migrain ke??

9/6/2009
hurm agi 2 ari result uitm nk kua..
camne la result aku sem 2 ni..
ley ke aku kekalkn pointer aku??
argh cuaknya..
dan disebabkan cuak tu..
akk start pening pale..
melarat sampai malam..
n m'ybbkn aku susah nk tdo..
dlm kol 3 pg bru aku dpt tdo..
2pn x lena sgt..
xtau nape pening sgt..

10/6/2009
aku fikirkn pg ni da ok..
tp makin sakit..
wlau cmne pn aku cuba gagahkn diri..
panadol?? da makan da tp still sama..x berkurang pn
bkn setakat pening je tp selseme gan batuk..
badan aku lak mula panas..
aku x gtw pn kt parent aku sal ni..
mybe demam ckit je kot..
pale aku xley pusing ke arah lain..
pusing je mesti sakit..kne lurus je..
pd mse yg sama aku still fikir sal result aku..

mcm bese tiap2 malam keje aku adalah on9..
bajet mlm ni nk off9 awl..mata pn da ngtuk
tp still x dpt tdo..pale sakit sgt
dlm kol 3 pg cm2 aku pksa diri aku utk tdo..
mmg besenye ak tdo lmbt tp disbbkn x bape sihat aku bajet nk tdo awl..
tp still lmbt gk..

11/6/2009
ouh tidak!! ari ni result kua..
risau sgt..mengigil aku bila fikirkn result bakal kua ni..
pg ni aku bgn awl..bgn je aku terus buka i-student..
bkn smgt tp cuak..
aku nk hlgkn cuak ni secepat mungkin..
mybe aku ley sembuh cepat..
badan pn da makin panas n pale aku pn da skt sgt..
buka je i-student masih x kua ag result..
mybe ptg kot..mcm sem lps..
tghri aku off9 jap..
pale aku da skt sgt..mcm nk hentak je pale aku ni kt dinding..
mmg skt gle r pale ni..hanya Allah je yg tau
kol 4.30 aku on9 balik..
nk tgk smde da kua or lom..
kwn aku kata kol 5.30 bru kua..
ok xpe aku tgu..
n lame gle pye tgu smpai mgrib xkua2 gk..

aku dpt sumber cek kt mini transkrip je sng..
fuh berdebar gle nk tgk result..
then alhamdulillah aku masih dean list agi..
tp agk kecewa sbb x capai target..
n plg frust subjek costing n ctu aku dpt A- je..
argh aku target A..nape dpt A-..
kecewa sgt..
tp cmne pn aku tetap bersyukur dgn result yg aku perolehi tu..
huu! gembira gk..
malam ni pening aku da berkurang..
haha! sbb cuak da xde agi da kot..

tp dlm kol 12.30 tiba2 skt 2 dtg balik..
ya Allah kali ni skt sgt..
aku cuba gagahkn diri..
disbbkn xley tdo aku on9 jap..
dlm stgh jam pas2 aku mula rse ngtuk..
hope kali ni aku dpt tdo..
tp still xley gk..
disbbkn tlampau skt..aku terpaksa kejut mak aku dlm kol 3 pg..
pd mulanya aku xnk yusahkn mak aku..
tp aku terpaksa..
mak aku urutkn pale..rse lega ckt
tp lps 5 minit skt blek..
menangis aku thn skt..

tiba2 aku teringat kt seseorang..
dia salu jaga aku time aku sakit kt asrama dlu..
aku ingat agi dia salu urut pale aku..
dia baik sgt gan aku..
dia take care sal aku..
aku sygkn dia tp aku da wt silap..
disbbkn kebodohan aku..aku kehilangan dia..
aku sms dia pg2 buta ni..
aku ucapkn terima kasih kt dia..n minta maaf coz da lukakn hati dia..
x dpt aku nafikn aku masih sygkn dia agi sehingga ari ni n smpai bile2 pn aku ttp syg dia..

malam ni aku x dpt tdo..
x penah aku rse skt pale smpai tahap cmni..
n akhirnya pas subuh bru aku dpt tdo..

12/6/2009
huu! disbbkn tdo t'amat lmbt..
aku bgn kol 12..
2pn sbb ayah aku jerit dr bwh..tanya nk mkn longtong ni x
ayh aku belikn longtong utk aku bekpes..
tp da bgn lmbt..x mkn la jwbnya
then aku mandi..trs mkn tghri..
ayh aku belikn nasi ayam..
aku x de selera nk mkn..
nasi ayam 2pn aku sentuh ckit je..
then msk bilik smbung tdo..
x thn pale skt sgt..
tiba2 aku teringat pg td mak aku de msk bilik..
bg aku ubat n de urut pale aku ckit..
mak aku cakap aku migrain..
hah! aku de migrain ke??
dr dulu aku tertanya..sbb klu aku skt pale..mmg skt gle
tp teruk sgt ke?

alhamdulillah ptg ni da makin ok..
aku mkn ubat gan minum air zam2..
air zam2 air yg tbaik di dunia..
mlm ni ayh aku bwk g mkn piza..
dpt sup b'tmbh ok pale aku ni..lega sgt

blek dr mkn..cm bese aku on9
eh dia pn on9..aku banikn diri tego dia..
minta maaf bg sms merapu smlm..
xsgka dia bls tgrn aku..
dia suh aku mkn ubat n jge kshtn..
gmbira hati aku..
dia masih take care sal aku agi wlpn aku ni bkn __?__
ktrg borak2 jap..
hepi sgt..rse skt tu mkin btmbah kurang..^_^

fuh! 4 ari aku skt pale n demam..
tp pe puncanya??
xkn aku tlampau cuak sal result aku jd smpai cmni..
kene ujan? x mungkin..aku terperap je dlm uma..
or mungkin aku terlalu byk fikir..
2 yg smpai demam..

aku ingat agi hadis nabi..
"2 nikmat yg perlu dijaga iaitu lapangan waktu dan kesihatan"
moral disini jagalah kesihatan anda

oleh:
atyn..
kat bilik..
key ell..





sila like yea :D

3 comments:

jojie said...[Reply to comment]

ya ya akk . jaga lah kesihatan . ala,result tu tak pya pike . jnji akk dh buat yg terbaik . kn kn ?

atyn said...[Reply to comment]

huu! thanx jojie..
kamu pn sme..
gudluck sma nnt..ahakz^_^

Apih said...[Reply to comment]

huhuhu.. sian Fatin tahan sakit. umm..


"tiba2 aku teringat kt seseorang..
dia salu jaga aku time aku sakit kt asrama dlu..
aku ingat agi dia salu urut pale aku..
dia baik sgt gan aku..
dia take care sal aku..
aku sygkn dia tp aku da wt silap..
disbbkn kebodohan aku..aku kehilangan dia..
aku sms dia pg2 buta ni..
aku ucapkn terima kasih kt dia..n minta maaf coz da lukakn hati dia..
x dpt aku nafikn aku masih sygkn dia agi sehingga ari ni n smpai bile2 pn aku ttp syg dia.."

jangan terlampau meletakkan sayang itu kepada manusia. Dalam diam kita tak sedar diri kita khilaf dan kufur. Letakkan pencipta kita paling atas dalam senarai insan yg kita sayang. Tidak salah kita menyayangi seseorang, tapi sebaiknya kita ingat.. sayang pada Allah kekal abadi...