit..
tgk2 jela dlu..
alhamdulillah..kt carefour tu x ramai sgt org. sampai2 je carefour terus dpt parking..
x yah susah2 nk round cari parking...tuah badan la katakn
tp kn mmg ley dikatakn tiap kali turun or nk naik je kete mesti de je mata yg memerhati...

saya tau la saya ni kecik! saya da de lesen la!!


ni la nasib dk kecik plus comel cm saya ni..nk je tunjuk lesen kt drg..aishh sabar2
tu bru bwk kete saga..kang saya bwk kete pajero bru tau..b'tambah ragu2 drg ni..HAHA
(ceh! sampai ke x kaki tu nk bwk pajero...HAHA)
lepas round2 gi carefour...next destinasi saya ialah giant taman permata
still tujuan yg sama iaitu jalan2 tgk baju raya...HAHA
sampai la 1 kedai ni..saya tanya la kt kakak kedai tu "de saiz XS x?"
(haa~ jgn gelak...mmg ni saiz saya ok!!)
den kakak tu bg saya 1 baju....wah! lawa gile tgk pn mmg b'kenan la..
siap da kakak tu suh try agi tp "saya tgk2 dlu yea kak" gara2 tgk kakak tu cm suh sgt saya beli..
den tgk harga..aiyak~ mahalnye..da la x bwk duit..
so gan hampanya kakak tu kemas blek baju tu...adoi~ saya nk tgk2 je bkn nk beli trs...


jalan2 agi kt sekitar giant tu..singgah jap kt book network
t'pandang kt bahagian kad raya...
blek je dr giant...saya terus slongkar blek kotak hadiah saya..
dlm kotak ni mcm2 hadiah yg saya simpan dpt dr kawan2 saya..
x cukup gan tu...de 1 fail kad2 wish...1 fail kad2 raya..
sumenye saya simpan gan elok tau..
t'ingat plak dlu zaman skola salu je dpt kad raya..tiap2 hari dok tgu abg posmen dtg..
klu kt asrama lak b'pusu2 kwn2 sume bg kad raya...x kire la dr laki or pompuan..
x lupa gk dr junior2..da namanya asrama kn hbgn senior n junior da mcm kakak n adik sendiri..

saya baca stiap 1 kad raya yg kawan2 saya bg dlu..
waa~ rindunya pd mereka ni...masing2 da bwk haluan sendiri..
de yg hilang kaba..de yg da fly ke ovc n mcm2 agi la...rindu sgt zaman skola dlu
zaman skg teknologi makin canggih..
wish raya je sume da pkai sms n mms..
kt fb pn da ley antar kad raya scara online..
tp cmne pn canggihnya teknologi skg...scara manual jgk yg plg best...

taun ni saya dpt 1 je kad raya dr classmate saya..
thanks duwe n afy

agak2 de x yg sudi nk bg agi?? HAHA
papepn
SELAMAT HARI RAYA
mohon seribu kemaafan dr saya

hati2 drive kete tu ^_^v



Blogger Templates

sila like yea :D

lelaki menyampah tp perempuan suka!

eh! eh! nape de gmbr kim bum ni? nk cite sal dy ke?? opsss...ni entry bkn nk cite sal actor cute ni...tp nk cite sal kekiutan artis2 korea ni...ahakz

haa~ ni de video cute nk share ni



pelik2....pe motif sume ni???
beberapa ari yg lepas saya de usha blog2 rakan yg lain..den sampai la saya singgah di blog tubelawak. saya terjumpa 1 post ni
"lelaki menyampah tapi perempuan suka"

video ni pn amek dr tubelawak jgk...
bg saya ia topik yg menarik pulak nk merapu kt blog saya ni..HEHE

de betul jgk statement tubelawak tu. oleh kerana saya sendiri nk tau respon dr laki mengenai video di atas ni. saya wat la survey kt beberapa kawan laki...mmg majoriti bg respon yg agak negative ckit..antaranya:
- drg ni bapok ke
- masok air tol
- xde rupa laki
- x cukup jantan la n mcm2 agi la

b'banding lak respon dr pompuan..k'bykkannya mmg suka video ni sbb waa~ so cute..
yup ni la kbykknnya respon dr pihak pompuan...
den x puas hati lagi..tanya blek kt dak laki..nape drg x suke artis2 korea cmni??
jwpn drg...da namanya laki muka laki la
siap de yg kata "klu la aku jd pompuan,aku akn pilih laki sejati bukan jambu2 camtu"
aish..cukup x suka gk ek laki gan p'watakan spt actor2 korea ni..
tp kn de jgk dak laki yg suka..camne tu? ke drg yg suka ni b'gelar laki lembut or b'jiwa lembut?
tang tu kne soal drg sendiri la kn...

so ni m'buatkn saya nk jawab segala persoalan nape dk pompuan sgt suka bab2 korea2 ni..
sampaikn de yg terlalu fanatik..nk kawen gan org korea la..nk gi honeymoon kt korea n sbgnya..
wahai laki2 sekalian..jgn la terlalu pelik yea..
kami2 ni yg bergelar pompuan spt yg krg sume tau...kami ni b'jiwa lembut
so kami2 ni sgt la suka kpd sesuatu benda or perkara yg sgt cute n sweet..
bkn sweet gula2 tau..
dats why kbykn dk pompuan suka tgk cite korea2 ni n x lupa gk jepun,china n s'agkatannya..
kbyknnya akn jth hati gan si hero cite tu...sbbnya "romantiknyaaaa..."
da namanya pompuan da tentu la kn suka romantik n jiwang2 ni...sape x suka klu bf sndiri b'sikap romantik..
tambahan lak muka hero2 tu kbyknnya cute2..agi la pompuan suka. soal jambu tu tolak ke tepi..
dlm pemerhatian saya la..
penah gk saya tanya srg kawan saya ni samada dy suka laki jambu or x
den jwpn dy..x suka. tp tgk still akn layan gk cite korea ni...siap excited agi tu agi2 hero tu kim bum..aik! pelik gk tu..HAHA


klu la krg nga dok layan cite korea gan awek krg..den si awek krg ckp cmni kt krg
"bestnya klu dpt bf cmni"
jgn la mrh drg ek...tu juz nk bg hint supaya krg wt smthg yg romantik kt drg..
klu la krg nga dok2 gado gan awek krg...try la pujuk drg gan bg bunga..
pompuan ni mmg suka bunga tp pe kata krg bg yg unik ckit..cm bg bunga api den bru diselangi oleh bunga yg tol2 pnya..kompem la awek krg ley cair blek...HAHA
bg krg benda ni nth pape kn...tp bg stgh pompuan ianya cukup sweettt~
jgn krg bg mercun suda la..mentang2 skg musim raya mercun byk kt psrn..
nt bukan takat clash awek krg mintak kang terus blacklist krg dr snrai msk meminang tu...x dpt la den nk nolongnya....HAHA
klu x caye try la tanya dk2 pompuan yg lain..
saya ckp cmni sbb saya pn b'agpn cmtu...HAHA

************************

wlpn saya ni agk x kesah laki yg jambu2 ni tp saya paling menyampah tgk org melayu ala2 style korea ni...
bukan nk kutuk ke apa cuma.."aiyak bang! da melayu tu tetap melayu la...buruk la gaya cmni"
klu korea tu xley nk kata pe la sbb da mmg style drg gitu..plus kulit drg pn putih2 je
sesuai gk la gan gaya drg tu..
tp klu melayu...adoi~
den bru la saya tau nape kawan saya tu x suka laki jambu tp layan cite korea ni...
klu da muka pn mmg semulajadi ala2 chinese or korea ckt ke..ok la ley trme agi
ni klu yg buat2 ni...adoi~ penink2..
ni kes t'ingat blek pnh t'jumpa srg mamat ni konon2nya cute ala korea tu..
gan style rambutnya yg ke depan tu..fashion ala2 actor korea..suar ketat..
tp saya tgk sndiri.."xpela bang! practice more ok" HAHA
nk gi kelas je kot...xperlu r nk style cmtu...sgt x sesuai la bang oi!!
klu la saya de gunting tyme tu nk je potong rambut dy yg ke depan tu...
da tu pasan cute lak tu...geliuuuuu~~~



sila like yea :D

tak ada kerja wujudkan kontroversi!

oh no! gara2 kontroversi yg sngaje d'buat oleh nas..
mcm2 soalan org tnya..penat gk menjawab...


utk korunk2 sekalian...
itu hanya main2 je..bukan kebenaran pn..
cian pd mereka yg percaya..
pape pn salahkn si nas...dy tibe2 nk wujudkn kontroversi s'begitu rupe...HAHA


*******************

sila like yea :D

rindunya pegi bazar zaman kanak2 dulu!

td teman ibu gi bazar wangsa melawati..
tu yg plg dekat gan uma...sgt best~ wlpn bazar tu kecik je tp mcm2 jual..
len sgt bazar kt cni gan kt kelantan...
klu kt kelantan yg saya pasan..klu air bungkus 2 kecik2 je bungkusan dy tp kt cni besar2..
ley minum 2 3 org cmtu..harga pn rm2 gk..same jek
plg penting..KUAH LAKSA kt cni drg bg BANYAK..x cm kt tmpt saya blaja tu...
stiap kli beli laksa msti dpt kuah ciput sgt2..juz gne plastik kecik je..
laksa dy pn ciput je..den bila mintak kuah lebih mula la buat muka...aishhh~ cmni ke b'niaga
wlpn harga laksa kt cni rm3..beza 50 sen..
tp dr segi kuantiti...duyai! jauh p'bezaan..

ops! t'over lak...sorry~
maklum la saya ni p'gemar laksa penang...makanan fav saya sejak kecik agi..
so t'emo jap bila tgk kuah laksa yg sgt ciput tu...
xtau nape org salu cakap "best la ko tyn kelantan makanan murah2"
yup! ley nampak gk la murah tu tp klu dr segi kuantiti ckit ni..
lebih baik amek yg harga mahal ckt..
sorry klu de sape2 yg kurenk gan statement saya ni...ni juz pengalaman saya je

***************************

ok2..cite len lak..tp still topik sal bazar..ngee~
tgh2 pusing2 gan ibu beli juadah buka nt..
tibe2 saya t'ingat blek masa zaman skola dlu..
bila tyme pose je..kol 5 ptg...saya gan member2 pakat gi bazar..
sape agi klu bukan..dayah,dettol n zura
so dok la 4 gadis ni jalan kekang-kakung gi bazar tu...ops! silap2..
ktrg x jalan kekang-kakung sbb dayah jalan laju...
ktrg stok kne kejar dy je...HAHA

saya ingat agi..de skali tu ktrg gi b'4..
oleh krn tyme gi tu cuaca agk cerah gk..juz mendung ckt2..
gara2 malas nk bwk payung...hambek blek tu basah kuyup gle..HAHA
de skali tu lak...juz dettol je yg bwk payung..
so pe agi...kongsi la 1 payung 4 org...HAHA
ayam golek dettol da xde rupa ayam golek da..cm kne mandi je ayam dy tu...HAHA
klu bab2 tibe2 ujan p'tghn jalan ni...
checkpoint ktrg x len x bukan...stesen bas kt tepi loji tu...
suasana yg sgt sukar dirasakan...
ujan yg turun bagaikan mutiara d'alik oleh bau yg wangi semerbak kasturi yg dtg dr loji..
sgt la m'yentuh hati...HAHA xde plhn tu jela tempat berteduh yg de...
tahan jela...

sgt rindu zaman kecik2 dlu..agak2 ley x ulang blek cm dulu2???
erm~ cm musykil jek..yela! zura pn da jauh kt aussie tu..dettol lak hlg kaba cmtu je..
wlpn si dettol n dayah ni jiran sebelah uma..dayah pn xtau dettol pe cte skg..
tp kn wlpn drg ni da bwk haluan masing2..
yg pasti
"korunk wajib gi kenduri kawen aku nt tau!!"

utk zura:
xkire ko kne gk terbang dr aussie tu gi kenduri aku...gtw prof ko yg ko nk cuti gi kenduri aku nt..HAHA
utk dayah:
ko pn sme gk xde alasan uma jauh..jalan kaki je da sampai. ko jd penggapit aku pn ok gk...klu ko nk aku jd penggapit ko aku orait je tp sediakan heels yg tinggi2 utk aku dulu...utk samakn level gan ko...HAHAHA
utk dettol:
akn aku jejaki ko sampai ke uma nenek ko...HAHA cepat2 la ko munculkn diri tu lama x jumpe uh..


sila like yea :D

eksiden bas lagi!

Alhamdulillah selamat sampai kt uma..wee~ cuti da start best3..
semalam buat pertama kali...bas sampai awal kt stesen..
xyah tgu lame2...semalam pn ktrg blek ramai..penuh gan ktrg je..HEHE
2pn sb bape kerat je penumpang trip tu...

pakcik bas tu sekbek x bawak laju..
klu x abes la saya...demam2 naik bas tambah lak gan bas laju..
terMun la saya nt dlm bas tu..
tp dugaan gk dlm bas...tgk si org thai kt sebelah seat saya ni asek makan je..
aishh~ da la nga lapar tyme tu..sabar2 dugaan bulan pose...HUHU

saya nk cite la...
dlm perjalanan ke kl tu kn....kt highway karak..
de 1 accident...bas tergolek...
ala~ krg kn rajin baca paper n tgk brite...mesti krg tau kn..
saya sure bas tu bru je accident beberapa minit sebelum bas saya sampai situ..
sbbnye polis,ambulans n s'angkatannya x sampai agi yg de juz peronda highway..
ya Allah! ngeri tgk keadaan bas tu..
nampak de mangsa yg baring2...harap2 sgt xde yg maut dlm accident tu..
mybe sbb bas tu tergelicir..tgk keadaan jalan basah..so mesti tyme tu nga ujan..
pas lalu je..saya terus doa2 semoga saya selamat sampai..
den bila dgr la siren polis,ambulans..kompem mesti nk gi kt tempat tu...


dr belakang bas


mangsa2 accident

2 gambar ni je yg sempat amek..
td baca kt metro...Alhamdulillah xde yg maut..
18 cedera dan 2 parah...
nk brite lebih bukak la metro online...

harap2...sepanjang perjalanan saya dr kl-kelantan or kelantan-kl...


xde berlaku perkara camni...amin~
Blogger Templates

sila like yea :D

template baru!

setelah berjam2 lamenye cari template bru utk blog ni..
akhirnye ni je yg t'mampu...




blog ni dlm proses nk cari template yg agi cun!!
hrp b'sabar :D









sila like yea :D