Terima kasih

Terharu bila awak cari saya. Saya sangkakan awak dah tak ambil endah psl saya.

Tp sebenarnya saya pun rindu awak. Sangat.

Terima kasih cinta

sila like yea :D

sang kayu melembutkan diri


yeahhh sesi melembutkan diri. ampunkan kami. kami budak baru nak belajar menari..kikiki

let's go Coway

video

ini salah satu aktiviti coway. setiap department gilir-gilir plan "good morning coway" atau "good afternoon coway"
masa giliran department ktrg. ktrg just panggil penceramah motivasi je. maklumlah aktiviti tersebut dibuat pada awal bulan. akhir bulan sebelumnya tu kami bertungkus-lumus untuk closing account. buat sekadar termampu je.
menari ni pun belajar 2 jam sebelum aktiviti bermula..

apapun finance family kami mmg havoc ^_^v









sila like yea :D

ferrari vs perodua kancil?!

Assalamualaikum..


lama tak berceloteh kat sini. alang-alang sampai office awal sempat lah kita update sikit. katanya ada orang rindu..hehe

hari makin hari hidup kita makin mencabar. cabaran tu perlu kita harungi juga. untuk tempuhi cabaran tu perlu lah ada matlamat yg ingin kita capai.

dari dulu saya berpegang dgn satu prinsip. kata-kata tu selalu menjadi motivasi untuk diri saya.

"kita tidak perlu membandingkan pencapaian kita dengan pencapaian orang lain tetapi kita hanya perlu membandingkan pencapaian kita dengan matlamat yang telah kita sendiri tetapkan"

sampai sekarang kata-kata ini sebati dalam hidup saya. saya bukan lah pelajar pintar suatu ketika dulu. saya bukan hebat orangnya. saya bukan orang serba boleh. tanpa usaha layu lah saya. tanpa usaha menjunam lah saya dengan impian omong kosong ingin berjaya seperti orang lain.

saya tidak ambil peduli tentang kejayaan orang lain. okay itu tipu ada lah jgk cemburu tu kan..
tp saya lihat potensi diri adakah saya setaraf dengan mereka?

keputusan SPM saya cukup menjadi bukti prinsip yang saya pegang ini. mungkin bagi orang "alaa 2A je pn nak kecoh apa" tp dengan 2A tu lah saya diberi peluang untuk meneruskan impian saya. matlamat saya ketika itu akaun mesti kena dpt A dan diikuti dengan matematik. Alhamdulillah Allah bg rezeki buat saya. berbekalkan 2A ini saya dpt meneruskan minat dlm bidang akaun tetapi bila tang upu tiada rezeki. serong sikit ke arah lain. tetapi ia tidak mematahkan semangat saya. tak dpt kos akaun tu lain cerita yang penting matlamat saya capai. so kena lah cuba mencari apa yg sesuai dgn diri ni. 

dipendekkan cerita Dia telah menetapkan saya bakal menceburi bidang kewangan. wlpn pada awalnya tiada keinginan langsung gara-gara tidak paham apa yang dipelajari tapi apa kan daya memang itu rezeki saya. bila dah belajar finance ni. apa dlm fikiran adalah "satu hari nanti aku akan kerja di bahagian finance di company biasa" so ini lah matlamat saya bila graduate nanti.
tapi apa yang belajar lebih kpd sistem perbankan. haha satu kerja yang saya tidak minat. langsung tak minat nak masuk bank ni. apa ni investment semua ni? haha tak paham lah saya..hee
gaji kerja bank ni memang best tp stress pun boleh tahan best jugak.

sudah bergraduasi mula lah proses mencari kerja. tengok kawan-kawan finance yang lain semua kerja hebat-hebat. RHB..CIMB..BANK RAKYAT..HSBC..HONG LEONG BANK. senang cerita semua bank lah ada..
wah hebatnya mereka. cemburunya dgn tawaran gaji yg mereka perolehi dan aku hanya bekerja di syarikat biasa. jawatan pun level diploma saja wlpn punyai ijazah. dikala diri menggenang nasib diri. terbandingkan diri ni dengan mereka..oh ini bukan prinsip saya.
itu lah dikatakan rezeki setiap orang berbeza. wlpn gaji tidak lah seperti mereka tapi saya bersyukur kerana tidak perlu melalui dugaan tekanan kerja seperti mereka hadapi. saya seronok bekerja disini.



saat anda merasa anda jauh ketinggalan dr mereka. fikirkan apa yg anda inginkan. mungkin orang lain inginkan ferrari tapi matlamat anda hanya lah perodua kancil. tumpukan lah pada perodua kancil. peduli kan ferrari mereka. tentu anda berasa bahagia..

oh saya pula? saya tumpu honda jazz sekarang. wooh smart kan honda jazz tu. moga tercapai impian saya ni..hehe

ok kita jumpa lagi nanti nak mula kan tugas




sila like yea :D

welcome back!!!

assalamualaikum...


hollaaaaa....


sangat lama tinggalkan ini blog. 


welcome back atyn!!!!!!!!!!!!!!!


ada org rindu ke? oh mesti lah tidakk

sila like yea :D

tiup tiup debu

Assalamualaikum..

lama rasanya tak membebel di blog kesayangan ni. entah kenapa skrg makin malas nak update. banyak perkara berlaku tp kemalasan membatasi segalanya. okay tajuk diatas tak ada kaitan dgn apa yang saya nak bebelkan di ruang ni. sebab saya sendiri pun tak tahu nak merapu apa.

baiklah sempena bulan ramadhan ini, walaupun telah masuk fasa kedua..saya ingin mengambil kesempatan mengucapkan selamat berpuasa kepada rakan-rakan semua..tak kira samada beragama islam atau bukan islam. *eh ada tau non-muslim cuba berpuasa spt kita..moga Allah beri hidayah kepadanya. insyaAllah



ramadhan tahun ni ada kesempatan sambut bersama family tercinta setelah beberapa tahun sambut bersama kawan-kawan di universiti. bila usia dah meningkat ni kenangan sambut ramadhan dgn kawan-kawan di sekolah mahupun universiti tak lekang dari ingatan. macam-macam perkara berlaku. ada manis ada pahit. yang pahit tu cubalah dilupakan. untuk apa kenang yg pahitkan? seeloknya yang pahit itu dijadikan pengajaran.

nak bercerita tentang pengalaman puasa sebelum ni. kenangan di sekolah sangat manis. rindu suasana di asrama. seawal pagi dah bangun pergi bersahur kat dewan makan. nak sahur tu mmg nak tp nak turun pergi dewan makan tu..mak aihhh malasnya. kadang2 selepas prep malam beli nasi goreng siap2 kt koop. esok pag sahur itu je. errr kebarangkalian untuk sakit perut tu mungkin ada..haha kot2 hampir basi ke kan nasi tu. tapi saya bernasib baik dapat adik-adik dorm yg baik hati. depa ni la tolong ambilkan bekal untuk kakak dorm kesayangan depa ni..hahaha *acah senior sgt
eh buli ke?? mana ada buli..mintak tolong je..kehkeh

masa sekolah dulu punya la dok sorok daripada pengetahuan budak laki bila kita ni diberi cuti khas. kalau kantoi dgn drg ni..wuuu malu seyh. nak pergi makan tengahari tu punya la makan cepat2 sebelum drg ni balik dari surau. kesopanan dan kesusilaan mmg tak ada la time tu..hehe. 

korang pernah kantoi tak puasa dgn laki tak? macamana perasaan korang time tu? malu tak?

okay ini kisah saya..
paling saya ingat masa form 5..sebelum boleh balik rumah budak kelas saya 5.2,5.3 dan 5.4 ada kelas tambahan untuk subjek sains dgn ustaz dollah. eurghhh sgt tak logik buat kelas tambahan time tu. mana tak nya orang lain semua da seronok sampai rumah. kami ni jela terjegat kt sekolah tu lagi dan ketika kelas itu la teruji perasaan malu saya.

saya duduk port paling baik punya belakang hujung sekali. port paling baik untuk tidur la senang cerita..hehe. bila dah 3 kelas bergabung mmg padat la kelas jawabnya. fokus pun mmg awal2 lagi dah lari. tengah2 mengantuk tu..tiba-tiba..kedengaran beberapa suara mencadangkan kerja gila..

identiti dirahsiakan..

A : aku lapar la
B : kau tak puasa ke?
A : tak
B : aku pun tak. lapar jugak ni. tak makan lagi
C : aku ada limau
A : jom makan
C : kau gila? bau 1 kelas nanti
A : tak ada punya..haha krg cover la

(terus si A ni kopek buah limau tersebut tanpa perasaan bersalah)

disebabkan terlalu rakus dan taksub nak makan dlm kelas. dalam kerakusan itu dan kekecohan beberapa orang di antara kami..tiba-tiba

laki 1 : limau siapa tergolek ni?

pantas semua budak laki yg poyo-poyo khusyuk dengar apa ustaz dollah ngajar terus bersemangat toleh ke belakang. begitu juga dgn ustaz dollah dan ketika itu saya baru je angkat kepala dari tidur..terus pandang ke depan lantas diajukan soalan oleh seorang budak laki 

laki 2 : limau kau ek fatin? ...sambil tersengeh-sengeh

apabila budak laki lain dengar nama saya disebut. masa tu seolah-olah semua mata pandang tepat ke arah saya

"oitttt aku puasa la!!!"

drg yg buat kerja gila ni boleh pulak buat-buat tak tahu dok tahan gelak...cisss kureng punya kawan. hahaha
dan baru saya sedar masa tu hanya saya saja yg berpuasa dalam kelompok tu..dah tak pasal-pasal sampai ke rumah ada budak laki dok bahan saya kata tak payah tunjuk muka penat sangat lah..heh sengal..hahaha

sila like yea :D

kawan kahwin,kami happy bergambar

alhamdulillah sorang sorang kawan samer saya ketemu jodoh. tahun 2013 ni je dah 3 orang naik pelamin. bulan januari lepas suhaila dgn qayyum. bulan februari ni plak yana tiera. insyaAllah akan datang ada lagi kot.   tak ada aral melintang tup tup dapat "jemputan ke walimatulurus sekian sekian"

oleh kerana tak dapat hadirkan diri ke kenduri suhaila dan qayyum. so amek gambar drg sumbang ikhsan dr kawan2 yg pegi kenduri drg je..


suhaila dan pasangannya


qayyum dan pasangannya dan juga 'bakal berpasangan'..hikhik

dah terkira berapa orang batch ktrg yg dah kahwin ni...haha. td masa pergi kenduri yana terjumpa imanina. dah bawak anak dah dia. happynya tgk kawan dah ada anak ni:)
bila ada kenduri geng samer ni automatik disitu la tempat mini reunion ktrg..haha. alang2 tu boleh berkongsi bersama di hari bahagia pengantin kan. wah kau ayatttt..haha

pengantin dok happy sambut hari bahagia drg. ktrg plak dok happy memeriahkan a.k.a menggecohkan majlis dgn bergambar...hehe. so layankan aja la gambar2 ktrg di wedding yana tiera




















barakAllah yana dan anas. moga berkekalan hingga ke syurga dan dapat anak yg soleh dan solehah


p/s: ustazah hanizah puji semangat ukhwah samer ^_^

sila like yea :D