m/s 92

erm tinggal agi bape ari je kne blek kelantan
waa~
saya x suke la..
saya sayang uitm tp saya x suke blek sana...

ibu!
degree nt akk x nk jauh2 da..
nk kt shah alam je..
tlg jgn suh akk trme gi jauh2 da...
x nk gi da!!!
cukup la 3 taun ni je...x sggup agi da
calon menantu pn xnk jauh2..
ibu! cri dkt2 je tau!! HEHE



maaf! kata2 ex-roomate saya yg wt saya x suke klntn..
jgn salahkn saya..
utk awk! maaf saya suke awk tp awk de rmai pmnt jd saya undurkn diri dlu
sbb sy xnk kwce agi..sorry~

Blogger Templates


sila like yea :D

m/s 91

post kli ni xdela crite gempak sgt..
juz nk gtw td de sesi bual sepetang bersama en.sabri di carefour,wangsa maju...HEHE!
akhirnye dpt gk kite ketemu kn en.sabri..
setelah byk sgt date kite terpakse dicancel ats sebab2 tertentu..HAHA
nth bape kali nth asek cancel je...
mcm2 gk kami menemuramah antre satu sama lain...tp lbh byk crite saya je..HAHA
org byk crite nk wt camne kn...
tp en.sabri dgr je kisah saya ni...kn en.sabri? :D

da sebut sal en.sabri ni...meh la saya crite serba sedikit ttg en.sabri ni..
(saya tau en.sabri salu sggah blog saya..nk wt anda terharu jap..ngeh3)

ttg beliau:

- nama penuh beliau..Ahmad Sabri b. Mohammad
- beliau lahir 1 Jun 1990
- beliau menuntut di UMP
- beliau merupakn rakan sekolah rendah anda saya
- beliau rakan sekelas saya..6 Jaya
- beliau PEMBULI saya..HAHA
- beliau mempunyai rakan pembuli iaitu aliff.. (sgt suke buli bdk kecik ni)
- beliau dan saya terpisah 5 taun..since pas upsr
- beliau merupakan pelakon drama sebabak saya..
- beliau bertindak sbg p'dengar, p'nasihat dan juge p'yelesaian masalah saya..
(agi2 kes mat indon kaco)

- beliau salu suggestkn blog yg best kt saya..
- beliau baru belanja saya aiskrim sundae strawbery


ni la en.sabri!
(utk ke bpe kali nth curi gmbr beliau kt fb..maaf yea en.sabri..HAHA)

ok lah ni! serba sdkit ttg en.sabri..
motif post ni juz nk ucapkn terima kasih kt beliau belanja aiskrim td..tu je ^_^

Blogger Templates


sila like yea :D

tak kenang budi betullah!

(mulai entry ni fatin akn bhsekn dirinya sbg 'saya)

krg msti salu dgr kn ayat ni => "ceriakn pagimu dgn senyuman'

ala bohong la klu krg xpnh dgr ayat ni...
salu je kn bf/gf krg bg sms cmni kt krg kn? kn?
ala~ dulu saya pn salu dpt gk..


erm~ mmg btul kata org..mood pagi kite lah yg akn m'corakkn hari kite
klu bgn2 pagi da wujud mood malas tu...sampai ke petang or malam lah mood malas kite tu..
krg x caye try la!! HAHA x jdi jgn mrh saya erk..
story saya kli ni psl mood pagi2 ni la...
bgn je dr tdo mmg da jd k'laziman saya....saya kn trs bkak fb
yup! laptop sblh katil je..wireless pn da kompem2 bkak..switch on je plug tv..on skli la wireless kt uma saya ni...sng kn hidup? thanks to my parent sdiakn k'mdhn sbgni kt uma ^_^
bkak2 je fb de 1 msg kt inbox aku...saya pn bce la


fuh! de org tuduh sbrgn kt saya...hei! trs hilang mood aku pagi2 ni..
bgn2 je da de wt saya marah...mmg x yirap la..wt air sirap agi bagus..
(sy mau publickn msg tu tp t'lupe sy da delete msg tu pas balas..HAHA)
thanks to en.ikram,en.hazwan n en.nas...krn mrke tlh ceriakn blek mood saya pagi td..
sory jgk kpd en.nas sbb sgkakn en.nas yg tag gambar tu..
en.nas baik..saya tau anda maafkn saya..HAHA
dlm msg t'sebut..beliau (p'hantar msg) tlh m'nuduh saya m'nambahkn agi p'gdhn beliau dgn bf nye..n m'gatakn saya x puas hati mrke b'same..
(ringkaskn cite jela ek pdhl byk agi dy tuduh aku tp abaikn jela aku sndiri mls nk igt...mmg itu la aku x suke igt bnde yg remeh2 ni..buang tenaga otak aku nk pikirkn jek..HAHA)


"hei! pe mslh ko haa? tuduh aku sbrgn..bukan aku la yg tag bf ko tu. ko mmg jenis x kenang budi kn? aku da tlg ko..ko tuduh aku bukan2..ok trme ksih yea! utk p'getahuan ko aku x penah de perasaan kt bf ko tu...aku syg bf aku la"
(tettt~ de p'nipuan disitu..HAHA)



antara balasan msg dr saya..sbnrnye de agi saya mrepek or erti kata m'luahkn ase x puas hati tu tp xpela cm td..otak saya malas nk igt bnde2 cmni..
kang klu saya igt..saya pendam lak..HAHA
saya da byk b'ubah tau..klu dlu salu pendam pkre2 cmni la..tp skg da baik ckit..
byk pendam luahan hati pkre2 baik jek..

x lame pas2...si beliau ni tepon saya kata dy da mntk maaf..
siap bg msg kt hp saya...

"sory yea kak! saye x dpt pape msg pn semalam..harap maaf,terima kasih!"

tp saya diamkn jela..sbb pkr da malas nk bsr2kn hal kecik cmni..
n skg stop!! jgn ggu hidup saya agi yea..
mslh cinta krg tu settle la leklok...saya pn nek penink la gan kisah krg ni...
da baik2 saya nk tlg krg..tp ni yg ko tuduh saya...sabar2!!
n sory sgt3..saya skg x bckup spe2.smde ko ataupn bf ko a.k.a kawan baik saya sndiri..
sbb saya xtau pe masalah krg sbnrnye n x tau mne 1 yg btul...so saya x nk campur da!!


ok lupe kn jap kisah mrke ni...still dlm mood yg kurank baik ari ni..
cm k'biasaan sblm bkak sem bru..sy kn gi date gan doc dlm keadaan yg x de prsaan..
doc m'gatakn pinggang saya ok..xde pape masalah..syukur sgt3!!
bimbang gk..tkt de pape mslh kt bhgian pinggang..since dr f4 agi salu sakit..
den doc kata..mmg effect dr p'gerakan saya..
means kt skola dlu saya aktif sukan...so skg ni saya x ley aktif sukan da..sedihnye bru b'hajat nk aktif blek..sobsob~
n pe yg pasti stok ubat tahan sakit saya semakin bertambah..
ley wt bsnes jual ubat tahan sakit ni...HAHA

ok crite len lak...demi m'mulihkn mood sy ari ni..
saya x sabar nk g zoo negara b'sme kawan2 tercinta saya..
gan prsaan penuh semangatnya..saya survey harga tiket kt intrnet..
dan ini lah yg saya jumpa




x sabar asenye nk gi zoo negara selase ni..
ayuh! hepikn diri anda saat2 akhir cuti sem ni..^_^
da lme uh x gi zoo..wlpn uma saya 10 minit je nk gi zoo..
last gi mse 6 taun...2pn lawatan tadika..HAHA

"yan,hana,noddy n cot! harap2 plan kite ni jadi tau"
kpd sape2 yg nk ikut meh jom2..lawat binatang sume..krg x bosan ke asek kuar gi mall je..HAHA

Blogger Templates


sila like yea :D

layang-layang di metropolitan



cuti sem kli sgt bermakna buat diri aku..
aku byk menghabiskn masa aku enjoy bersama kawan tercinta..yeahh~

khamis lps..kami lagi skali pergi berseronok di tasik metropolitan kepong..

tujuan asal adalah utk bermain layang-layang..
ngee~
da lama uh x main layang-layang ni...teringat lak zaman kanak2 dulu main layang-layang buatan sendiri..

bahan2nya da tentu..
surat khabar atau kertas,lidi,benang dan juga gam
senang cite meh tgk gmbr ni..cara-cara membuat layang-layang

ringkas kn?? ala~ tentu krg pn penah buat gak...tp aku tgk kanak2 zaman skg da x nampak layang-layang kertas tu..
x kreatif uh dorang2 ni..hee~



ok lah! kita sambung cerita balik..
plan punya plan..akhirnya jadi gak..da alang2 sampai tasik kn..
so ktrg berpicnic la dlu...
thanks to hanisah a.k.a cot..coz tlh sdiakn kami makanan yg sedap2..

ko mmg terbaikk lah cot..hee~



ktrg gi dengan 2 kete..yan n noddy naik kete hana...cot dgn fai naik kete aku

adil la kn 1 kete 3 org..haha!
sampai2 je..nmpk topex,faisal dgn nas...ouh! jadi gak drg ni dtg
then cari la tempat utk berpicnic..
tgh2 cari tu..tadaa~ en.hazwan pn dtg skli la..ngee~ ingatkn dia x jadi dtg..

yela! senyap jek..

then apa lagi..melantak la kami suma makanan2 yg ada..
yea! aku makan sikit je sbb baru pas makan time tu;)

da puas makan suma..ktrg pergi survey harga layang2 kt sana..

ok lah! paling murah rm6..yea! hanya tu yg termampu ok!!

rm6 pn rm6 la janji seronok uh dpt naikkn layang2 tp bila aku dpt naikkn layang2 then bila cot lak amek alih layang2 tu habis jatuh balik..waa~ sedih2 tp xpela..best gak kan
haha!
sbnrnya aku rasa penat jerit dgn gelak je..tgk gelagat drg ni..haha!

suara palingg ketara ialah cot dgnn yan..da rasa 1 tasik tu boleh dgr suara drg ni...hahaha




yg x bestnya..tgh2 seronok main hujan mencemburui keseronokkan ktrg..

mula2 hujan rintik2 je..tp last2 fuh lebat giler..

then ktrg pn berteduh kt bwh pondok...x boleh nk pergi kt kete sbb lebat sgt..

dijadikn cerita magrib la baru ktrg balik..2pn terpaksa gak redah hujan..

ktrg decide singgah rumah cot tumpang solat..

cot! aku rasa uma ko mmg tmpt persggahan ktrg la..ko xkesah kn

hehe~ mak cot sgt baik tau...salu bg ktrg pape..muffin,donut coklat,piza or pape la

akhir cerita apa lagi...balik uma sendiri2 la..ngee~







hari ni rasa seronok sangat..entah bilalah boleh main layang2 lagi dgn drg semua

sila like yea :D

mereka tak akan faham

wahai masa! cepatlah dikau berlalu...
aku x sabar bulan Mei taun depan..
cukup la pengalaman aku di sana...




xde sape yg paham perasaan aku selama di kelantan..
hanya mereka2 yg senasib dengan aku je yg paham!!!

sila like yea :D

aiyoo kawan, janganlah queen control sangat

utk sekali lagi aku terlibat secara tidak langsung dlm masalah orang..
kali ni aku jadi tempat luahan dan kaunter pertanyaan..


adoi! ni entah kali ke berapa masalah cinta yg aku dgr sepanjang cuti sem ni..
mcm2 kisah aku dgr..si incik laki curang la,si incik laki tipu hidup2 la,cinta terhalang la dan mcm2 aagi la..

al-kisah..
cik puan (erk da kawen de cik lagi ke? ah! lantak sukahati aku la nk panggil apa) ni calll aku..bertanyakn si incik lakinya utk dptkn kepastian sambil nages2 tanya aku..
aku pn terkesima jap..yela! aku xtau siapa tuan punya no ni..tiba2 call terrs tanya mcm2..
so aku pn jwb jela dgn jujur segala pertanyaan cik puan ni..

maaf perbualan kami x boleh disiarkn disini..demi menjaga reputasi...wa3!!

then aku sbg srg wanita yg memahami perasaan wanita yg lain apabila ditipu,dipermainkn hidup2 oleh org yg kita syg..(poyo x ayat?)
aku pn cuba la menenangkn cik puan ni... (HAHA de gaye cm doc pakar cinta lak)

cik puan ni bagitay la segala benda incik laki ni menipu dia..
mcm2 benda da yg incik laki buat kt dia..
aku pn x sangka lak..sb incik laki ni kawan aku..lame benor aku kenal dia
xkn la dia menipu sampai tahap ni..
disbbkn cik puan ni begitu tertekan sampai boleh bawak kes bunuh diri
(err~ kawan jgn la buat benda bodoh tu..x hilang pn luka kt hati ko tu..plezz yea sygkn nyawa anda)

so aku pn mintak la izin utk bercakap dgn incik laki ni..
xtau la cik puan benarkn ke x..aku tetap nk tanya gk sb nk tau kisah sbnr..
then da tanya2 tu..
aku keliru..mana 1 yg btul ni?? tp naluri aku kata incik laki ni betul..
dia menipu ada sbb sndiri dan sbb tu mmg munasabah..
xperlu la aku bagitau kt cni...rahsia!!


kpd cik puan dan incik laki..korang settle kn la elok2..setiap masalah tu de penyelesaiannya..
kita kn da besar..boleh pikir secara matang..
jgn terlalu ikut hati tu...cik puan jgn risau la incik laki betul2 sygkn anda..
anda cukup bertuah dpt incik laki tu..
jgn la terlalu queen control sgt..cian kt incik laki
dia cuba memuaskn hati anda..berdamai yea korang ;)


hurm~ aku ni asek dok settlekn masalah cinta org je...cinta aku macamana??
ok la sbnrnya aku masih mencari cinta..
sblm ni aku pnh je berkapel..tp x perasaan cinta tu x pasti..
apa sbnrnya cinta yea??
aku ada terbaca 1 blog mamat ni..
dia pn soal benda yg sama dgn member dia...
member dia jawab...
"cinta tu ble kita btul2 sygkn ssrg sbb 'dia'..bkn sbb k'cantikan 'dia'..bkn sbb 'kelebihan yg de pd 'dia'...kita akn salu hepi ble b'same 'dia' n rase kosong ble 'dia' xde disisi kita"


hurm~ btul gk kn jawapan member dia ni..tp penah ke aku rasa camtu?
mgkin penah tp x pasti dgn diri aku sndiri sbb aku x pasti apa perasaan org tu kt aku...huhu
err~ awak! sbnrnye sy suke awak..tp awak x pasan kot sbb awak de ramai peminat yg cun2 dr sy
ok lah! malas nk bebel panjang soal cinta aku..
hanya aku saja yg tau...siapa 'cinta' aku tu?? tunggu jela kad jemputan dr aku yea...HAHA

sila like yea :D

reunion gen20 di PD


masih mood PD..yeahhh~
setelah pelbagai dugaan yg aku dan juga krew2 reunion Gen20 hadapi..akhirnya
"PD kami sampai juga"

terima ksih kt mereka2 yg sudi bersusah payah menjayakn reunion pd kali ni..
wee~ seronok x terkata la dpt jumpa balik kawan2 yg lain setelah 3 taun berpisah...

apa yg pasti mereka the best uh!

kesengalan mereka Terbaik okk!!! hehe~

wlpn reunion ni hnya buatt 2 hari 1 malam...gambar2 yg ktrg snap semua bila campur semua boleh cecah 1000++ tau...HAHA
"kami mmg fotogedix"


aku rasa hepi sgt batch dgn korang semua..dr skola lagi ktrg bersatu padu!! 2 la semangat batch kami..pada mereka2 yg x dtg sgt rugi....


alhamdulillah reunion berjalan dgn lancar wlpn budget tu lari sikit tp dpt gk ktr atasinya..

ktrg berkumpul di kl sentral bg mereka2 yg ingin naik bas..

terima kasih kpd En.Hazwan kerana menolong ktrg mencari bas yg murah dan menghandlenya dgn baik..wlpn anda x pergi reunion disbbkn hal emergency..
duit anda ktrg akan pulangkn tidak lama lagi yea..:D

da sampai PD tu ktrg terus pasang khemah,makan dan solat...pas asar baru main game..

sgt seronokkk!!

pd malam lak ktrg buat bbq..ayam En.Idham terbaikk lah! sedap uh!! untung yan..
hari2 mkn ayam bbq jela ko yan...hehe
dan aktiviti paling utama adalah pembubaran AJK alumni Gen20 sesi 2008-2010..

dan dgn rasminya..
AJK alumni baru dilantik...yg diketuai oleh En.Aikal Suhaimi dan pembantunya En.Nasrullah..

korang plan aktiviti best2 lagi tau untuk alumni kita...ktrg tunggu!! wee~

pd pagi ahadnya plak..apa lagi mandi laut la! ada yg main banana boat..
da puas mandi laut...siap2 untuk balik..
dlm 12.30 ktrg gerak da..
tp sebelum tu ktrg pergi melawat muzium tentera darat..

saja cuti2 malaysia..

ok..layan saja lah gambar2 ktrg yea ^_^












ok! balik dulu..
aku dicium oleh yanyan ;)





sila like yea :D

kalau saya kopi? siapa coffee-mate saya?

saya suka cerita ni...sgt best+romantik+sedih

kalau saya kopi? siapa coffee-mate saya?












agak2 ada x laki yg sanggup buat kt saya camni?? hurm angan2 saja lah!

sila like yea :D

manusia cepat berubah

korunk pasan x?!


dulu bukan main sejak kes Mavi Marmara kena serang oleh israel laknatullah..dimana misi kemanusian dikepong oleh askar2 israel n b'laku ketidakperimanusiaan..
den sume semangat palestin time tu..
kt fb sume pakat letak gambar "free palestin" "free gaza" n seumpamanya la
utk boikot tindakan israel tu..

wah! bukan main semangat kn kita2 ni..saudara seislam mesti la bg sokongan kn
sampaikn de wt konsert lifeline for gaza agi...erk! konsert ke? ley la kot kta cm2 sb de nyanyi2 kn
demontrasi d'mana2 tmpt de..xkre negara islam atau tidak
semangat bukan mrke2 ni..b'kobar2 mrke m'nyatakn bantahan mrke t'hdp tindakan isreal tu..
tp s'jauh mne semangat tu kekal dlm diri kte??
adakah hanya ketika demontrasi je? m'nunjukkn bhwa kte btul2 concern t'hdp isu palestin ni..


t'ingat lak ibu pnh crite..
ibu pnh g 1 ceramah kot...ttg k'zaliman israel ni gk kot aku pn da lupe..(bese la mnusia cpt lupe)
mse crmah sume..de la takbir2..ibu kata sume semangat btul..
den nga2 ceramah tbe2 hujan turun gan lebat..
abes sume p'nonton yg dok b'kobar2 takbir td lari litang pukang..cri tempat teduh
mgkin Allah sdg m'guji tahap semangat islam hamba2Nya..
nmpk kn?
adakah semangat yg td b'kobar2 b'kekalan dlm hati mrke atau da lenyap dek krn hujan lebat?

cm2 jgk gan kes Mavi Marmara ni..
kemana lah semangat2 mrke ni yea?
pe yg aku perhatikn...mrke2 di fb sbg cntoh...
dlu tulis di status bantahan mrke t'hdp israel tu..
mcm2 prktaan yg kuar....de yg siap kata nk gi bunuh israel sorang demi sorang..
berani mrke ni..bagus de semangat k'beranian..
tp skg....status mrke tlh b'ubah...
sumenye....

tumpu pd BOLA...or dgn kata lain WORLD CUP!!
"germany go"..."brazil can't wait" n mcm2 agi la...
semangat3...
"rilex r beb musim bola ni...masyuk uh"
mgkin itu kata2 mrke kaki bola ni..
n aku tgk di fb...sume sebok dok wat bju jersey masing2..
tunjukkn sokongan kte kt negara yg b'tanding tu....
sume b'semangat la nk lepak kedai mamak n b'jage malam smate2 nk tgk p'lawanan bola tu...
uish ley tahan gk kn mrke2 ni..
tp klu nk suh qiam or bnde yg wajib...solat subuh
mesti liat kn nk bangun??
(sy tujukn pd diri sy juge..xnk la org kta ckp lbih tp dri sndiri pn sme jek..ok fine!)


mana semangat palestin krg pegi???

klu la kte pasan..sbnrnye ni la k'lemahan kte..
klu la pihak musuh tau semangat kte b'musim....tentu senang je drg nk tewaskn kte kn?
gelak2 drg tgk kte lari litang pukang selamatkn diri kte..


erm renung2 kn....

(xde idea da nk mrepek pe agi)


sila like yea :D

m/s 83

skg jiwa aku nga x stabil..nth la aku sndiri xtau npe?
nga bosan xtau nk wtpe..aku usha blog2 org..mcm2 kisah drg
mostly yg aku pasan sume crite ttg kisah cinta drg..
wah! bestnye tgk drg sume bahagia gan psgn masing2..sweet tgk drg ni..
si bf sgt rmntik..si gf plk sgt manja...mmg scocok drg ni..

tp aku??
ramai yg tanya "ko xkn xde bf?" jwpn aku da tentu "lom..klu tkt kawan rpt2 cm2 de la"
erm~ 2 lom pastikn drg ni psgn cinta...wa3!!
ptg td de chat gan srg senior..dy tanya aku "klu r awk nk de bf..calon cmne awk cri?"
erk! 1 soalan yg amt drastik bg aku..HAHA

ok lah aku senarai yea ciri2 laki yg aku suke:

1) de ilmu agama spye ley bimbing aku ni. yela! aku ni kdg2 tleka gk kn..n hope dy ley jd imam solat aku nt...wa3!!

2) klu dr segi rupe aku xde m'milih sgt..asalkn sedap mata m'mandang. yela! aku ni x cantik pn orgnye..yea aku sedar spe diri aku ni..wa3!!

3) PEROKOK! aku REJECT awal2..HAHA yela! aku xnk la ank aku nt x sempurna kn n m'bhyakn diri aku je...bwk pyakit..wa3!!

4) rambut mesti la kemas!..aku x suke laki RAMBUT PANJANG!!

5) aku suke laki MATANG!..yg ley bg pndgn yg positif dikala aku nga emosional. yela! aku ni kn k'anak2an agi. nape tarak percaya ka? tgk fizikal aku ni pn da ley tau lorh...wa3!!

6) agi tinggi dr aku..xkesah tinggi ckit ke pe. yela! aku kn ketot je orgnye..wa3!!

7) b'kulit cerah..yeah! sb aku ni gelap je orgnye..wa3!!

8) ssrg yg klaka..yg mampu wt aku t'senyum wlpn time tu aku xnk senyum pn..

9) ciri-ciri lain cm bese la...baik,p'yayang,romantik,caring n sbgnye la


erk! cm m'milih je aku ni? HAHA xdela..ni la ciri2 laki yg aku suke tgk..
tp klu dpt x cmni..pe ley wt jdoh kn d'tgn Tuhan..ngee~

pnh ssrg gtw aku "mgkin k'bahagiaan yg aku cari slame ni akn jumpa ble b'kawen nt"
erm..btul gk kata dy tu..yela! time tu kn da halal..ley ngade2 lebih ckt..ley pegang2 n mcm2 agi la..
adeh! ble nk kawen ni? HAHA...gurau jela! lmbt agi kot seru tu sampai..
tp best kn klu de bf yg salu wt kejutan tuk kite..
ase d'hargai n d'sayangi..agk2 de x yg sudi wt tuk aku?? HAHA
erm~ tbe2 t'igt ex aku dlu2 pnh nyanyi kn lagu smbil main gitar tuk aku..
5 buah lagu yg dy mainkn..n sumenye lagu cinta..
tp tu kisah lame...da expired pn..HAHA
xpela..insyallah 1 ari nt aku akn jmpe si dia yg aku cari2 slame ni...ahakz;)


n yg penting stiap p'hubungan tu mesti la de k'ikhlasan..
ikhlas m'nerima baik buruk psgn kite tu...tol x? mesti krg sume stuju kn..
HAHA da agk da...

ok la..xtau nk mrapu pe agi...tbe2 xde idea lak

hanye mau b'kenalan saja lorh..HAHA
xdela gurau je r..adoi~
Blogger Templates


sila like yea :D

bukan rezeki aku

BUKAN REZEKI AKU!!!

mood aku skg nga kecewa..kolej aku x dapat!
mmg sbb gaji kot..
tp klu r sbb gaji...aku agk x puas hati gan bbrpe org ni..

de yg gaji paren ag tinggi dr gaji paren aku ley dpt..
de yg MENIPU gaji paren..wat mak ayah drg x b'kerja..pdhal keje
jauh agi hbt dr pkjaan paren aku...
mgkin tu rezeki drg kn? xpela..stiap yg blaku de hikmahnye..tol x?

aku mule trme kenyataan bhwa mulai sem depan..aku bakal mnempuh 1 pegalaman baru..
pe agi klu bukan sbg budak NR!
aku redha je..mgkin da t'surat ni rezeki aku..wa3!!
tahniah la pd mrke yg b'nasib baik..jgn korunk lpekn aku suda larh!
tau la krg dpt k'mudahan tu sume..jgn blagak ek huhu!

pe yg aku dpt lihat ble dok luar ni utk stdy sme2 gan kwn2 susah ckt la..
yup! aku agi suke stdy group gan kwn2 aku..agi2 amalina abu samah a.k.a jiran aku..wa3!!
"beb! ko rjin2 r turun lib nt..nk blaja gan ko larh!"
dy pandai uh orgnye..ble aku tanya insyallah akn jwb..
hah! agi srg nana..dy pn sme..lntak la time tu dy da ulgkji ke lom chapter tu mesti akn jawab lah..
x kedekut ilmu geng2 drg ni..cbe gk tuk phm kn ktrg yg sgt blur ni
thx yup! krg byk ajar aku sem lepas..^_^
tp syg sem depan..da ssh tuk aku stdy sme2 gan drg da :(

xpela..klu de usaha tentu akn de kejayaan kn?
teman bilik aku pn dk kelas aku gan juliani..still ley blaja sme2 gan dy gk
erm maybe da ssh ckt aku nk dtg meeting pemadam nt..
adoi! dewan jauh lorh..huhu
xpela..skali skala hidup ssh kn bru kte tau pahit manis kehidupan tu..
n agi 1 aku t'pkse lepaskn pgrm yg bakal aku sertai sem depan..
xpela..aku redo je sb aku sndiri tau p'yertaan aku x d'senangi..
nth la aku xde mood skg ni..pe yg penting dip aku abes n capai matlamat aku tu...ahakz;)
hanye mau b'kenalan saja lorh..HAHA
xdela gurau je r..adoi~

sila like yea :D

m/s 81

puas hati aku dpt luahkn kebegangan aku kt ssrg ni..
lantak la sape yg x suka..de aku kesah?? HAHA

aku x heran pn hilang kawan cm ko!
ramai jgk ek yg concern..thx kawan2! see aku de ramai kawan agi larh!x heran pn ko xde..HAHA
thx juge pada en.sabri..beliau byk cool kn aku nga begang2 ni..sape en.sabri tu??
tettt~ HAHA xdela..dy kawan aku since sek rendah agi..dy salu m'beri p'dapat yg positif dikala aku nga down..begang n sbgnya lah!


ok ignore jela hal ni..
en.sabri suh sy senyum..sb de org lain suke tgk sy senyum!senyum itu kn sedekah ^_^ ngee~
ok la ni bkn post yg aku kn mrapu kn..
nga2 begang ni tibe2 aku t'ingat mamat salah masuk toilet kt petronas tempoh ari..HAHA
adoi! bang..da trg2 gtw
INI TOILET POMPUAN lorh!

tp mmg respect r kt abg...nga2 malu 2 cube gk m'yakinkn diri "ini toilet laki"
tp slps m'usha blek..ye sah! anda t'silap toilet..HAHA
fuh nseb baik lah niat aku nk bukak tudung tyme tu x jadi..de hikmah rupenye..
iaitu de MAMAT ENSEM salah msk toilet lorh..
tp kn klaka la kamu cover malu...
senyum sampai ke telinga..HAHA
xpe bai..senyum itu kn sedekah..ngeh3

lebih kurang gini la MAMAT tu senyum cover malu..HAHA




adeh! rugi x tkr2 no je gan mamat tu..
hanye mau b'kenalan saja lorh..HAHA
xdela gurau je r..adoi~

sila like yea :D

kau atau aku yg tak faham?


hei laki! ko igt ko bagus sgt ke nilai erti p'sahabatan ni..

den nk tuduh aku bukan2..
"u r nothing for me"
"ur friendship have no value"
"u have no idea what is friendship is"

ergh~ sengal gle..siapa yg x reti hargai persahabatan hah!!
ko delete fb aku dr kawan ko! ko delete no aku!
dan aku hanya ingin tanya kaba ko sbb aku anggap ko kawan aku....
dan semuanya salah aku?!!
time ko gaduh dengan awek ko..ko cari aku kn!!
bagus ko kawan terbaik larh!!
cm2 r kn namanya KAWAN!!!
dan aku lah yg x pandai jaga persahabatan ni..sengal~

ok fine lah! ko je yg betul kn...thanks byk2 r kt ko sbb terus terang degan aku
"f*** xnk kwn gan fatin da"
bagus2..aku x heran pn hilang kwn cm ko! ramai lagi kwn aku lah!
ko yg putuskn persahabatan ni bukan AKU!! klu ko still salahkn aku dlm hal ni..
mmg aku bengkek r..

ego punya laki!! erghhh~


sory sgt begang skg!!!!!


sila like yea :D

oh result

ouh result?!!!


yeah! tanggal 10 jun..ramai student2 uitm m'lepaskn geram di fb akibat gagal msk student portal..
n aku lah slh srg nye..hehe~
aiyok! b'jam2 uh tgu..xley gk masuk. da byk kli refresh tp still xley gk..
disitu mmg m'guji k'sabaran kuh dikala aku m'nanti dgn penuh debaran..
diwaktu itu lah paren aku asek tanya "da tau ke result?"
adoi! agi m'nambahkn k'cuakan aku..

fikiran kuh d'hantui oleh result..sampaikn nk enjoy time b'cuti ni pn xde mood da..
makan pkr result! tido pkr result! mandi pkr result!
ergh~ bile nk ley masuk student portal ni!!!

malam tu gk kak mar (kakak angkat a.k.a sumber inspirasi kuh) suh masuk gne internet explorer..
den cek kt minitranskrip je..
so aku pn ikut la arhn yg d'berikn..
ALHAMDULILLAH!
de p'ningkatan ckit pointer aku..wlpn target aku x t'capai..wuu~
cmne pn aku tetap b'syukur..
next sem kne study hard agi..tuk capai target aku time grad nt
n maintain kn result kuh ni..
mau dpt kn ANC cm kak mar..hehe! tahniah kak ^_^

tp kolej??
hurm sedih nme aku xde dlm list..npe ek??
nk kata kupon x cukup? da t'lebih cukup da..
nk kata borang? da complete aku antar..
nk kata result? ok jek..
hurm~ sbb pe ni...
gaji paren? erm! maybe la kot..adoi~ t'igt lak kes izzah member AD
result kolej kiv sbb gaji paren..
ya ALLAH! berilah aku peluang dpt kolej sem depan..
x sanggup aku dok luar..:((


sila like yea :D

isra kawen dan abc


isra kawen!!!

ok..tu la topik post kali ni

wee~ kawan aku kawen lah..haha excited jap! 6 Jun lepas..ktrg ramai2 (erk! x la ramai sgt..tp ley tahan la) serbu kenduri isra kt wangsa maju
aku slaku salah srg yg dok dkt gan wangsa maju..
da kompem2 drg tye aku jalan nk g uma isra..

huu~ penink gk...nga drive2 ramai yg col tp xpela..angkat jela..assistant aku de..hehe! sape agi klu bukan teyka! n keje aku ri 2 jgk..m'gangkut orang..haha!
mrke2 sume xde kete so aku tawarkn diri amek drg
spe drg tu ek? mrke t'diri drpd teyka,yan,cot n wanie!
fedy
x jdi tumpang..dy g sndiri


wuu~ saat paling manis ni

strt teyka msk kete aku..huh! penink2 layan dy. byk sgt crite n soalan dy tp xpela sbg kawan..aku redha de kawan cmni..haha! den tambah2 agi ble da amk yan gan cot..
haa~ agi kecoh la dlm kete aku tu..

spnjg pjlnan x abes2 org col n msg tye tmpt knduri ktne..plus lak drg ni bising
haha! sory beb klu aku de marah krg dlm kete tu..mmg de pn hee~ ala tp marah aku xla serius pn kn? kn?
drg pn da bese...haha!


sweet kn mereka?!

da amek2 sume...sampai knduri dlm kol 1 lebih
sampai2 je aku tye wanie "kite x silap knduri kn?" haha! ne la tau ktrg salah kenduri ke kn..hee~
kt knduri aku ktrg nampak dane n yana tiera..so trs g kt drg
malu beb! sume org tgk ktrg..
so cepat2 la duduk..haha!

mmg kecoh gk la ktrg kt knduri..agi2 teyka x abes crite dy tu..sore lak nk high volume je

mne x org sume tgk ktrg..haha!

pas makan..ktrg trs nek uma isra...wah! lawanye isra..ni yg x sabar nk pkai baju p'gantin ni
haha!

ok la nk d'pendekkn crite pas snap2 gambar gan isra...ktrg gi bawah blek tgu p'gantin laki sampai
nga2 tgu tu abg isra kot pggil ktrg...tp pas tu biarkn ktrg t'pinga2..
ktrg pn wt lek jela pdhal malu kot ramai tgk ktrg ni...wah! femes lak asek org tgk ktrg je..haha!

den ble p'gantin laki da sampai..ktrg tgk la p'yambut p'gantin pihak pmpn ckit je..
so ktrg pn cepat2 gi blkg isra..maybe ni kot sbb abg isra pggil ktrg td
haha! tp gaye x nmpk cm p'yambut p'gantin je...sume bajet nk amek gambar..wa3!!
den ble isra da gi kt suami dy...cameraman sume serbu depan ktrg nk amek gmbr gk.. ktrg pn ke tepi la.. d'sbbkn cuaca panas..ktrg pn gi la cri tempat teduhnga2 ktrg cari tu la yan de t'dgr srg makcik ni ckp "aik! mana td?" da sah2 cri ktrg... haha!
ktrg x sambut pn hantaran dr pihak laki...begong gle ktrg tyme tu

yela! x bg taklimat pn suh ktrg amek hantaran tu..so ktrg pn wt dek jela
gan selambanye lari cari tempat teduh..haha!
aku ase yg sambut hantaran tu 3 org makcik je..pdhl hantaran byk kot!!
haha! adoi~ ni la pgalaman knduri kawen plg begong pnh aku gi..
aku ase ktrg ni bgaikn p'rosak majlis..wa3!!
tp seriusly cian sgt kt fmly isra...ktrg x sambut hantaran tu..
maaf yea isra! kami x tau..


ok la..tgk la b'brpe gmbr yg sempat ktrg snap2 tyme knduri isra

ni lah! mrke2 yg ku jemput..kcuali fedy!

bese la posing tyme makan!

cot,mira n dane!

kami bersama p'gantin! tp di halang oleh cot!

antare dak laki yg dtg! adib n da geng da blek tyme ni


hee~ x abes agi cite..blek dr knduri tu ktrg pakat nk solat kt uma cot
den teyka gan baik hatinye nk blanje ktrg abc..wee~
best2...teyka nk agi ley?? hehe
ktrg pn serbu Marina Seafood..oh yeah!!





sila like yea :D

lagu ipt malaysia

ari ni sungguh m'bosankan..
dek krn bosan..aku pn layan la youtube..haa~ jgn nk pkr negative ek
ntah tibe2 aku t'ingin nk dgr sume lagu u2 yg de malaysia ni..
so ni la hasilnye..bbrpe lagu yg aku jumpe kt youtube..

p/s: maaf deh klu lagu u krg slh..maklum la aku x tau sgt lagu u krg cmne n mane lagu u krg xde..sory yea aku cari x jumpe

1stly mesti la lagu u aku...UiTM



  1. Uitm dihatiku - UiTM
  2. Wawasan setia warga - UiTM
  3. Putra gemilang - UPM
  4. Menara ilmu - USM
  5. Bertekad cemerlang - UMS
  6. Gemilang UTHM - UTHM
  7. Keunggulan terbilang - UTM
  8. Varsiti kita - UKM
  9. Ilmu mutu dan budi - UKM
  10. Permata dunia - MMU
  11. Ilmu demi faedah insan - UDM
  12. Maju gemilang - UMP


sebenarnye kn lagu2 cmni la ley nek kn smgt kite tau utk stdy tol2..
x kesah la lagu u kita sedap or x..
klu kite phm kn tol2 mkne d'sbalik lagu ni..ley m'motivasikn kite tau sbnrnye..
cm aku sendiri lah!
nga aku down d'kala stress gan stdy ni..aku dgr blek lagu uitm
err~ tp salu dgr lagu wawasan setia warga jela..lagu ag 1 tu m'dayu2 lah..
phm2 jela maksud aku ni..hehe tp iktkn lagu uitm dihatiku tu la plg byk isi t'sirat dan t'sirat..hee~

stiap kali aku nyanyi lagu uitm..aku ase bangga sgt jadi salah seorang warga uitm..
biar lah uitm salu d'pandang rendah oleh stgh masyarakat tp aku ttp b'bangga..
ase b'syukur d'beri pluang m'yambung pelajaran di uitm ni..
krg yg stdy kt u len pn mesti bangga gk kn gan u kita sndiri..kn? kn?


skg aku x sabar nk grad..
lecturer2 n senior salu ckp.."tyme kita grad nt ble nyanyi lagu uitm dihatiku kn t'ase feelnye"
err! x sabar lak aku nk m'ase feel nyanyi lagu uitm dihatiku ni..
bknnye slame ni aku x m'hayati tp phm2 saja..dk2 uitm tentu phm maksud aku ni
bg mereka yg len..wat2 phm jela ek
n doakan matlamat aku tyme grad nt berjaya ek ;)

Blogger Templates


sila like yea :D