m/s 70

pelbagai perasaan nga main skg ni..sedih? malas? berat hati? blur? begang? gembira? sume de lah!
bagaikn AJK2 hati aku sdg b'mesyuarat..
sape yg ingin menang dlm merebut tender..haha!



sedih? aku x tau nape hati aku ni ase sedih sgt. makin lame aku m'mahami dia...makin lame aku x paham dia. ntah lah! sape la aku dlm hidup dia? mungkin x de pape kot. mungkin slame ni nothing bg dia...klu lah perasaan ni ley pas2 kt org kn best. biar dia rse pe yg aku ase skg ni...haha! jahatnye aku. ok! slame ni aku da diam diri..kre ok lah! tp sjk dia cri aku...s'olah2 m'beri aku harapan utk b'baik smule gan dia..tp skg dia senyap! hurm...terime jela kn


malas? sok da kne gerak gi cheras..b'kg d'sne 4 ari 3 malam. de kem insan rabbani lorh! dk batch sek men aku anjurkn. n aku d'minta utk jdi AJK Multimedia. erm! seriusly aku sgt malas nk kemas brg2 aku. klu la de doraemon kn best! ley la aku pnjm lampu picit dia 2 kecikkn uma aku...den bwk gi sne...haha! haiya...tol ke aku kne join ni? aku sendiri cm x caye je. aku bkn lah srg yg baik. diri sndiri masih huru-hara nk tarbiyah org...adeh! tp xpela...b'bekalkn ilmu yg aku pelajari slame ni akn aku cube s'baik mungkin


berat hati? aku berat hati nk tinggalkn kucing2 aku k'seorangan di uma..wlpn mereka b'tiga..plus pak belang skali. family aku sume blek kg dis weekend. aku lak kne gi cheras..sape nk bg drg makan? haish! drg ni da la cepat lapar..belang lak cerewet nk makan ayam n ikan je. adoi! toilet drg? sape nk bersihkn...adeh! perlu ke blek kejap time pgram tuh utk tgk keadaan kucing2 kuh ini?


blur? yup! yup! aku nga blur skg..background utk majlis penutup aku x wat agi. x de idea lorh! nk wat cmne..ouh sabri! anda sudi bantu saya kah?


begang? hei! hei! atyn...asal ko begang ni? ko begang kt sape? yup! aku nga begang kt org2 yg pandang rendah kt diploma. skg ni dk2 lepasan spm dok kalut pikir mne patut drg gi. den! aku t'bce larh..statement2 m'ngatakn diploma rugi! bazir masa! x bagus!
hoi! hoi! klu diploma x bagus asl kerajaan wujud kn program diploma??
yup! mmg la diploma 3 taun..degree nt 2 taun = 5 taun
matrik 1 taun + degree 4 taun = 5 taun
mmg la krg akn abes dlu tp lbih krg je..pe la krg ni dok sgt ske pandang rendah kt org len..
stiap program tu de k'lebihan n k'kurang masing2..
bg kami yg amk diploma ni..at least! ktrg de 1 sijil yg d'iktiraf..plus ble da abes degree 2 taun tambah agi 1 sijil yg b'harga...n bg aku lah! ni pglmn aku sndiri xtau la org len cmne..

slame aku amk diploma ni yg korang kata m'bazir tuh! alhamdulillah result aku masih di tahap yg ley d'katakn ok lah...insyallah aku akn naikkn agi pointer aku..target aku grad nt 3.7 ke ats..hrp2 t'capai lah! knon2nya la diploma aku mmg t'capai 3.7 ke ats tuh..
mmg slame aku study ni utk kekalkn pointer mmg susah..klu x study btul2.

spt yg kte sume tau diploma sng ckit dr degree kn? kn? so insyallah dlm masa 2 taun degree aku nt..aku akn study btul2 n jaga pointer aku utk perform yg t'baik!! pye utk degree
so aku m'bayangkn...klu lah! degree aku 4 taun = 8 sem..
fuh! susah2 utk maintain pointer..diploma pn nk maintainkn pointer pn da ssh ni kn degree??
so ni pandangan aku lah!..insyallah! dlm 2 taun = 4 sem degree nt..aku akn dptkn cgpa yg bgs..
biar cgpa diploma n degree aku same2 hebat...aminn


gembira? yepiee~ ibu beli kek coklat fav kuh! sayang ibu lah!...sungguh sedap la ini kek! roomate2 kuh pn suke tau kek ni..kn cah kose 2 kn? kn? (roomate2 aku nama aisyah n aisya) ^_^

Blogger Templates







sila like yea :D

0 comments: