m/s 72

haiya org dewasa! kamu suda besar lorh..pikir scare rasional larh!
x yah nk main serang je tanpe soal selidik pkre sbnr..
helo! aku x de nye nk rampas suami ko...
aku pn de pilihan hati sndiri lorh! suami ko tu cikgu aku..
bukannye de pe pn..


ergh~ blom penat aku hilang...dtg lak 1 masalah
yup! spt yg kt ats ni...adoi! aku tanye sal nota yg aku kne wat ni je kot!
bukannye nk 'mesra' gan suami ko pn..
x psl2 main trs serang aku...tuduh aku bukan2 lah!
hei! sakit hati tol...

hubungan murid gan cikgu b'terusan la oi..
s'agi dy hidup..s'agi tu la dy cikgu kite..
adeh! phm2 jela..aku sbg ank murid dy nk tlg blek je..
yela cikgu tu da susah payah ajar aku dlu...skg ni la aku cbe balas blek jasa cikgu..
bukan nk rampas suami ko...

huh! aku sgt begang skg
Blogger Templates



sila like yea :D

m/s 71

setelah b'kampung slame 4 ari 3 malam bg m'jayakn program kem insan rabbani..
yg b'langsung di SMK Yaacob Latif..alhamdulillah sumenye b'jalan gan lancar wlpn de sdkit k'kibutan..err~ bese r 2 kn program msti la de lari ckit dr plan awal..

pelbagai pegalaman yg aku dpt dr kem ni..wlpn aku bkn lah p'serta pgram tp sdkit sbyk aku gk dpt input dr slot2 yg d'berikn..
aku d'tugaskn sbg AJK multimedia dan publisiti..da kompem2 la kn kje aku amek gambar je..
so gmbr2 pn byk gmbr p'serta je..gmbr aku ciput je..
"xpe tyn! korban2..tugas ko nk wt cmne kn?"
alhamdulillah aku b'jaya gk laksanakn tugas aku..
agi2 montaj..tol2 last minit siap sblm majlis p'nutup b'mula..syukur sgt3..
maaf yea kwn2 klu montaj ni x ok..kje last minit..phm2 jela ek ;)
ni lah montaj hasil kje kuh..
harap t'hibur la yea!



(skg ni x larat agi nk bebel pnjg sal kem ni...so nk upload montaj spanjang kem ni b'langsung)










Blogger Templates


sila like yea :D

m/s 70

pelbagai perasaan nga main skg ni..sedih? malas? berat hati? blur? begang? gembira? sume de lah!
bagaikn AJK2 hati aku sdg b'mesyuarat..
sape yg ingin menang dlm merebut tender..haha!



sedih? aku x tau nape hati aku ni ase sedih sgt. makin lame aku m'mahami dia...makin lame aku x paham dia. ntah lah! sape la aku dlm hidup dia? mungkin x de pape kot. mungkin slame ni nothing bg dia...klu lah perasaan ni ley pas2 kt org kn best. biar dia rse pe yg aku ase skg ni...haha! jahatnye aku. ok! slame ni aku da diam diri..kre ok lah! tp sjk dia cri aku...s'olah2 m'beri aku harapan utk b'baik smule gan dia..tp skg dia senyap! hurm...terime jela kn


malas? sok da kne gerak gi cheras..b'kg d'sne 4 ari 3 malam. de kem insan rabbani lorh! dk batch sek men aku anjurkn. n aku d'minta utk jdi AJK Multimedia. erm! seriusly aku sgt malas nk kemas brg2 aku. klu la de doraemon kn best! ley la aku pnjm lampu picit dia 2 kecikkn uma aku...den bwk gi sne...haha! haiya...tol ke aku kne join ni? aku sendiri cm x caye je. aku bkn lah srg yg baik. diri sndiri masih huru-hara nk tarbiyah org...adeh! tp xpela...b'bekalkn ilmu yg aku pelajari slame ni akn aku cube s'baik mungkin


berat hati? aku berat hati nk tinggalkn kucing2 aku k'seorangan di uma..wlpn mereka b'tiga..plus pak belang skali. family aku sume blek kg dis weekend. aku lak kne gi cheras..sape nk bg drg makan? haish! drg ni da la cepat lapar..belang lak cerewet nk makan ayam n ikan je. adoi! toilet drg? sape nk bersihkn...adeh! perlu ke blek kejap time pgram tuh utk tgk keadaan kucing2 kuh ini?


blur? yup! yup! aku nga blur skg..background utk majlis penutup aku x wat agi. x de idea lorh! nk wat cmne..ouh sabri! anda sudi bantu saya kah?


begang? hei! hei! atyn...asal ko begang ni? ko begang kt sape? yup! aku nga begang kt org2 yg pandang rendah kt diploma. skg ni dk2 lepasan spm dok kalut pikir mne patut drg gi. den! aku t'bce larh..statement2 m'ngatakn diploma rugi! bazir masa! x bagus!
hoi! hoi! klu diploma x bagus asl kerajaan wujud kn program diploma??
yup! mmg la diploma 3 taun..degree nt 2 taun = 5 taun
matrik 1 taun + degree 4 taun = 5 taun
mmg la krg akn abes dlu tp lbih krg je..pe la krg ni dok sgt ske pandang rendah kt org len..
stiap program tu de k'lebihan n k'kurang masing2..
bg kami yg amk diploma ni..at least! ktrg de 1 sijil yg d'iktiraf..plus ble da abes degree 2 taun tambah agi 1 sijil yg b'harga...n bg aku lah! ni pglmn aku sndiri xtau la org len cmne..

slame aku amk diploma ni yg korang kata m'bazir tuh! alhamdulillah result aku masih di tahap yg ley d'katakn ok lah...insyallah aku akn naikkn agi pointer aku..target aku grad nt 3.7 ke ats..hrp2 t'capai lah! knon2nya la diploma aku mmg t'capai 3.7 ke ats tuh..
mmg slame aku study ni utk kekalkn pointer mmg susah..klu x study btul2.

spt yg kte sume tau diploma sng ckit dr degree kn? kn? so insyallah dlm masa 2 taun degree aku nt..aku akn study btul2 n jaga pointer aku utk perform yg t'baik!! pye utk degree
so aku m'bayangkn...klu lah! degree aku 4 taun = 8 sem..
fuh! susah2 utk maintain pointer..diploma pn nk maintainkn pointer pn da ssh ni kn degree??
so ni pandangan aku lah!..insyallah! dlm 2 taun = 4 sem degree nt..aku akn dptkn cgpa yg bgs..
biar cgpa diploma n degree aku same2 hebat...aminn


gembira? yepiee~ ibu beli kek coklat fav kuh! sayang ibu lah!...sungguh sedap la ini kek! roomate2 kuh pn suke tau kek ni..kn cah kose 2 kn? kn? (roomate2 aku nama aisyah n aisya) ^_^

Blogger Templates







sila like yea :D

m/s 69

pejam celik...sem depan aku suda sem 5
kne pikirkn ni degree nt nk amek kos pe...
so gan sbulat hatinya aku akn amek...


Bachelor of Business Administration (Hons) Business Economics



Objektif program ini ialah:
  • Melahirkan graduan yang dinamik, berketerampilan dan kompetitif dalam bidang perniagaan, ekonomi, dan pengurusan bagi memenuhi permintaan industri semasa.
  • Melengkapkan pelajar dengan kemahiran ICT untuk membolehkan mereka terlibat secara efektif dalam kegiatan perniagaan, ekonomi, dan keusahawanan terutama sekali e-bisnes.


Peluang Pekerjaan:

Graduan program ini berpeluang memegang jawatan di peringkat pengurusan dan eksekutif di mana-mana organisasi awam dan swasta.
Mereka juga boleh menjadi penganalisis ekonomi perniagaan pelaburan serta menjadi penyelidik dan usahawan.



wah! skemanye ayat aku...haha! copy je
cmne pn aku kene nekkn agi cgpa aku..
sem 5 kne pulun2 abes2an...haha!
jgn sape2 cbe halang aku amek kos ni...ngeh3!


Good Luck for me...atyn!!

Blogger Templates


sila like yea :D

m/s 68

suda la tyn...
b'henti la b'harap tu..x mungkin lah ianya b'ulang balik!



AWAK!!! Tolong jangan bagi saya harapan lagi!


klu awak hanya ingin tambahkn luka di hati saya lagi..
cukup lah! setakat ni....

Blogger Templates


sila like yea :D

m/s 67

nga di kala kebosanan..aku m'bongkar stiap sudut laptop kesayangan aku ni..
den t'jumpe video lakonan mandrin group aku mse part 3 dlu..
so aku pn letak la kt blog ni tp di sebalik tabir punye la ek..
full punye..len kali lah!





Blogger Templates


sila like yea :D

m/s 66

alasan yg d'gunakn utk kua "abah,ari ni nk kua g klcc de meeting"..ayh aku balas "fuh! meeting kt klcc je"
hahaha...hebat kn meeting kt klcc..wa3!!


ok lah! balik pd topik..semalam 22 mei agi skali ktrg wt meeting utk reunion Gen20 bln 6 ni..agenda..nk setelkn keje2 stiap bahagian..cm makanan,p'gangkutan,p'ginapan n sbgnya lah!
alhamdulillah segala masalah yg d'hadapi dpt d'selesaikn dgn baiknya..
harap2 ramai yg akn involve..
ktrg pn da kira2 budget yg paling rendah..RM35 atau RM40
b'gantung pada harga bas gk ni..
so! da abes meeting...snap2 gambar lah! ^_^



ops! cite belum abes agi...tu kisah meeting
kisah dating lak...dating dlm kete je..hehe
hoi2! jgn otak biru..
dia antar aku blek uma la...tumpang kete dia..hehe!

haha! sgt syok n best lah!
kes aku x ingat jalan...plus dia plak pakai main redah je...
ktrg sesat di kl..yeah~ haha tp cian jgk sebenarnya kt minyak dia..
tp aku mmg tol2 lupa jalan..
jauh jgk lah ktrg pusing..bile tgk blek kedudukan n jarak klcc dr tempat ktrg tu...wa3!!
den last2..ktrg masuk duke..
2pn sekbek jumpa signbroad setiawangsa..
da masuk duke ok lah! da tau jalan...wee~
aku pn tunjuk lah jalan ke uma aku..1st time dia sampai wangsa melawati
tahniah utk dia! hehe..sengal je aku ni~
sekbek family aku xde kt uma...klu x kantoi suda...
hehe tp x kesah mak aku tau aku "b'kawan" dgn dia...dpt restu kot...wa3!!
den! sbg balasan aku belanja dia roti boy 2..
2 je yg t'mampu...wuu~
totally i'm hepy..had a great time with him ^_^

Blogger Templates



sila like yea :D

m/s 65



kebahagiaan dalam perpisahan


Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerna lantang terbaca dari muka
Kau dan daku sudah tiada
Keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan
Menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta pasti

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar di sinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya, apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan..

Usah titis air mata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam
Tapi hanya berdiam
Kerna cuba menafi realiti

Ulang rangkap 3 dan 4

Kebahagiaan… dalam perpisahan…

Lagu: Edry Abd Halim (KRU Publishing)
Lirik: Edry Abd Halim (KRU Publishing)

Blogger Templates


sila like yea :D

m/s 64

ramai ingat aku b'cinta gan man (bkn nama sbnr) ops! nape korunk kata gitu ek? jawapan dorunk
"dlu aku nmpk ko date gan man kt foodcourt"


erk! hanya itu kah? itu belum t'bukti man bf aku lorh..

yup! dlu ktrg salu lepak sama2 kt fc tp x b'makna dy bf aku..kami hanya sbg kawan bese je.
yela2 bkn takat kt fc je...cm korunk ckp ktrg pnh g feskem sama2..
dy de payungkn tuk aku time tu..nampak gk la sweetnye tp cbe la korunk bayangkn klu aku yg pegang payung tu da tentu la dy kne asek bongkok je..AKU KN PENDEK!!

ok2! pe agi korunk x puas hati..
"aku nampak ko gan dy men beskal sama2"
yup! aku ngaku..yela ajk member sume x nak..sume jenis dok bilik je..
aku ni jenis agk suka b'sukan...suka aktiviti lasak
da dy ajak aku...aku follow jela tp x b'maknakn ktrg 'sweet couple'

"korunk penah blek sama2 kn"
yea2! ktrg penah blek sama2..lorh da kata uma dy kt selayang..so blek sama2 la
de ag kwn2 aku n kwn2 dy..
yup! penah gk ktrg blek b'2 je..2pn sb aku da xde member nk blek sama2..
member len sume da tinggalkn aku..huh!
so x pilihan...blek jela gan dy


tp sume ni belum t'bukti lah ktrg ni couple..
awk2 sekalian tlg la jgn b'fikiran begitu..
hati ku suda t'paut pd ssrg lah...sape dia? maaf! x ley gtw kt cni..
aku gan man hanya b'kawan..x penah t'lintas dlm fikiran aku nk b'kenalan lebih gan dy okeyh! ;)

itu saja...tata!
Blogger Templates


sila like yea :D

m/s 63

aku suda bosan dgn hp lame kuh..
mau gune nokia e66 plak lah! ok x?

ala~ hp bese2 je...x mampu hp mahal2 cm korunk sume..
8gb..8mp n pape jela!





(masih m'nantikn p'berian e66 dr abah ku)

Blogger Templates



sila like yea :D

m/s 62

huu! sejak cuti sem ni..keje aku asek kua je..ala! byk pn kua area uma je..al-maklum lah wangsa walk de!

aku ase aku perlu rehat lah kt uma utk 2 or 3 hari..gara2 asek b'jalan je keje..
sakit aku mula datang balik..ok! x teruk sgt..
tp drpd m'larat terus baik aku rehat cepat2..

baik lah kwn2 yg nk wat date gan aku mgu ni..maaf yea! saya x sehat..
lain kali saya akn luangkn masa saya utk anda lepaskn rindu t'hadap saya...
hehe!


ok! jumpa nnt yea ^_^

sila like yea :D

m/s 61

yeah! isnin lepas kua jap gan zarith n faiz..
asalnye nk teman zarith g ampang tp dia nk gi sorang2...
so ktrg pn jumpe kt klcc jela..
haha! bosan klcc..tp lantak r..redah jela!cm bese la..kt klcc tu pe je yg ade..so ktrg tgk movie n jalan2 sekitar taman...gara2 k'sejukan di panggung wayang...haha! so snap2 gambar lah..


ni aku!

ni zarith!


ni faiz!


kami sgt chumell ^_^

sila like yea :D

m/s 60

malam smlm aku xdpt tido..or erti kata lain tdo lambat lah..
actlly aku da start ngtok pukul 11 lebih td..
den tibe2 lak mood tensen dtg..terus hilang ngtok tu...
tp ley thn gk ek...rmai yg on9 tyme pagi2 bute..
dpt gk msg gan 'ehem',faizal kt mesir,hakym n bpe ag kenalan aku..

nga2 on9 tibe2...
aku dpt msg dr ssrg "permintaan rm1"
erk! t'kejut jp dpt msg tu..den aku pn bg jela k'betulan aku pn bru tpup..
msih de ag kredit utk aku contact kwn2 aku..
n b'mula b'sms antara kami...aku rse mlm tu la aku dpt tol2 msg gan dia stelah skian lama ktrg x b'sms..
bkn aku x sms dia..tp sering kali sms aku d'abaikan..tp aku x penah marahkn dia sb punca p'gaduhan antara kami pn d'sebabkn salah aku sendiri..
lama jgk ktrg sms..smpai pkul 4.15 a.m...
aku tahan ngantok smate2 nk sms gan dia..yela! da lama aku tunggu peluang dpt sms cm dlu..

k'esokkn harinya..dia kuar gan kwn dia g jusco..k'betulan plk aku pn nk g carefour..hee~ shopping baju lah! den aku tukar plan..
aku bwk kwn aku utk b'jmpa gan kwn dia..ala! agpn ley la aku tgk2 dlu baju2 kt jusco kn..
kwn dia call aku gtw drg da sampai...den aku suh la tgu kt tgh jusco..
spnjg nk gi tgh jusco aku...aku b'debar sgt! nth la xtau nape..mybe da lame kot x jmpe dia..
aku gembira sgt dpt jmpe gan dia...bkn sng ley kua sme2
klu aku ajk blom tntu dia akn stju..
tp pluang tu aku x gne gan s'baiknya..aku kurang b'borak gan dia..
nth la! mybe aku suda x bese gan dia..mgkin sb kecewa kot aku penah d'abaikn..
iktkn hati mau je aku borak2 gan dia...b'gambar sme2 sb tu la yg aku nanti2kn slame ni..
tp...nth la! aku gembira tgk dia rancak borak gan kwn aku. mgkin dia lbih selesa borak gan kwn aku tu kot! xpela..aku senyap jela. aku perhatikn je dia..tu kot yg t'mampu...huhu!
n aku tau dia tntu t'ase hti gan aku coz aku x layan dia sgt...maaf yea!


mlm tu..aku dpt sms dr dia...ajk aku kuar. wah! gembiranya aku..yela! x penah2 agi dia ajk aku kuar n de gtw yg dia syg aku...tp tu sume tipu je. org lainyg antar sms tu...erm! aku pn wt bese blek la..haha! x mgkin lah kn aku ni bukannya de pape pn...


tp yg penting aku xley bohong gan diri...aku masih sayangkn dia

sila like yea :D

m/s 59

yeah! i'm a small person
actly,time blek dr meeting reunion tempoh ari..aku di tahan oleh promoter jualan..


promoter : helo sis! umo u bapa? (amoi cine)

aku : 20

promoter : aiya! 20 ka..umo sama dgn saya tp u x nampak mcm 20 taun. i ingat u umo 15 or 16 taun. very comel aa u

aku : t'sengkeh k'gembiraan...(kne puji lorh sape x suke..tet~)

promoter : u suda ada bf ka? mana bf u?

aku : ada...suda balik (klentong di situ...tet~)

promoter : bf u umo bapa? 29 jugak ka?

aku : aah..20 jugak

promoter : wah! bagus aa..u sama bf u sama umo tp u mcm budak kecik agi oo..sungguh b'tuah u punya bf

aku : t'sengkeh agi...hehe

den b'mula la aksi jualan langsung tp aku x beli pn...malas ah! bazir jek..




err~ kecik sgt kah aku? ye kot...sape yg x kenal aku tentu x caya aku ni da 20 an. ops! muda agi kn umo tu...
salu ingat aku ni belasan taun agi...plg muda pn penah aku kne darjah 6
aiyak! kecik sgt uh..
kdg2 tu t'ingin gk nk m'rasa spt org besar...cewah! x padan dgn badan ku yg kecik ni..
tp pape x kesah lah..
aku b'syukur dgn diri aku ni..huhu!


BOLEH KUTIP DUIT RAYA LAGI TAUN NI!!! yeah~

sila like yea :D

m/s 58

cuti sem kali ni mmg padat dgn program..antaranya:



Mandi jeram : b'sama izyan,hana,myza,ain che musa dan teyka..belum pasti bila nk gi. harap2 m'jadi la..asek kua gi mall je bosan uh!


Reunion Gen20 : wee~ b'khemah di tepi pantai..x sabar nk lepak b'sama kawan2 kuh..
reunion ni insyallah akn wt 2 ari 1 malam je..budget x cukup maa! agipun tujuan ktrg wt reunion hanya utk b'suka ria. d'samping utk kumpulkn blek ahli Gen20 dan acara rasmi akn de p'lantikan semula AJK Alumni Gen20


Kem Insan Rabbani : program motivasi yg di handle oleh sebahagian ahli Gen20 dan gabungan b'sama student UM. Aku d'tugaskn sbg exco multimedia n publisiti. pe agi..amek gmbr n slide jela keje aku. den aku kene wat nametag utk AJK n fasi2..

maaf la ek..simple je aku wat..malas!



Genting : wuu~ tgu dayah blek..mau g sama dia. knp perlu dia?? da dia ajak..
n de gk plan b'sama member mengongness kuh..ni pn x tau bila nk gi..huu~ aku m'nantiknnya


Reunion SKWM : waa~ ni reunion sek ren plak..x tau drg nk bila. masih dlm p'rancangan. Hakym! tetapkn cepat2yea...sy suda x sabar b'temu teman2 kecil kuh. tp reunion ni simple2 je..maybe hanya wat bbw je kot. ah! x kesah la janji dpt jumpe dorang sume..




hurm! sebenarnya byk agi plan tp x ingat lak...haha! mana x nya asek wt temujanji dgn org je...hehe! kes mau enjoy puas2 cuti sem ni..nnt blek klantan?? hurm~ mana b'jalan..


sila like yea :D

m/s 57

wah! excited gile nk gi PD...ops de pe dgn PD?? yeah btch ku ingin buat reunion d'sane lorh..
da lame rancang akhirnye t'tubuh la AJK2 reunion pd kali ni..
d'sbbkn k'kibutan b'laku..aku d'arahkn m'jdi timbalan pengarah projek..aiyak!
boleh ke aku handle sume ni? agi2 ketuanya kantong atau nama sebenar syazwan shafiee...
da la salu gado dgn dia..hrp2 m'jadi reunion pd kali...





jom! ahli2 alumni batch 2007 sertai reunion pd kali ini..
t'buka kpd sume yg penah m'jadi batch kami..xkesah wlpn krg skola jap je kt SAMER tu..
tp krg tetap gk ahli alumni...yeah!!

sila like yea :D

m/s 56

sejak fira d'kecewakn..dia x penah t'fikir utk m'cintai ssrg lelaki..
hatinya suda cukup t'luka d'permainkan oleh bekas teman lelakinya suatu ketika dulu..
namun pertemuan dgn haziq m'gubati k'kecewaannya..
tanpa d'sangka p'kenalan b'mula dr p'sahabatan m'nimbulkn prsaan kasih dan sayang antara mereka..
tp fira t'tanya adakah dia hanya b'tepuk sblh tangan?


selepas SPM mereka mula b'kenalan lebih rapat...pdhal mereka 1 sekolah yg sama tp jarang b'tegur sapa krn masing2 m'punyai pasangan masing..
mereka hanya b'kawan biasa saje..
hari demi hari..mereka saling b'komunikasi antra 1 sama lain..
dan akhirnya fira m'dapat tau haziq dlm k'kecewaan..
fira sbg kawan..cuba m'gembirakn haziq krn fira x sanggup m'lihat kawannya dlm k'sedihan..
beberapa bulan selepas itu fira turut m'rasai k'kecewaan yg d'alami oleh haziq..
dan kini giliran haziq m'gembirakn fira..

ini m'buatkn mereka semakin rapat..
fira selesa b'kawan dgn haziq..haziq sering m'buat fira t'senyum wlpn pada ketika itu fira x m'rasakn pn ingin senyum..
tp gurauan dr haziq b'jaya m'gukirkn senyuman di bibir fira..
fira x penah m'rasakn k'gembiraan spt ni...wlpn b'sama bekas kekasihnya..
fira mula jatuh hati pd haziq dlm diam2..
ingin fira m'luahknnya tp dia segan..andai cinta d'tolak..
ya! fira sayangkn haziq...ya! fira x penah t'fikir utk m'cari lelaki lain slain haziq..
akn ttpi fira b'pendirian...andai haziq m'punyai pilihan sendiri..
fira akur..dia akn ttp m'anggap haziq sbg rakan karibnya..
fira srg gadis biasa..
tidak cantik! tidak pandai b'gaya!...tidak spt mereka2 yg lain..



adakah fira akn m'perolehi cintanya itu? adakah haziq dpt m'nerima fira s'adanya?

-ikuti kisah sterusnya-

sila like yea :D