layang-layang di metropolitan



cuti sem kli sgt bermakna buat diri aku..
aku byk menghabiskn masa aku enjoy bersama kawan tercinta..yeahh~

khamis lps..kami lagi skali pergi berseronok di tasik metropolitan kepong..

tujuan asal adalah utk bermain layang-layang..
ngee~
da lama uh x main layang-layang ni...teringat lak zaman kanak2 dulu main layang-layang buatan sendiri..

bahan2nya da tentu..
surat khabar atau kertas,lidi,benang dan juga gam
senang cite meh tgk gmbr ni..cara-cara membuat layang-layang

ringkas kn?? ala~ tentu krg pn penah buat gak...tp aku tgk kanak2 zaman skg da x nampak layang-layang kertas tu..
x kreatif uh dorang2 ni..hee~



ok lah! kita sambung cerita balik..
plan punya plan..akhirnya jadi gak..da alang2 sampai tasik kn..
so ktrg berpicnic la dlu...
thanks to hanisah a.k.a cot..coz tlh sdiakn kami makanan yg sedap2..

ko mmg terbaikk lah cot..hee~



ktrg gi dengan 2 kete..yan n noddy naik kete hana...cot dgn fai naik kete aku

adil la kn 1 kete 3 org..haha!
sampai2 je..nmpk topex,faisal dgn nas...ouh! jadi gak drg ni dtg
then cari la tempat utk berpicnic..
tgh2 cari tu..tadaa~ en.hazwan pn dtg skli la..ngee~ ingatkn dia x jadi dtg..

yela! senyap jek..

then apa lagi..melantak la kami suma makanan2 yg ada..
yea! aku makan sikit je sbb baru pas makan time tu;)

da puas makan suma..ktrg pergi survey harga layang2 kt sana..

ok lah! paling murah rm6..yea! hanya tu yg termampu ok!!

rm6 pn rm6 la janji seronok uh dpt naikkn layang2 tp bila aku dpt naikkn layang2 then bila cot lak amek alih layang2 tu habis jatuh balik..waa~ sedih2 tp xpela..best gak kan
haha!
sbnrnya aku rasa penat jerit dgn gelak je..tgk gelagat drg ni..haha!

suara palingg ketara ialah cot dgnn yan..da rasa 1 tasik tu boleh dgr suara drg ni...hahaha




yg x bestnya..tgh2 seronok main hujan mencemburui keseronokkan ktrg..

mula2 hujan rintik2 je..tp last2 fuh lebat giler..

then ktrg pn berteduh kt bwh pondok...x boleh nk pergi kt kete sbb lebat sgt..

dijadikn cerita magrib la baru ktrg balik..2pn terpaksa gak redah hujan..

ktrg decide singgah rumah cot tumpang solat..

cot! aku rasa uma ko mmg tmpt persggahan ktrg la..ko xkesah kn

hehe~ mak cot sgt baik tau...salu bg ktrg pape..muffin,donut coklat,piza or pape la

akhir cerita apa lagi...balik uma sendiri2 la..ngee~







hari ni rasa seronok sangat..entah bilalah boleh main layang2 lagi dgn drg semua

sila like yea :D

0 comments: